Náplň práce pre office a project managera v Bratislave
Ahojte, vedeli by ste mi podrobnejšie rozpísať, ako vyzerá váš deň na pozícii Office manager, resp. Project manager? Ide o niečo medzi tým, alebo skôr zlúčenie funkcií v softvérovej firme v BA. Predstavu mám, ale či reálnu, to neviem :D Páči sa vám táto práca? Aké sú plusy, mínusy? Ak sa podelíte o plat v hrubom a mesto, budem rada. Ďakujem
@vanilkovazmrzka
@muchotrafka298 oni ponukaju 2000, ale na mojej aktualne pozicii mam o smietku viac, preto som chcela vediet, ci by dali viac, aby sa mi oplatilo menit.. a ci by ma napln prace bavila..
Napln prace ti tu nik presne nepovie kedze netusime o aku firmu sa jedna a asi je mala pravdepodobnost ze by sme mali osobnu skusenost
Ak mas teraz len o malo viac a vidis v tej firme potencial niekam rast, tak podla mna je rozdiel v plate zanedbatelny a skus to
Ale osobne by som od malej firmy, este ak je slovenska, necakala nejaky zazrak ktory ta profesne posunie, uz len to kumulovanie roznych nesuvisiacich prac do jednej pozicie posobi amatersky a co najviac usetrit na ludoch a co najviac z nich vytrieskat za malo penazi /tym nemyslim ze 2k je malo penazi, na nastupny plat je to velmi obstojne/
A tiez ak mas teraz napriklad o stovku viac, tak podla mna je este celkom ok vypytat si minimalne aby to dorovnali, ta stovka hore dole je akceptovatelna ak si pre nich atraktivna uchadzacka
@vanilkovazmrzka ale toto si napisala presne. Mala slovenska firma, to nie je ziadne karierne terno. A este ked je rodinna, to je len o tom, ze ako usetrit na vsetkom a zarobit co najviac.A presne ako pises vyssie, ze spajanie uplne nesuvisiach pozicii je amaterske a vlastne take celkom slovenske.
Ja by som urcite nesla do kumulovanej pozicie, lebo ked si to rozratas na dve miesta, tak ten plat je dost maly. Nastupny plat 2000 je v pohode, ale za 1 pracovne miesto a 1 napln prace.
@muchotrafka298
@vanilkovazmrzka ved prave, teraz som v korporate, kde ale kupodivu nie je moznost nejak karierne rast, ale tak postupne sa plat dviha, je to stabilna praca, len uz trochu nuda.. na tejto novej praci ma odradza to, ze je to mala SK firma, ktora neponuka stabilitu, nemaju ziadne ustalene postupy, vsetko je tam take vagne, neiste, ale je tam moznost dobre zarobit, lebo rychlo rastu a profituju.. zatial.. myslim si, ze to nevezmem, len ma zaujimali nazory inych, ak pracuju na takej pozicii
Nemyslim si, ze by si tu nasla niekoho,kto pracuje na tychto dvoch poziciach sucasne. Lebo je to nemozne. Ja som pracovala v takej "malej" slovenskej firme a napisem uprimne, ze nikdy viac. lebo tam nebola istota ziadna, chceli co najviac vytlct z cloveka za co najmenej penazi. Kumulovane funkcie to bolo nic. Uz len to, co pises, ze je tam vsetko vagne a nemaju ustalene postupy by mna dostatocne odradilo.
Tebe sa teraz zda, ze oni su na tom dobre, ze rastu a profituju. Ale nikdy nevies, ze co budes za mesiac, za pol roka. Vo velkom sa prepusta, aj v korporatoch a nastupuje uz teraz vyuzitie AI.
@muchotrafka298 ano, mas pravdu a suhlasim.. radsej sa budem drzat svojho tepleho miestecka :D
Ty sa musis rozhodnut sama. Porozmyslaj o tom tak, ze ci skutocne toto chces robit a co by si tam vlastne robila.
Nikdy nezober nizsi plat ako mas teraz, iba v pripade, ze by to bolo lukrativne miesto, ktore Ta posunie ci uz karierne, osobnostne alebo si tam vies zlepsit nejake svoje schopnosti a budes z neho profitovat v buducnosti.
