Môžu nútiť chodiť do práce s covidom?
Mam momentalne silny covid ja manzel aj dcera. Rano volam do prace ze nepridem mam covid (potvrdene testom ) a odpoved - ze bohuzial ze nema kto prist musim sa premoct a dojst.Ze nejak to dam. Pytam sa este raz ci sa chapeme ze lezim so zimnicou horuckami bolestou hlavy .. plus musime sa starat o dceru a nepridem. Ze ich to mrzi chapu ale ale musim prist… poslala som obratom okamzitu vypoved. Su ti ludia normalni? Bola to praca popri RD cize vôbec ma to netrapi a nie je to moj jediny prijem… ide o to ze doba je fakt pomylena. Ak by mi nevyplatili mzdu za september mozem tu situaciu riesit aj sudne ?
Páči sa mi, že je tu konečne niekto, kto si nenechá srať na hlavu od zamestnávateľa, ale postaví sa za svoje práva! Klobúk dolu, pani!!!
Čo sa týka toho, treba mať nastavené správne priority, ešte pred troma rokmi v takom stave by si nielen že nemohla ísť do roboty, ale nemohla by si hlavu z domu vystrčiť pomaly. Je super, že vlastné zdravie a dcéra sú pre teba prioritnejšie ako nejaká šitná robota popri RD, kde určite pracuješ za 3,30€/h, však?
To, že bohužiaľ nemá kto prísť zamestnávateľovi do roboty, naozaj nie je tvoj problém, ale jeho. Keď fakt nemá kto, nech tam ide samotný zamestnávateľ a keď nie, tak nech z technických príčin zatvorí.
Ešte raz ťa chválim, takto by sa mali správať všetci slováci a nie si nechať srať na hlavu za minimalnu mzdu!
@thirstymonk no lenze ona si nestala za svojimi pravami, mala poslat PNku a sediet doma s covidom... a nie sa splasit a dat vypoved.
Jedna vec je stat za svojim a nedat si srat na hlavu, druha je vediet na co mam pravo a nenechat sa odbat a nekonat pudovo, nezutekat.
@simca06022011 Možno nechce PNku, ktovie... ja PNku nikdy nechcem, lebo posledne, čo potrebujem, že keď som choručky, aby tu na mňa prišiel kukať dajaky šašo zo socialnej poisťovne a nemohol som si isť voľne ani do obchodu. A potom pride PNka 160€ twl :D
Mňa nútil majiteľ chodiť s covidom do práce podotýkam robila som čašníčku. S respirátorom na puse na parádu. Už skrachoval. Vtedy som brala ako veľku krivdu ze sa takto správa k zamestnancom a naozaj som bola chorá nielen že test ukázal
.
@simca06022011 ja by som v takom toxickom kolektive dalej ani nebola. Mne to vlastne padlo vhod. A este ako spominam vyssie, nie je to moj jediny prijem bola to taka bokovka. Akurat so sialenymi podmienkami. Argumenty boli ze ludia chodia do prace chori.. ze to mam zvladnut lebo nemaju tam koho poslat. Vedenie je xyz km od miesta vykonu prace. Neriesili to. Proste iba mi napisali nech donesiem veci a dovi
@sszuzu8 noz ti pod krkom drzal? 🙂
@thirstymonk nikto sa na teba nebude chodit kukat, je velmi mala pravdepodobnost ze pride. A ked si chory, tak lezis doma, moze ti to byt jedno. A ona pise o pnke.. ze by ju neakceptovali.
@simca06022011 Lenže ja nie som typicky chlap, ktory zomiera na soplik... mam soplik, ta ho utrem do rukava, kychnem, zakašlem a idem ku svokrovi vedľa na valal murovať. :D Kvoli chorobe som naposledy ležal asi keď som mal 9 rokov.
