icon

Návrat do práce a výberové konania

cartridge
7. jún 2012

Ahojte, našla som pár otázok na túto tému, ale žiadne príspevky, ani Vaše ohlasy a tak zakladám novú tému, myslím, že niektorú z Vás možno táto téma zaujme.
Máte niektoré skúsenosti s výberovými konaniami? Konkrétne ma zaujímajú kariérne alebo "osobnostné" testy. Absolvovala som dva výberové konania, kde ma vždy prekvapili s otázkami, ktoré boli ústne a týkali sa - ani neviem čoho. Napr.:
1. Uprednostnili by ste kariéru pred rodinou? /naozaj som nevedela odpovedať - samozrejme že rodina je na prvom mieste, ale ak Vám ide o nejakú pracovnú pozíciu, fakt neviem, ako som mala odpovedať .../
2. Čo všetko by ste dokázali obetovať pre prácu, o ktorú sa uchádzate? /no čoooo?/
A podobné psychologické otázky na telo, ono sa to zdá veľmi jednoduché, ale ako musí človek odpovedať, aby sa to výberovej komisii páčilo a aby sa dostal na pracovnú pozíciu, o ktorú sa uchádza?
Neviete odkaz na nejakú stránku, kde sa takéto testy uvádzajú? Ak má niektorá z Vás konkrétne skúsenosti s výberovými konaniami, budem veľmi rada, ak sa podelí so skúsenosťami. ďakujem.

Strana
z2
lili777
12. jún 2012

@keksicek super, tak to sa ti super podarilo, gratulujem. Nech si spokojná🙂 a čo si robila predtým a teraz, ak to teda nie je tajomstvom, alebo aká sféra. Ozaj všade chcú VŠ, jazyky alebo čo bolo pre nich prioritou

rakywanda
12. jún 2012

Tiez ma v blizkej dobe caka hladanie novej prace.ale vy tu spominate velke firmy,zahranicne,tie maju ine chapanie ako slovensky podnikatelia.nedavno som sa pousmiala nad jednou ponukou z profesie,poziadavky ako na neurochirurga a plat ako pri verejnoprospesnych pracach.

dai
12. jún 2012

@mata1976 ja by som to tam uviedla - teda ak to bolo medzi nejakymi pracami... lebo mat 3 roky nic vyznieva velmi zle v cv... ak sa teraz ides vratit prvykrat tak uved len posledne zamestnanie a pracu tam ( a ak sa hlasis na podobnu poziciu , tak tu pracu poriadne rozpis...) , teoreticky mozes este uviest odchod na MD rok, ale nemusis - len poslednu pracu a koniec....

ja osobne si myslim ze napriek tomu ze je otazka co sa rodiny tyka diskriminacna - teoreticky... prakticky to bude zaujimat kazdeho zamestnavatela - ako mame zariadene staranie sa o dieta... cize je dobre to aj od seba uviest, ze mam opatrovatelku, rodicov etc. ... aby ma zamestnavatel nevylucil len na zaklade toho ze si bude domyslat, ze mu nebudem chodit do prace a podobne...

dai
12. jún 2012

@rakywanda tak hladaj vo velkych firmach ak splnas poziadavky - ved si v okrese trnava, tu je kopu prace...

babulina
12. jún 2012

@lili777 - realne asi 3-4mesiace som si hladala pracu

@emkab - vsetci vieme ze je to diskriminacna otazka, ale kazdeho to zaujima, najma pokial sa uchadzam o poziciu kde sa vyzaduje cestovanie

emkab
12. jún 2012

@babulina ..a preto som pisala, ze je dobre to spomenut nenasilnou formou, cim bude aj vidiet, ze to mas premyslene...treba len citat pozornejsie 😉

keksicek
12. jún 2012

@lili777 teraz robím obchodného zástupcu v prepravnej spoločnosti, pred tým som robila nákupcu vo firme, ktorá vlastnila lekárne a ešte pred tým som robila opäť obchodného zástupcu - telekomunikačná spoločnosť. Sem si ma vybraili na základe skúseností s predchádzajúceho zamestnania - obchoďák. Toto je medzinárodná firma, takže anglictinu je dobre vediet, ale mame ju aj tu v ramci benefitov 🙂
@dai v životopise mám uvedené aj to, že mám 2-ročné dieťa, či sa to dozvedia hneď alebo až na pohovore je jedno, na pohovor ma viacero firiem zavolalo aj tak 🙂

rakywanda
12. jún 2012

@dai ja som to pisala tak vseobecne.nie kazda sme od bratislavy ci trnavy.

rakywanda
12. jún 2012

Pred par rokmi znama tiez dostala otazku ci praca ci rodina.odpovedela,ze deti pre robotu nenecha pomriet a odisla.na druhy den jej volali,ze kedy moze nastupit.

Strana
z2