Nástup k policajnému zboru
Ahojte chcem sa spýtať, keďže tu vidím množstvo diskusii na tému ohľadne PZ. Som z Košíc
Dopočula som sa že ak človek podpíše už zmluvu vie kde je zaradený na aký útvar atď a po 8 mesačnej príprave ho v skúšobnej dobe kľudne môžu poslať cez celú republiku do BA slúžiť na 1 až 2 roky . Je to pravda ? Aj napriek tomu, že podpíšem zmluvu pri nástupe, že po príprave nastupujem tam a tam?
Ak je to pravda beru ohľad na to keď ma človek nejaké záväzky tu na východe a potrebuje pracovať tu aby si mohol záväzky plniť?
Na personálnom nám povedala, že z východu nás nepošlú do BA, ale včera večer som sa od známeho policajta dozvedela tiež to len ma od niekoho, že z 50 ľudí čo malo nastúpiť po príprave z Košíc do služby nastúpilo 17 lebo odmietli ísť do BA
Ďakujem za odpovede
Áno, momentálne je to tak. Prijmu ťa na útvar, pôjdeš do školy a po škole ťa môžu na dva roky dať hocikde, väčšinou do Blavy.. Výnimku zvyknú dať len tým, čo majú deti a možno vydatým/ženatým.
@ibrunova a to je nariadenie z Bratislavy alebo z Krajského lebo sak môžu, ale nie že je to u každého lebo inak je to riadna somarina, keď na pohovore tak a v skutočnosti inak potom nech sa nečudujú, že malo ľudí sa hlási
@ibrunova a to je nariadenie z Bratislavy alebo z Krajského lebo sak môžu, ale nie že je to u každého lebo inak je to riadna somarina, keď na pohovore tak a v skutočnosti inak potom nech sa nečudujú, že malo ľudí sa hlási
@sarita666 je úplne irelevantné, či to podľa teba mňa či kohokoľvek je somarina. Takto to proste funguje, po skončení školy ťa môžu poslať kamkoľvek a buď to akceptuješ alebo môžeš z PZ odísť. Zbytočné diskutovať o tom. Ak chceš ísť do PZ, buď toto ber na vedomie alebo rieš svoju profesionálnu budúcnosť inde ako v PZ.
len na margo, toto nie je vôbec novinka. v minulosti to bolo tak, že policajt ani nemohol pracovať v okrese, z ktorého pochádzal, aby nebol ovplyvňovaný napr. susedmi...
@adaam ale zas toto ak vôbec bolo, tak to muselo byť veľmi dávno.
@ibrunova veru bolo, nie žeby som bola taká stará, ale veľa pamätám. Tí kolegovia už sú ale v dôchodku. Boli to v tom čase väčšinou slobodní, mladí chlapi, ktorí sa už do svojho pôvodného okresu nevrátili, lebo sa poženili, tam kde ich pridelili.
len na margo, toto nie je vôbec novinka. v minulosti to bolo tak, že policajt ani nemohol pracovať v okrese, z ktorého pochádzal, aby nebol ovplyvňovaný napr. susedmi...
@adaam Takto to nefungovalo, mám v rodine tri generácie policajtov. Prvý začínal ešte za socializmu, pracoval roky aj po revolúcii v dedine odkiaľ pochádzal. Jeho syn tiež v meste odkiaľ pochádzal. Začínal v 90tych rokoch. Teraz mladý policajt druhý rok v službe, pracuje v okresnom meste. pochádza z blízkej dedine. Ešte to stihol pred povinnou službou v Bratislave. Poznala som, poznám aj dosť ich kolegov, všetci robili v okolí miesta bydliska.