Dnes nemas zaruku v ziadnej praci, ze kolko tam zostanes a ako sa situacia zmeni. Cize o ziadnom teplom miestecku v korporate nemoze byt rec. Korporaty tiez prepustaju a vo velkom.
@muchotrafka298 Tak u nas na tejto pozicii, kde som, este pokial viem neprepustili nikdy nikoho, ludia tu zacinaju po skole a koncia odchodom do dochodku :D alebo na inu poziciu/do inej firmy, ked potrebuju zmenu.. ja sama som tu uz 10 rokov.. kolegyne 20-25 rokov..
To ze neprepustili neznamena, ze ty tam mas byt do dochodku. Lebo teraz skutocne nevies co bude, kedze zacinaju firmy vyuzivat namiesto ludi firmy AI.
Ako pisem, ked chces zmenu a vyhovuje Ti nastavenie tej firmy, tak chod.
My Ti tu mozeme len veci doporucit.
Kumulovana funkcia, nizsi plat, vagne informacie a neexistujuce procesy, mala slovenska firma....toto je dost vela minusov za mna, aby som uvazovala o zmene prace.
@muchotrafka298 ano, ved jasne, nic nie je iste, ale asi teda nevymenim aktualnu pracu za tu novu.. dakujem za brainstorming 🙂
Píšeš, že väčšina ľudí je na živnosť. Táto pozícia, ktorú ti ponúkli, je TPP či živnosť? V každom prípade, v tak malej firme nemáš žiadne možnosti na kariérny rast. V korporáte môžeš ísť s asistentky do manažmentu ak si šikovná. Ako písala nafka, bude to niečo ako project assistent, Ak sa chceš kariérne posúvať, korporát ti prinesie oveľa viac ako takáto malá firma. Jedine, že by to bol naozaj exkluzívny projekt, niečo veľmi špecifické, na čom reálne vie pracovať pár ľudí v krajine. To by ti potom mohlo kariérne pomôcť aj toto.
Autorka robila som v firme, kde kumulovali funkcie...zamestnávateľ šetril. Neodporúčam ja som mala tiež kumulovanu funkciu projekt manager a produkt manager. Bolo to o držku.
Tieto firmy zmykaju ľudí a skúšajú to rôznymi kombináciami na zamestnancov...a nie vždy je to o tom, že firma nemá prachy.
Po skúsenostiach ta kumulovana funkcia by ma odradila. Je to neprofesionálny prístup a v takej atmosfére sa veľmi ťažko pracuje.
Podľa toho čo píšeš chcú ťa využiť, pri projektovom manažmente budeš robiť sekretarske práce. Nie je to dobrá voľba pre tvoj kariérny rast.
@mantilka dakujem za relevantnu skusenost😊
Ja som projektova manazerka a nedokazem si predstavit robit k tomu este asistentku. To je akoby zdravotna sestra mala este dopekat v stanku fornetti.
“Mala slovenska firma” je pre mna synonymum pre “budeme vas zmychat do poslednej kvapky a tvarit sa, ze sme rodina”. Akurat tu rodinu presne zo svojho pohladu si sefstvo definuje ako: budes tu travit tolko casu ako by si chcela travit doma so svojou rodinou a robit vsetko, aby sme sa MY mali dobre. Po vacsine sa setri este aj na toaletaku, pero do kanclu za 0,30€ ti bude musiet nadriadeny schvalit, lebo je to plytvanie peniazmi, ked si mozes kupit obycajne za 0,10€. Ak navyse uz teraz vies, ze je tam bordel a procesy nedotiahnute do konca, tak sa budes prvy rok len brodit vo vylepsovani, nastavovani procesov, atd. Vacsie firmy maju tuto fazu uz davno za sebou a preto sa relativne lahko novy uchadzac aj zaskoli, kym v malej firme bez procesov pravdepodobne ty budes ta, na ktorej hlavu bude hadzane to, co ini ludia nevedia/nechcu/su lenivi doriesit. Nie je nic horsie ako robit asistentku, na ktoru sa potom obracia cela firma, zamestnanci sa ochotne predbiehaju, ked je potrebne nieco “nove” riesit, aby jej to co najskor hodili na zodpovednost (vlastna skusenost).
