Na pohovore som si vypýtala menej, ako bolo uvedené
Ahojte. Stala sa mi taka neprijemna situacia. Uz par mesiacov si hladam pracu a nasla som inzerat,ktory ma nadchol doteraz najviac, poslala som tam CV + motivacny. Oni sa dlhsie neozyvali,tak som to pustila z hlavy. Medzitym som posielala na ine miesta,ale aj s nizsimi plat.podmienkami,ako by som ocakavala,len aby som sa uz zamestnala.
Personalistka z inzeratu sa mi nakoniec predsalen ozvala,ze im to dlhsie trvalo,lebo riesili ine veci,ze by ma chceli pozvat na pohovor, len by najprv spravila rychle 1.kolo cez telefon. Pytala sa aj na ocakavany plat. Lenze ja som si uz nepamatala,aky tam bol uvedeny a kedze som odpisovala na rozne ine ponuky s nizsim platom,nechcela som sa hned odpisat a uviedla som o 100e menej,ako bolo v inzerate,co som zistila dodatocne. Zaroven to ,ale bolo myslene ako plat,pod ktory ist nechcem.Na osobny pohovor este pojdem, ale chcela by som tolko,kolko realne ponukaju. Mrzi ma to a neviem,ci je vhodne to otvarat opat na osobnom pohovore a ako vobec o tom hovorit,aby som neposobila drzo. Velmi by som tu pracu chcela, splnam aj vsetky ich poziadavky a vzala by som to aj za menej, len sa hnevam na seba☹️
Co by ste urobili v tejto situacii?
U mňa to bolo podobne, priamo na pohovore som povedala sumu akú si predstavujem a keď ma vzali tak mi dali ešte o dosť viac... ale ja som mala v predchádzajúcejpraci dost malo, tak som nemala vysoko latku :D snáď to bude aj tvoj prípad
Vydrzal by som co a ako bude. 100€ je sice dost, ale 1) dobra praca v dobrom kolektive to moze vyvazit, 2) mozno ta oni prekvapia.
U mňa to bolo podobne, priamo na pohovore som povedala sumu akú si predstavujem a keď ma vzali tak mi dali ešte o dosť viac... ale ja som mala v predchádzajúcejpraci dost malo, tak som nemala vysoko latku :D snáď to bude aj tvoj prípad
@veronmai
@dori92 Tak to bolo mile od nich, kiez by to bol aj moj pripad. Len teraz je taka doba,ze sa vsade setri a kto chce menej,tak naco by davali viac,ze? 🤷♀️ Len som sa stretla uz na pohovoroch aj s tym,ze to,co ponukali sa mne zdalo velmi malo a ked som vypytala o 100e viac, v podstate tak, ako v predoslej robote,uz sa zmenila mimika tvare,akoby som chcela prezidentov plat. 🙄 Tak som sa bala,ze teraz zadriem na ich pomery prilis a som skoncila uz po telefone🙈
Vydrzal by som co a ako bude. 100€ je sice dost, ale 1) dobra praca v dobrom kolektive to moze vyvazit, 2) mozno ta oni prekvapia.
@madeincssr Tak s tym rozhodne suhlasim,to je pre mna najdolezitejsie robit co ma bavi, v prijemnom kolektive a hlavne dlhodobo. Tak dufam,ze ak by to vyslo a budu obe strany spokojne,ze to ocenia.
Neboj, oni ak hľadajú oficiálne cez inzerát určite ti nedajú menej, len preto, že si povedala menej. Skôr to bude tak, ako sa ti to stalo pri iných pohovoroch. Keď si pýtaš viac ako ponúkajú, tak sa im zasvieti výstražná kontrolka :D držím palce, aby ti to vyšlo tak ako si želáš 🙂
Zo zakona nesmu dat menej nez zverejnena ponuka. Pre istotu si tu ponuku vytlac. A ak bude druhe kolo, tak normalne povedz aspon ten plat, co bol v ponuke. Asi by sa s nimi dalo dohodnut aj na viac, ale ked chces ist na istotu a potrebujes surne pracu, tak ked nebudes draha a budes dobra, tak Ta vezmu. Drzim palce.
ja som tak pri prvom pohovore s HR spanikarila,a povedala som, ze plat by som si predstavovala tak 1400€ (chcela som viac, len presne ako ty, viacero ponuk sa mi zmiešalo dokopy). nasledne mi pani z HR oznamila ze na tuto poziciu maju prave budget 1400-1800.dalsie dve kola pohovorov som uz temu plat nevytiahla. prijali ma a pred podpisom zmluvy som dostala od nich ponuku s 1800€ (samozjreme, v hrubom).