@simca06022011 matka samozivitelka.. 🙂 od toho záviselo to ci budem mat z čoho kúpiť deťom jest. Našťastie ani nie po mesiaci som si nasla lepšiu prácu
@thirstymonk Toto nazývaš, že si nenechá srať na hlavu a postavi sa za svoje práva? Trocha divné poňatie vzhľadom k tomu, že nevyužila nič zo svojich práv, ktoré jej zákonník práce garantuje. A ešte dodám, že naopak dala zamestnávateľovi dôvod, aby prípadne využil svoje práva proti zamestnancovi, čo sa zo dňa na deň bez zákonného dôvodu nedostaví viac do práce.
@thirstymonk tak potom ak si chory a nemusis lezat mas pracovat :D
@sszuzu8 ja tomu rozumiem, vela ludi sa boji, lenze tebe zamestanvatel za pnku nemoze nic. Doslova nic. Cize jedna vec je nizsi prijem cez pn, ale druha je ze nemoze ist clovek na pn, lebo "nedovoli" zamestnavatel. Ak teda by islo o financie.
@simca06022011 No však aj pracujem 🙂
@thirstymonk chváliš akurát tak jej hlúposť
Mala si mu napisat, ze mas zaludocne problemy, hnacky a vracanie. Ale ze rada prides😃
Lebo zamestnávateľ neverí na ten akože covid. Ja som myslela, že ľudia sa už prebrali a vedia, že boli oklamaní tým akože covidom. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Ešte sa aj testovať. 🤣 Kokos ja mám dosť. Prosím ťa, keď sa vyliečiš z chrípky, choď si dať do nákupného centra pichnúť 4 dávku vakcíny. 😁😁😁😁😁😁😁😁😁🙃😆
Zakonnik prace by mal byt medzi povinnou literaturou 🙈 autorka, odporucam precitat, aby si nabuduce vedela co mas/nemas robit... zamestnavatelovi sa oznamuje PN, nie diagnoza a uz vobec sa nepytas, ci ti ju schvaluje, resp. akceptuje.
@weronika171717 covid existuje, je to virus. Tak ako ak chripka je virus a tiez existuje. Popierat to je rovnako hlupe ako popierat HIV. Alebo chripku. Alebo kiahne. Len si nie som isty, ci to dokazes svojou obriou mozgovou kapacitou pochopit.
To, ze sa vlada z covidu pokakala, to uz je ina pesnicka, ale nic to nemeni na fakte, ze covid existuje.
@rozculena hlupostou si nazyvaj niekoho ineho 🙂 napr. seba…
spravila si hlúposť,ke´d si si neuplatnila PN a druhú si spravila,keď si zbrklo ukončila PP.
@annm81 Ty si dobry mozgovy vyter, taketo prispevky by admini mali mazať, lebo ohrozuješ svojimi taraninami verejne zdravie a jednoduchších a pochybujúcich jedincov. Tu máš napríklad fotku z elektronoveho mikroskopu: https://www.microscope.com/media/wysiwyg/blog/i... A fakt to nie je moj problem, že nevieš, ani čo je elektron, ani čo je mikroskop. Možno keby si sa dostala aspoň do piateho ročníka ZDŠky, tak by si to vedela.
@thirstymonk myslim, ze ona to myslela ironicky :DDD
@simca06022011 Jaj... tak potom sa ospravedlňujem :D
@thirstymonk Nevadí. Do mozgového výteru mi ešte nikto nenadával, tak mám premiéru...
Okamžite si daj vystaviť PN. Čo ti napadlo posielať výpoveď. Výpoveď až po PN keď už tak chces.
Mozgový výter 😁 to kde na toto chodíte 😁😁
Aká komédia... neverim, že administrátori koníka nie su konšpirátori. Lebo som tu videla milión dezinformácii (napr. tú kusok nad mojou), ktoré nik nemazal, ale moju zjavne ironickú odpoveď áno:D
@annm81 podla mna to nahlasil niekto a vymazali bez toho aby riesili obsah debaty... proste nepochopenie textu je casta vec :DDD

@biba_18 lenže tie zmeny sú zväčša spôsobené tým, že autorka nenapíše do pôvodného príspevku všetky relevantné údaje. Tie pridáva postupne. A na základe jej postupného púšťania informácií sa upravujú odpovede. A potom je tu takýto chaos.