Za mna nie, ak mas uz zabehnute kolaje v aktualnej firme a je tam stale potencial na zvysovanie platu, zostala by som. Navyse ani nevies ci by ti schvalili vyssi plat, ako mas teraz. Nepride mi to ako vizia nejakeho prilepsenia si, akurat je dost mozne, ze ak tu poziciu prijmes, budes neskor lutovat.
Ake pozitiva, okrem zmeny ohladom nudy v aktualnej praci vidis v tejto pozicii? Su vobec nejake?
@hankab super si to vystihla, je mozne, ze by to tak bolo. Vyhodou by bol mozno teda vyssi plat, ale zas neistota ci by kazdorocne rastol ako v aktualnej firme. A teda ta spominana specializacia na projektovy manazment. Na aktualnej pozicii je to skor okrajova napln prace.
Nejedna sa nahodou o nejaku startup firmu? Lebo ich je teraz dost vela, len to nikdy nevies, kolko budu fungovat a ako. Lebo sa moze majitel rozhodnut, ze firmu preda a moze kludne aj do zahranicia.A ostanes na ulici.
@muchotrafka298 vraj su na trhu uz 10 ci 15 rokov, ale pride mi to ako taky startup ano.
"...tak toto je sekretarka, ktora zaroven robi projektovy manazment ..."
Takto ti poviem, robim v stredne velkej IT firme a nasa "sekretarka" by nemala kapacitu (mentalnu) robit projektovu manazerku. A neviem si predstavit ktory z nasich PM by robil "sekretarku".
Jedine co mi napadlo je ze ides do "dvojchlapovej" firmy kde budes makat ako PM a ku koncu prac.doby pozbieras a umyjes salky, roztriedis blocky/doklady pre uctovnicku, vystavis FA, spracujes dochadzku a PNky, polejes kvety, doplnis zasoby kanc.potrieb a skocis aj na postu.
Lenze PM nemoze robit hocikto - potrebujes poznat metodologie, procesy, nastroje, techniky... a mat na to certifikaciu. To nie je len tak ze sekretarka a k tomu sup - riad aj projekty.
@tykat nooo ano, majitelia su dvaja chlapi, ITckari 🤣😅
Este mi napada, ci si teda pani majitelia nepomylili vyznam frazy “office manager”. Pre nas je to sekretarka/asistentka, pre nich mozno manazer celej kancelarie projektoveho teamu = project manager 🤷🏻♀️
Lebo inak naozaj tie 2 funkcie nemaju nic spolocne. Jedine este, ze by naozaj boli taki chamtivi brat asistentku za zvlast plat a projektoveho mngr za zvlast plat, a tak vazne dufaju, ze sa najde na trhu prace blazon, ktory bude riadit 3-4 projekty a k tomu kupovat toaletak, kavu, vitat navstevy, objednavat obedy, evidovat faktury a doslu postu.
@hankab no uz len zo zaujimavosti si s nimi naplanujem dalsi pohovor a popytam sa na to.
@tykat ako to myslis? 🙂 na ktory komentar reagujes?
Na 2 majitelov firmy lebo som ti pisala ze "dvojchlapova" firma
@tykat aha, ano. Som si ista, ze su tam cisto muzsky kolektiv a ta jedna baba v kancli sa stara o vsetko..

To ze ty mas svoju predstavu o plate, to je jedna vec. Ponukany plat nie je vacsinou okamzite navysovany o stovky EUR. Pokial oni vedia, ze daju napriklad 1000 EUR, tak ty ked povies, ze chces aspon 2000, tak sa rozlucite uz na pohovore a pre teba to tymto konci. Lebo to by si musela byt ina hviezda, aby hned pri pohovore plat navysili na tvoje ocakavania. A dnes je vela ludi, ktori su ochotni zobrat pracu aj za menej penazi. Okrem toho, podla mojich skusenosti, su tieto dve pozicie proste nezlucitelne, ani casovo, ani obsahom prace.