Nárok na dovolenku po materskej dovolenke
Ahojte, urcite budem pisat personalistke,ale momentalne ma dovolenku,cize tak ci tak by som odpoved neziskala. Mam otazku ohladom naroku na dovolenku, ja som v tom, zeby som mala mat narok na dalsie dni, avsak vo vyplatnej paske nemam tie dni zaratane. Pracujem v statnej sfere. V novom roku mi nabehlo zopar dni dovolenky kedze som bola do marca na materskej dovolenke. Od polovice aprila do maja (v maji som odpracovala 2 dni) som cerpala dovolenku. Od juna uz normalne pracujem. Nemala by som mat narok na dovolenku? Minimalne za jun?
Alikvótnu čiastku pravdepodobne, aj to musiš mať čo to odpracované. Sa čudujem, že ti vôbec dali pár dní, keďže si nič v podstate neodpracovala.
Alikvótnu čiastku pravdepodobne, aj to musiš mať čo to odpracované. Sa čudujem, že ti vôbec dali pár dní, keďže si nič v podstate neodpracovala.
@zmrzlinka2021 na materskej do polovice marca, na RD som bola oficialne mesiac do polovice aprila,od polovice aprila si cerpam dovolenku a od konca maja som oficiálne na pracovisku.
@gribka1 bola som na materskej,za matersku dovolenku mas narok na dovolenku,precitaj si ZP
@zmrzlinka2021 na materskej do polovice marca, na RD som bola oficialne mesiac do polovice aprila,od polovice aprila si cerpam dovolenku a od konca maja som oficiálne na pracovisku.
@gribka1 bola som na materskej,za matersku dovolenku mas narok na dovolenku,precitaj si ZP
Autor máš nárok na full dovolenku za rok 2025..
Materská sa berie ako odpracovaný cas, a na RD ani PN si nebola viac ako 100 prác dní vrátane sviatkov aby bol dovod krátiť dovolenku.
A na MD, a čerpanie dovolenky a práca si od začiatku roka mala viac ako 60 dní... Čiže vznikol nárok na celoročnú dovolenku.
Materská sa počíta ako výkon práce takže za ten čas sa ti priráta dovolenka,za rodičovskú dovolenku už nie. Niektoré mzdové softvéry ti zobrazia dovolenku az keď odpracujes 22 pracovných dní .
@anonym_autor píšeš, že si od polovice apríla do mája cerpala dovolenku. To je celkom dlha doba. Bola to stara dovolenka či tohtoročná? Možno máš už nárok vyčerpaný… Pockaj na personalistiku, asi to bude najlepšie vysvetlené od nej. Avšak za cely rok máš nárok na dovolenku. Zmluvu máš na dobu určitú či neurčitú?
@anonym_autor píšeš, že si od polovice apríla do mája cerpala dovolenku. To je celkom dlha doba. Bola to stara dovolenka či tohtoročná? Možno máš už nárok vyčerpaný… Pockaj na personalistiku, asi to bude najlepšie vysvetlené od nej. Avšak za cely rok máš nárok na dovolenku. Zmluvu máš na dobu určitú či neurčitú?
@tiika to je stara dovolenka,nebrala som si dovolenku,bola som workoholik,chodila som cez vikendy/sviatky,ked som potrebovala,vzala som si nahradne volno. Mam zmluva na dobu urcitu.
A dokedy? Môže to byt tým, že nárok na dovolenku sa počíta len na cast roka dokedy máš uzatvorenú zmluvu. Po predĺžení ti nabehne cely ročný nárok.

@anonym_autor čiže hneď po materskej si začala pracovať? Na RD si vôbec nebola?