Musím prejsť na živnosť?
Ahojte čo mám robiť? Zamestnávateľ ma núti aby som od nového roku išla pracovať na živnosť aby za mňa nemusel platiť odvody. Nepáči sa mi to lebo nemám ďaleko od dôchodku. Naznačili mi že ak nebudem súhlasiť prrepustia ma. Čo robiť. Inú prácu si u nás v mojom veku nenájdem....
@tiika zrejme nemám na výber počkám si na výpoveď a keďže tam.nie som.ani dva roky tak vraj nemám nárok na odstupné ani
@anonym_autor
Áno, môžeš prejsť na živnosť alebo to odmietnuť. Čo sa stane potom, uvidis. Do dvoch rokov je myslím len 2-mes.výpovedná doba, pri ukončení dohodou 1-mes.odstupne.
@anonym_8de559 najviac ma mrzí v celej situácii že má viacero firiem a to čo robime my je len firma pre jeho manželku aby sa nenudila doma. Príjmy majú vysoké, nie je odkázaný na to aby nás nútil na živnosť.
@anonym_autor to je ich šikovnosť, že majú firmu a žena to má ako zábavku.On ti nemá určovať koľko budeš fakturovať ty budeš živnostník a máš si sama určiť za koľko to budeš robiť.Zatial by som to zobrala, ale hľadala inú prácu.Kludne sa môže stať, že ti o 3 m povie, že ma málo roboty a napríklad mesiac si máš fakturovať menej, alebo vôbec.ale aj ty môžeš odísť z mesiaca na mesiac, alebo na tú živnosť pracovať aj z domu pre inú firmu je to na tvojej sikovnosti
@rozculena 😢😢 áno presne ďakujem za súcit a podporu
@anonym_autor keď ti dá superhrubu mzdu, až tak zle to nemáš po odrátaní odvodov a dane.Budes paušálny platca a ešte stále budeš mať viac ako si mala predtým.Skor je smutné, že doteraz si pár rokov pred dôchodkom pracovala za 1100 v hrubom.Mne sa, ale nepáči, že budeš živnostník a niekto ti určuje koľko budeš v práci atď, keď si živnostník tak by si mala sedieť doma za Pc robiť preňho tu prácu a mať pracovný čas ako si ty určis a nie, že mu tam budeš sedieť 8,5 h on ta bude kontrolovať atď...a ešte si budeš nosiť z domu dózu, lebo stravné ti nedá.
@anonym_autor keď ti dá superhrubu mzdu, až tak zle to nemáš po odrátaní odvodov a dane.Budes paušálny platca a ešte stále budeš mať viac ako si mala predtým.Skor je smutné, že doteraz si pár rokov pred dôchodkom pracovala za 1100 v hrubom.Mne sa, ale nepáči, že budeš živnostník a niekto ti určuje koľko budeš v práci atď, keď si živnostník tak by si mala sedieť doma za Pc robiť preňho tu prácu a mať pracovný čas ako si ty určis a nie, že mu tam budeš sedieť 8,5 h on ta bude kontrolovať atď...a ešte si budeš nosiť z domu dózu, lebo stravné ti nedá.
@anonym_6840f8 tak my sme tu na kraji sveta ďaleko od Bratislavy ....môj plat je tu považovaný za slušný
@anonym_6840f8 tak my sme tu na kraji sveta ďaleko od Bratislavy ....môj plat je tu považovaný za slušný
@anonym_6840f8 veď toto, keď je to zábavka a manželku to raz prestane bavit, môže zo dňa na deň ukončiť spoluprácu
@anonym_autor pozri si aj nejakú vypov.dobu aká bude v zmluve o spolupráci, ak by si podpisovala

@rozculena môže sa predsa poradiť ešte pred tým než bude na živnosti , ako sa brániť, čo môže robiť v prípade, že na tu živnosť nechce ísť a je do toho zamestnávateľom tlačená
@tiika zrejme nemám na výber počkám si na výpoveď a keďže tam.nie som.ani dva roky tak vraj nemám nárok na odstupné ani