Zo zakona nesmu dat menej nez zverejnena ponuka. Pre istotu si tu ponuku vytlac. A ak bude druhe kolo, tak normalne povedz aspon ten plat, co bol v ponuke. Asi by sa s nimi dalo dohodnut aj na viac, ale ked chces ist na istotu a potrebujes surne pracu, tak ked nebudes draha a budes dobra, tak Ta vezmu. Drzim palce.
@strelkyna1 Vidis,to mi ani nenapadlo,ze musia dat tolko,kolko uvadzaju minimalne. Tak je to seriozna firma,tak by to tak aj malo byt. Len ja som uz taka pochybovacna,lebo som sa stretla s kadejakymi spekulantami.
ja som tak pri prvom pohovore s HR spanikarila,a povedala som, ze plat by som si predstavovala tak 1400€ (chcela som viac, len presne ako ty, viacero ponuk sa mi zmiešalo dokopy). nasledne mi pani z HR oznamila ze na tuto poziciu maju prave budget 1400-1800.dalsie dve kola pohovorov som uz temu plat nevytiahla. prijali ma a pred podpisom zmluvy som dostala od nich ponuku s 1800€ (samozjreme, v hrubom).
@lila246 Tak to je super pristup👍
Ponaučenie do budúcna.Pri každom ďalšom pohovore príhod niečo k tomu,čo si zarábala pred tým a uved túto sumu
Plat je vždy vecou dohody medzi z-ľom a z-com. To, že si povedala nejakú sumu ústne do telefónu je absolútne nepodstatné. Ešte budeš mať niekoľko kôl pohovorov, kde túto sumu môžeš niekoľko krát zmeniť. Netreba sa stresovať.
Aj na pohovoroch netreba hneď povedať konkrétnu sumu. Nechaj, nech ti najprv vysvetlia odmeňovací systém vo firme. Lebo je rozdiel, či majú len základných 12 mesačných platov, plus na vianoce nejaké odmeny, alebo majú odmeny 2x do roka. Alebo niekde majú základnú zložku a potom nejakú variabilnú mesačne.
Podľa ich odmeňovacieho systému si potom rozmysli, čo by si očakávala. Tiež sa opýtaj na rozpätia pre danú pozíciu. ak si v danej profesii junior, tak si pýtaj plat na spodnom intervale. Ak si senior so skúsenosťami, tak kľudne choď na max. hranicu. Ak ti to nebudú môcť dať, tak budú vyjednávať.
Teraz by som to neriesila a ak ta vezmu,tak hned pri prvej komunikacii povedat,ze si chces este vyjasnit platove podmienky,lebo si sa pri pohovore trochu zmylila..ja som este po tom,co ma vzali na novu poziciu doriesovala plat,pracovnu dobu ,stravne a dalsie veci.ked ta chcu,dohodnete sa..
Na pohovore by som povedal ze som si opäť pozrel danú ponuku a prehodnotil moje platové očakávania nakoľko je vyžadovana väčšia zodpovednosť ako som si v tej chvíli myslel.
ty sa citiš drzo, ale že každy mesiac ti budu peniaze chybať, to ti už nevadi a mužom ponukaju viac, i ked realne niektori robia menej
ja sa nečudujem, že ked ženy sa všeobecne takto podceňujú, musia robiť za almužny, ty teraz ideš s latkou dole a dalšej po tebe ponuknu ešte menej, lebo robila si vela roboty za malo, tak budu zvyšovať normy a znižovat platy,len preto, že ty sa teraz nechceš citit drzo
Ahoj, tiež sa mi stalo to isté. Ale dali mi plat,ktorý bol uvedený v inzeráte. Menej by dať nemali... skôr ich zaujíma,či kandidát nechce príliš. Určite sa nemáš čoho obávať. Ak bude pohovor prebiehať pohodovo,otvor tému peniaze. Ešte sa na tom zasmejete.
Plat ti dajú taky ako ponúkali
Keď Ta zoberú tak plat Ti dajú taky aký ponúkali v inzeráte.To sa Ta iba orientacne pýtali ze aký by si chcela.
S tým sa netráp. My vo firme keď prijímame niekoho, kto si pýta menej, než máme uvedené, aj tak mu dáme našu pôvodnú sumu. Je v nej zarátané všetko, za čo nám to stojí a radosť zamestnanca, keď dostane viac, než chcel, je pre nás len benefit. Nie len zákazníci musia byť spokojní ale aj zamestnanci.

Ja som tiež bola na pohovore, kde som ani netušila, koľko by mal byť plat na tej pozícii a keď sa ma spýtali na predstavu o plate, povedala som toľko, čo som zarábala v práci predtým, v skratke - o dosť menej ako ponúkali...a nakoniec ma vzali, a keď mi šéf volal do telefónu mi povedal, že platovo to je lepšie ako som si predstavovala a dali mi plat, aký za tú pozíciu ponúkali. Takže myslím, že to bude aj tvoj prípad. 🙂