Nájde si človek s invalidným dôchodkom prácu?
Ahojte. Podľa vás si ľahko nájde prácu človek ktorý poberá invalidný dôchodok? Viem že to závisí čo je danému človeku ale napr ľahkú fyzickú prácu zvládne v pohode. Ako to vidíte vy?
@sisska96 To je pekná blbosti čo píšeš.. Pracovať môže aj keď má čiastočny, aj keď má celý ID. Jednak môže mať obmedzenia len istého druhu, a môže vykonávať prácu ktorá to zohľadňuje, a po 2.by som ťa chcela vidieť ako by si z toho dôchodku vyzila ty
@sisska96 Blbý názor. Vieš koľkým ľuďom pomáha to, že môžu byť v práci, medzi ľuďmi? O financnej pomoci ani nehovorím. Ale áno, nájdu sa obmedzenci ( sama ich poznám dosť), ktorí závidia aj diagnózu..No čo uz, úbohí " ľudia"
@denkabemommy Presne tak, pisatelka zrejme závidí aj diagnózu, chuderka
@columbovazena to nie je z jej strany závisť ale nevedomosť, netreba si tieto pojmy pliesť. Súčasne frustrácia, že dôchodkyňa dostala prácu miesto nej. 🙂
A keď vidím ako sa vyjadruješ ty… tak tiež nič moc 🙈 ako môžeš uraziť človeka, ktorého nepoznáš?
@denkabemommy Ak by to bola jej nevedomosť tak sa netreba takto prezentovať a bohorovne tvrdiť nezmysly. Po 2. viackrát jej bolo povedané, v akej (smiešnej) výške môže byť invalidný dôchodok, no ona hviezda si ide napriek všetkým argumentom svoje, to už nie je nevedomosť, ale pardón za výraz tupost. A za 3.- táto osoba - sisska 96 sama v diskusii spomína, že na prežitie potrebuje 1000 eur mesacne, ale veľmi rada by iných od príjmov odstavila, keďže podľa nej dôchodcovia pracovať nemaju ( jedno či invalidni, alebo starobní). Lebo len ona existuje a basta, iní nech žerú trávu. To ako je čo, nie je to tupost a egoizmus? Áno, takéto egoisticke správanie ma ozaj dokáže vytočiť.
@columbovazena ty si hlupana že columbovazena 🤣🤣🤣
@columbovazena ja mam vlastne podnikanie takže ďakujem nechýba mi nič. Aši budeš nejaká frustrovaná stará dievka chudera 😅😅😘
@sisska96 Ešte že ty si inteligentná, bez argumentov, čo len tliachas nezmysly, ty pani podnikateľka, jediná svojho druhu na svete :D A áno, presne som frustrovaná stará baba, ktorá ti závidí, ty egoisticka tupana
@columbovazena vynadala by si jej do hlupáň niekde von face2face, keby ti povedala, čo napísala? Asi nie, treba sa tak správať aj na internete. Byť tolerantný k názorom navzájom je dôležité v komunikácii.
@denkabemommy Keď jej bolo vysvetlené ako to reálne je, a aj tak rozpráva svoje bez ohľadu na fakty, áno, povedala by som jej že je hlúpa, nemám s tým problém, alebo by som si to o nej minimálne myslela. A áno, tolerancia je dôležitá, to súhlasím, avšak v prípade, ak ten druhý neakceptuje fakty, a je netolerantny k iným (bez dôvodu ), tu konkrétne k dochodcom, k čomu je taká tolerancia dobrá? Jeden áno, druhý nie?
@denkabemommy A mimochodom, áno vynadala som jej, ale kvôli tomu, že neberie reálne argumenty, a je egoisticka. Kdežto tá trúba má označila za frustrovanu starú dievku ( chuderka) bez argumentov, len tak, lebo inú relevantnu odpoveď nemá.Ale to je asi podľa teba ok
@columbovazena nie, len mi príde trápne sa znižovať na úroveň osoby, ktorá nadáva druhým. Tak ako od teba ani od nej to nie je v poriadku 🙂
@columbovazena toleranciou jej ukážeš, že nepotrebuješ nikoho presviedčať o svojej pravde, lebo vieš ako to je. Normálna vec. Veď sme dospelé ženy, nie škôlkarky, čo sa naťahujú o lopatku na piesku 😅. Povedz mi jeden dôvod, prečo cudziu osobu, ktorá možno ani neexistuje, názor je troll plytváš toľko energie a ešte dokonca sa dokážeš rozčúliť nad tým. Veď to je tvoje zdravie 🙃.
@columbovazena Si trápna ale nevadí 😅
@sisska96 Dobre, keď to ty povieš🙂
@sisska96 hodný komentár povrchne zmýšľajúceho človeka
@sisska96 ja som tiez na invalidnom dochodku a kebyze nepracujem, jednoducho nemam z coho zit (tak je smiesne nizka suma toho dochodku v mojom pripade, takze v podstate nemam na vyber)

@tibor79 ja tomu rozumiem, donedávna som bývala v bytovke kde boli prevažne dôchodcovia, viem, že veľa z nich muselo pracovať, napriek tomu že nevládali. Vôbec netvrdím, že majú vyžiť z 200€. Viem, čo je to mať zdravotné obmedzenia, našťastie (tak to vnímam) nepotrebujem ešte ID, takže s prácou nikdy nebol problém, aj keď v mojom odbore môžem robiť aj doma z postele, keď sa necítim ok 🙂.