icon

Nárok na pracovné voľno, keď dcéra nastupuje do školy

okataivana
1. mar 2016

chcem sa vas opytat, v den zacatia skolského roku 02,09,2016 mam nárok na pracovne volno, aby som zaniesla dcerku do skolky v prvy den?
dakujem za kazdu odpověď.

Strana
z2
dia6
17. aug 2017

@tilly24 Ja tiež malého nepošlem samého, a hlavne keď nás dopředu upozornili, že tam majú prísť aj rodičia... to by si nás hneď na začiatku nepekne zapamatali.

dia6
17. aug 2017

@dai U nás nie je žiadne voľno. A šéfka nemá deti a ani žiadne nechce, takže nič také neuzná... jednoducho máme smolu. Takže nie vždy sa dá všetko zariadiť. A kdeže máme závierku začiatkom mesiaca, tak mám problém.
musím niečo vymyslieť, lebo nenechám malého aby mi tam prišiel sám a plakal.

babalenka
17. aug 2017

ak je sama matka tak by jej zamestnavatel mal poskytnut do neviem ktoreho roku volno.Synov spoluziak jeho mama je sama na neho a poskytli jej na prvy den volno ale dovolenka to nebola .U nas je tak ze prvy den u nas klub nefunguje a je v skole cca 2 hodiny je uvitanie na dvore potom idu do svojej triedy Tam su chvilku a potom idu na obed o 10 tej a idu domov a uz na druhy den funguju normalne aj s druzinou.teraz sa im meni ucitelka aj trieda tak sa budu predstavovat a zavedie ich do novej triedy.Vacsinou si berem na prvy den dovolenku ale teraz na pondelok vychadza muzovi volno tak do skoly pojde on.Ked pojde dcera do skoly tak si budeme brat dovolenku obaja a potom este stravime spolu den kedze tam nie su dlho ten prvy den v skole

dai
17. aug 2017

@dia6 tak u nas nastastie o takychto veciach nerozhoduje konkretny sef - tiez mame uzavierky ale to sa vzdy nejak spravi... toto je vynimocny den pre kazde dieta, aj pre mna bol - a je vynimocny aj pre mna 😉

dia6
17. aug 2017

@dai súhlasím, je to výnimočný deň.

bimbambim
13. jan 2019

Sa mi mari ze ked je rodic sam na dieta tak ma narok na volno synovho spoluziaka je samozivitel a dali jej volno a dovca to nebola a pracuje v skolstve.Ja som brala pri oboch dovolenku v triede sa este riesili veci aj s uckou aj vychovavatelkou keby sme neboli tak na druhy den neviem ani na ktore oddelenie a meno do klubu mam zvonit kedze vychoska sa predstavovala prvy den a este vela papierov sa vypisovalo aj napriek tomu ze na zapise sa vsetko vyplatilo

Strana
z2