icon

Môžu nútiť chodiť do práce s covidom?

4. okt 2024

Mam momentalne silny covid ja manzel aj dcera. Rano volam do prace ze nepridem mam covid (potvrdene testom ) a odpoved - ze bohuzial ze nema kto prist musim sa premoct a dojst.Ze nejak to dam. Pytam sa este raz ci sa chapeme ze lezim so zimnicou horuckami bolestou hlavy .. plus musime sa starat o dceru a nepridem. Ze ich to mrzi chapu ale ale musim prist… poslala som obratom okamzitu vypoved. Su ti ludia normalni? Bola to praca popri RD cize vôbec ma to netrapi a nie je to moj jediny prijem… ide o to ze doba je fakt pomylena. Ak by mi nevyplatili mzdu za september mozem tu situaciu riesit aj sudne ?

Strana
z3
annm81
5. okt 2024

@simca06022011 To by som brala, keby som tu sama párkrát nenahlásila príspevky ako z trollej farmy, ktoré ale nik nezmazal. Tak ale mám ďalšiu premiéru - toto je asi môj prvý zmazaný príspevok🙂

aandrea9
5. okt 2024

Neviem na co tu spomínaš RD. Dala si výpoveď, takže si bola zamestnanec. Neprítomnosť v práci kvoli chorobe sa rieši PNkou a nie drzym telefonátom zamestnávateľovi.

thirstymonk
5. okt 2024

@aandrea9 drzy bol zamestnavatel, ze ju nutil ist robit v chorobe.

bobkovci5
5. okt 2024

Mozem sa opytat v akom odbore pracuješ?

aandrea9
5. okt 2024

@thirstymonk pozitívny test na covid je doklad o PN?

thirstymonk
6. okt 2024

@aandrea9 Nie, tvrdím to niekde? Ale keby som ja bol zamestnávateľ a volá mi zamestnanec, že sa necíti dobre a že má ešte aj pozitívny test, určite by som ho neprehovaral, nech sa prekona twl...

aandrea9
6. okt 2024

@thirstymonk keby som bola zamestnávateľ, tak sa spýtam, či to bude dotyčná riešiť paragrafom, dovolenkou alebo PNkou. Tiež si nedovolím zavolať do prace sorry dnes neprídem a dovi dopo.

Strana
z3