Nástup do novej práce a tehotenstvo
ahojte žienky,
potrebovala som poradiť. Momentálne som evidovaná na úrade práce, ale asi budúci týždeň mám nastúpiť do novej práce, ktorú mám zasľúbenú od polky júla. Je to nová predajňa kvetinárstva. A majiteľka stále čaká na nejaké potvrdenia od úradov tak sa to predlžuje. Avšak ja som minulý týždeň prišla nato, že som tehotná. Neprišiel mi menzes a na 5 tích testoch boli dve čiarky.Už mám aj príznaky bolia ma prsia menia sa mi chute... U gynekológa som ešte nebola, pretože mám tam ísť budúci týždeň a budúci týždeň by som mala už aj nastúpiť do práce. A teraz by som potrebovala podariť čo mám urobiť. Samozrejme že to chcem novej šéfke povedať, ale až keď budem mať skutočne tehotenstvo potvrdené. Čo by ste robili vy na mojom mieste?
Ak nastúpiš a prevalí sa to, tak ťa môžu prepustiť v skúšobnej dobe.
@lenka7875 o aky typ prace sa jedná? Keby to bola taká práca, kde by si im chybala a bolo by tam pre firmu náročné zaucanie, asi by som vytiahla karty na stol, predsa len trochu fér pristup, ale až po prvom trimestri. Ak by sa jednalo o typ prace, kde je vysoká fluktuacia, kde naozaj málo ludi vydrží, že s tým aj počítaju, tak by som to tajila dokedy to pojde, já som to tak robila, nastastie na mne tehotenstvo velmi dlho vidno ani nebolo, napokon som skočila v 6. mesiaci na rizikovom, do 3 mesiacov vsetci z nasej party poodchadzali, takže tak. Ale keby to bol iny typ prace, tak som čestná. Možno šéfka prekvapí a dohodnete sa.
Takže dievčatá píšem Vám o pár dní neskôr. Ako to teda dopadlo. V pondelok som šla na gyndu kde mi potvrdili tehotenstvo. Som v 7 tt. Hneď odtiaľ som šla za mojou budúcou šéfkou a povedala som jej na rovinu, že som tehotná síce ešte len na začiatku, ale že jej nechcem klamať, Ona stále opakovala to je škoda a potom to je ale aj dobre a zasa je to škoda...Povedala som jej,že by som určite veľmi rada nastúpila do práce, Nakoľko mi už práca chýba. Ona nato že sa poradí s účtovníčkou a zavolá mi. Samozrejme, že na druhý deň sa mi neozvala, ale našla som inzerát že hľadajú novú silu. Jasné,že som si myslela, že to hľadá za mňa. Tak som jej volala a že ona sa ešte nerozhodla.Hovorila mi niečo o tom, že ona keď bola tehotná hneď šla na rizikové, takže určite pôjdem aj ja. Viem môže sa stať všeličo, ale ja zatiaľ žiadne komplikácie nemám. Potom sa mi na ďalší dEň zasa neozvala. Volala som jej včera a predvčerom počas dňa 3 krát. A telefón mi zakaždým zložila. Takže ona to vie -5 ty deň a ako keby sa mi vyhýba,takže som to s touto prácou vzdala... možno že je všetko zlé na niečo dobré, pretože takto sa správala moja bývala šéfka a ja som to tolerovala 6 rokov, Asi je načase povedať si dosť, Medzitým som si nášla brigádu na dobru určitú tj 4-5 mesiacov, kde som im povedala že som tehotná a ona ma zoberú bezproblémov.
@lenka7875 tak v prvom rade gratulujem k tehotenstvu a k tej práci, takychto ,,sefiek" poznám celé rady, naozaj Noe je o co stát a to musí byt dobrá jasnovidka, ked vie dopredu, že pojdes hned na rizikové, že sa tým neživí, to sa jej cudujem. Vsetko hned vie. A myslím, že ta brigáda je lepšia. Pár mesiacov si odrobis, budeš medzi ludmi než porodis a začne kolotoč okolo babatka, myslím, že to dopadlo najlepsie ako mohlo.

@ukulela tak tuto vetu som pocula casto, a aj ja ked som bola v uzsom vybere kedysi davno niekde, tak vzdy toto pretriasali (inak som mala tak cca 20rokov.. rodit som sa nechystala, na MD som isla ked som mala 28 a cely cas som pracovala :DDDnikoho som nezaucala miesto mna a ani ma nik nenahradzoval, jedine kolegoiva mi dovliekli raz za tyzden veci odmov ak bolo treba aj plienky cestou kupili :DDDD) . Ze uprednostnia napr. muza, alebo starsiu zenu, lebo je predpoklad ze by som isla na MD :DD som kukala ako puk. Vela ludi je vyplasenych napr z toho ze zene na MD musia drzat miesto. Ale ved nemusia.. keby robim tam 3-4-5-20 rokov vzdy mi vedia dat vypoved a to isto aj ked pridem z MD. Daju mi vypoved, a dovi. A vela zien sa ani nevracia na povodne miesto a ukoncuju PP dohodou...