icon

Nárok na odstupné počas PN

branko29
14. feb 2025

Dobrý deň bol som zamestnani zmluvu som mal na dobu určitú od apríla do októbra v októbri mi zamestnávateľ poslal výpoveď počas PN lebo v septembri som musel ísť na PN z dôvodu choroby mám nárok na odstupné?

doriiis
14. feb 2025

Výpoveď,alebo len nepredĺžil zmluvu,ktorá končila v októbri?

lucka_ke
14. feb 2025

nerobili si tam ani rok, čiže nemáš nárok na odstupné

katarinaba
14. feb 2025

to je nejake cudne - doba urcita do konca oktobra (predpokladam) - preco by ti daval vypoved, ked aj tak konci zmluva?
za druhe - kvoli chorobe ti vypoved dat nemoze, zakon to zakazuje. Tam by musel byt zakonom poveleny dovod - co opat vylucuje logiku, kedze ti koncila zmluva
predpokladam, ze ti len poslal vyrozumenie, ze ti zmluva skoncila a neplanuje ti PP predlzit
a ako bolo spomenute vyssie, za toto obdobie aj tak nevznika narok na odstupne

branko29
autor
Autor odpoveď zmazal
alex49
14. feb 2025

@branko29 to nie je výpoveď, skončila ti zmluva.

doriiis
14. feb 2025

@branko29 ....to nie je výpoveď,ale ukončenie zmluvy.Narok na odstupné nemas

branko29
autor
Autor odpoveď zmazal
kavasmliekom
14. feb 2025

@branko29 nie, nemáš nárok na odstupné

katarinaba
14. feb 2025

@branko29 tak si nedostal vypoved. Ak si nedostal vypoved, nemas narok na odstupne, ani ak by si tam robil dlhsie.

kavasmliekom
14. feb 2025

@branko29 a vlastne prečo to riešiš až teraz, keď od októbra si nezamestnaný?

nelca84
14. feb 2025

@branko29 ty si nedostal vypoved. Nepredlzili ti zmluvu a zamestnavatel ta o tom pisomne upovedomil. To je cele. Nemas narok na nic, zmluva bola dohodnuta na urcity cas, ten presiel a hotovo.

mamina7070
14. feb 2025

nemas narok islo o skoncenie doby urcitej

jamidea
14. feb 2025

@branko29 nemas. Ja len rozmyslam, kde si na to prisiel, ze by si mohol mat. Mal si zmluvu na 7mesiacov, ty co chces, zlaty padak? Dufam, ze si sa potom aspon prihlasil na spravny urad.

branko29
autor
Autor odpoveď zmazal
mamina7070
15. feb 2025

@branko29 pozri odpovede si dostal narok ti nevznikol
ak este nemas dalsiu pracu tak vela stastia pri jej hladani

rozculena
15. feb 2025

@branko29 nie je to jej starosť,ale tvoja starosť a povinnosť je prečítať si ZP.Potom by si si nezamieňal výpoveď s oznámením.

jamidea
15. feb 2025

@branko29 starost nie, len som zvedava, kde mohla vzniknut tak blba idea. A presne takto som si ta predstavovala, ako tvoja odpoved, a agresivna a jednoducha.

branko29
autor
Autor odpoveď zmazal
jamidea
15. feb 2025

@branko29 a ty moj zlaty mi nevypisuj spravy. Husi soms tebou nepasla, pan urazlivy.

branko29
autor
Autor odpoveď zmazal