icon

Nájde si človek s invalidným dôchodkom prácu?

17. jan 2025

Ahojte. Podľa vás si ľahko nájde prácu človek ktorý poberá invalidný dôchodok? Viem že to závisí čo je danému človeku ale napr ľahkú fyzickú prácu zvládne v pohode. Ako to vidíte vy?

Strana
z2
denkabemommy
18. jan 2025

@tibor79 ja tomu rozumiem, donedávna som bývala v bytovke kde boli prevažne dôchodcovia, viem, že veľa z nich muselo pracovať, napriek tomu že nevládali. Vôbec netvrdím, že majú vyžiť z 200€. Viem, čo je to mať zdravotné obmedzenia, našťastie (tak to vnímam) nepotrebujem ešte ID, takže s prácou nikdy nebol problém, aj keď v mojom odbore môžem robiť aj doma z postele, keď sa necítim ok 🙂.

columbovazena
18. jan 2025

@sisska96 To je pekná blbosti čo píšeš.. Pracovať môže aj keď má čiastočny, aj keď má celý ID. Jednak môže mať obmedzenia len istého druhu, a môže vykonávať prácu ktorá to zohľadňuje, a po 2.by som ťa chcela vidieť ako by si z toho dôchodku vyzila ty

columbovazena
18. jan 2025

@sisska96 Blbý názor. Vieš koľkým ľuďom pomáha to, že môžu byť v práci, medzi ľuďmi? O financnej pomoci ani nehovorím. Ale áno, nájdu sa obmedzenci ( sama ich poznám dosť), ktorí závidia aj diagnózu..No čo uz, úbohí " ľudia"

columbovazena
18. jan 2025

@denkabemommy Presne tak, pisatelka zrejme závidí aj diagnózu, chuderka

columbovazena
Odpoveď bola odstránená
denkabemommy
18. jan 2025

@columbovazena to nie je z jej strany závisť ale nevedomosť, netreba si tieto pojmy pliesť. Súčasne frustrácia, že dôchodkyňa dostala prácu miesto nej. 🙂
A keď vidím ako sa vyjadruješ ty… tak tiež nič moc 🙈 ako môžeš uraziť človeka, ktorého nepoznáš?

columbovazena
18. jan 2025

@denkabemommy Ak by to bola jej nevedomosť tak sa netreba takto prezentovať a bohorovne tvrdiť nezmysly. Po 2. viackrát jej bolo povedané, v akej (smiešnej) výške môže byť invalidný dôchodok, no ona hviezda si ide napriek všetkým argumentom svoje, to už nie je nevedomosť, ale pardón za výraz tupost. A za 3.- táto osoba - sisska 96 sama v diskusii spomína, že na prežitie potrebuje 1000 eur mesacne, ale veľmi rada by iných od príjmov odstavila, keďže podľa nej dôchodcovia pracovať nemaju ( jedno či invalidni, alebo starobní). Lebo len ona existuje a basta, iní nech žerú trávu. To ako je čo, nie je to tupost a egoizmus? Áno, takéto egoisticke správanie ma ozaj dokáže vytočiť.

sisska96
18. jan 2025

@columbovazena ty si hlupana že columbovazena 🤣🤣🤣

sisska96
18. jan 2025

@columbovazena ja mam vlastne podnikanie takže ďakujem nechýba mi nič. Aši budeš nejaká frustrovaná stará dievka chudera 😅😅😘

columbovazena
18. jan 2025

@sisska96 Ešte že ty si inteligentná, bez argumentov, čo len tliachas nezmysly, ty pani podnikateľka, jediná svojho druhu na svete :D A áno, presne som frustrovaná stará baba, ktorá ti závidí, ty egoisticka tupana

denkabemommy
18. jan 2025

@columbovazena vynadala by si jej do hlupáň niekde von face2face, keby ti povedala, čo napísala? Asi nie, treba sa tak správať aj na internete. Byť tolerantný k názorom navzájom je dôležité v komunikácii.

columbovazena
18. jan 2025

@denkabemommy Keď jej bolo vysvetlené ako to reálne je, a aj tak rozpráva svoje bez ohľadu na fakty, áno, povedala by som jej že je hlúpa, nemám s tým problém, alebo by som si to o nej minimálne myslela. A áno, tolerancia je dôležitá, to súhlasím, avšak v prípade, ak ten druhý neakceptuje fakty, a je netolerantny k iným (bez dôvodu ), tu konkrétne k dochodcom, k čomu je taká tolerancia dobrá? Jeden áno, druhý nie?

columbovazena
18. jan 2025

@denkabemommy A mimochodom, áno vynadala som jej, ale kvôli tomu, že neberie reálne argumenty, a je egoisticka. Kdežto tá trúba má označila za frustrovanu starú dievku ( chuderka) bez argumentov, len tak, lebo inú relevantnu odpoveď nemá.Ale to je asi podľa teba ok

denkabemommy
18. jan 2025

@columbovazena nie, len mi príde trápne sa znižovať na úroveň osoby, ktorá nadáva druhým. Tak ako od teba ani od nej to nie je v poriadku 🙂

denkabemommy
18. jan 2025

@columbovazena toleranciou jej ukážeš, že nepotrebuješ nikoho presviedčať o svojej pravde, lebo vieš ako to je. Normálna vec. Veď sme dospelé ženy, nie škôlkarky, čo sa naťahujú o lopatku na piesku 😅. Povedz mi jeden dôvod, prečo cudziu osobu, ktorá možno ani neexistuje, názor je troll plytváš toľko energie a ešte dokonca sa dokážeš rozčúliť nad tým. Veď to je tvoje zdravie 🙃.

sisska96
18. jan 2025

@columbovazena Si trápna ale nevadí 😅

columbovazena
18. jan 2025

@sisska96 Dobre, keď to ty povieš🙂

hranica2010
22. jan 2025

@sisska96 hodný komentár povrchne zmýšľajúceho človeka

karolinakr_ba
22. jan 2025

@sisska96 ja som tiez na invalidnom dochodku a kebyze nepracujem, jednoducho nemam z coho zit (tak je smiesne nizka suma toho dochodku v mojom pripade, takze v podstate nemam na vyber)

Strana
z2