icon

Nárok na odstupné po 10 rokoch práce?

lucia456
24. júl 2024

Dobrý večer, na akú výšku odstupného mám nárok po odpracovaní 10 rokov vo firme? Ak mi zamestnávateľ oznámi koncom mesiaca, za už nemám chodiť do práce, mám nárok na 2 -mesacny plat vo výpovednej lehote a 4 mesačne odstupné? Ďakujem za rady .

Strana
z2
tramtada31
25. júl 2024

@olimuc počas prekazky v praci dostavas štandardnú výšku platu.

palicka
25. júl 2024

@tiika ale podľa mňa toto nie je nadbytočnosť. Pokiaľ by to bol tento dôvod, dane pracovne miesto by nemohli obsadiť. A pokiaľ som pochopila, oni ho chcu preobsadit

olimuc
25. júl 2024

@tramtada31 kolegyna nedostala, vycerpala dovolenku nadcasy a chybalo jej 6-7 dni do ukonceni vypovednej lehoty, tak aby sa nevratila jej dali 80% na tieto dni

tiika
25. júl 2024

@palicka písala som spôsob ukončenia dohodou, pri ktorej ma nárok na spomínané odstupne. Lomítka v odpovedi znamenajú napríklad jeden z dôvodov, ktoré som uviedla, nie konkrétne prvý.

Ako to firma spravi, čo im da napokon podpísať, čo doručí,… už ide mimo nás. Ale zrušenie prevádzky sa asi nechystá, len chcú podľa slov autorky prepustiť starých zamestnancov.

lucia456
autor
25. júl 2024

Ďakujem Vám všetkým za Vaše rady. Prajem krásny večer.

purple_wolf
25. júl 2024

no ak niekde robis 10 rokov neviem ci nemas 3 mesacnu vypovednu dobu a 2 mesacne odstupne ... ano zamestnavatel ta moze nechat doma pricom ti nadalej bude plynut vyplata a v papieroch budes mat napr. prekazka v praci zo strany zamestnavatela a vyplacat bude priemernu mesacnu mzdu (to sa stalo mne) a s poslednou vyplatou pride aj to odstupne ... ale vypytala by som si klasicku výpoveď - ak tam napisu kraviny je to pravne napadnutelne, ak podpises dohodu o ukonceni pracovneho pomeru a okradnu ta o plat alebo preplatenie dovolenky ci nieco podobne tak si o to priala nadobro nevies to napadnut na sude

lucia456
autor
26. júl 2024

@taynee ahoj, to 3 + 3 znamená 3 mesačná výpovedná lehota a 3 mesačne odstupné? Ďakujem

taynee
Odpoveď bola odstránená
lucia456
autor
26. júl 2024

@taynee ďakujem

Strana
z2