@adaam Takto to nefungovalo, mám v rodine tri generácie policajtov. Prvý začínal ešte za socializmu, pracoval roky aj po revolúcii v dedine odkiaľ pochádzal. Jeho syn tiež v meste odkiaľ pochádzal. Začínal v 90tych rokoch. Teraz mladý policajt druhý rok v službe, pracuje v okresnom meste. pochádza z blízkej dedine. Ešte to stihol pred povinnou službou v Bratislave. Poznala som, poznám aj dosť ich kolegov, všetci robili v okolí miesta bydliska.
@anonym_87de13 nám na pohovore povedali, že tam kde sa hlásime nás zaradia v rámci okresu samozrejme, že nie mimo okres nič o tom žeby bola povinná služba v Bratislave nám nepovedali a bola som na pohovor v júni 2025
@anonym_87de13 nám na pohovore povedali, že tam kde sa hlásime nás zaradia v rámci okresu samozrejme, že nie mimo okres nič o tom žeby bola povinná služba v Bratislave nám nepovedali a bola som na pohovor v júni 2025
@sarita666 Zo školy v Pezinku teraz už zaraďujú povinne na dva roky do Bratislavy. Pochybujem, že by na východe mali iné podmienky, možno len nejde do Bratislavy, ale do Košíc alebo Prešova.
@anonym_87de13 ani nie.. Aj z KE teraz posielali do BA.
@ibrunova myslela som si, že je to tak.
@sarita666 Po škole nastupuješ na okresné riaditeľstvo PZ, kde si sa hlásil, ale... Môže prísť rozkaz na nástup do BA. Ty pôjdeš v podstate na služobnú cestu. Môže nemusí... Nie len Bratislava, ale aj Trnava a západ SR. Mali sme pohovor v apríli 2025 a hneď nás na to upozornili...
@zeroz Od marca 2025 platí povinná služba v Bratislave 2 roky, nikto nenastupuje po skončení školy do miesta bydliska
@sarita666 Po škole nastupuješ na okresné riaditeľstvo PZ, kde si sa hlásil, ale... Môže prísť rozkaz na nástup do BA. Ty pôjdeš v podstate na služobnú cestu. Môže nemusí... Nie len Bratislava, ale aj Trnava a západ SR. Mali sme pohovor v apríli 2025 a hneď nás na to upozornili...
@zeroz no práveže ja som bola v máji 2025 a tam sa pýtal jeden a povedali, že nie že v rámci bydliska je každý priradený
@zeroz Od marca 2025 platí povinná služba v Bratislave 2 roky, nikto nenastupuje po skončení školy do miesta bydliska
@anonym_87de13 no ja som sa nikde nedočítala, žeby to bolo povinne aj som písala na personálne aj email na ten formulár stan sa policajtom a každý mi odpísal, že sa nastupuje tam kde si priradený, len v príprave ak by prišiel rozkaz tak vtedy ide človek do BA ale nie každý
@anonym_87de13 no ja som sa nikde nedočítala, žeby to bolo povinne aj som písala na personálne aj email na ten formulár stan sa policajtom a každý mi odpísal, že sa nastupuje tam kde si priradený, len v príprave ak by prišiel rozkaz tak vtedy ide človek do BA ale nie každý
@sarita666 tak potom načo sa pýtaš, keď si aj tak ideš stále svoje. Tento rok došlo do BA množstvo nových policajtov, ktorí boli prijatí inam, ale po škole ich poslali do Bratislavy. A čo sa týka povinnosti, prečo by to malo niekde byť uvedené? Je povinnosť policajta poslúchať príkazy nadriadeného. A taký príkaz môže byť aj prevelenie inam.
@sarita666 zle si hľadala, na nete je o tom viac článkov. 15.marca 2025 vstúpilo do platnosti nariadenie ministra vnútra. Absolventi policajnej školy majú 2 roky povinnú službu v Bratislave.

Áno, momentálne je to tak. Prijmu ťa na útvar, pôjdeš do školy a po škole ťa môžu na dva roky dať hocikde, väčšinou do Blavy.. Výnimku zvyknú dať len tým, čo majú deti a možno vydatým/ženatým.