Návrat do práce po rodičovskej dovolenke
Ahojte, potrebujem sa len trochu vyrozprávať.
Od januára nastupujem späť do práce. Dcérka bude mať 2,5 roka a pôjde do škôlky. Vrátim sa na svoje pôvodné pracovné miesto — kancelárska práca, ktorá je fajn, občas náročná, ale pred materskou ma celkom bavila.
Lenže teraz sa vo mne mieša veľa pocitov a som z toho celá zmätená a aj nervózna. A vidím aj na malej, že je viac zo mňa nervózna.
Neviem, ako to máte vy ostatné maminy, ale ja mám pocit, že som „vyrástla“ z pracovného prostredia plného intríg, pretvárky...Viem, že tomu sa nedá úplne vyhnúť v žiadnej práci, ale mám strach opäť vkĺznuť do toho istého kolotoča.
Na druhej strane som vďačná, že mám dobrú prácu, a dokonca mi zvýšia plat. Len sa jednoducho neteším späť.
Najradšej by som ušla niekam do hôr, medzi kopce a lesy (bývame v nížinách) a mala tam našu malú farmičku. Odmalička som trávila čas pri koňoch, boli tam aj iné zvieratá a milovala som to.
Manžel o takomto živote zatiaľ nechce počuť, ale sme spolu šťastní, to chcem určite dodať.
Neviem, čo sa to so mnou teraz deje. Možno len zmena perspektívy po materskej, možno únava, možno túžba po pokojnejšom živote. Chcela som sa len vyrozprávať a zistiť, či ste to niektorá po materskej cítila podobne.
Ešte dodám, že druhé dieťa si zatiaľ dovoliť nemôžeme. Úroky šli hore a nechcem, aby všetko zostalo na manželovi. A úprimne, aj súkromné vysoké školy nám dosť prehĺbili rozpočet.
@lujza171997 je to len strach vrátiť sa do pracovného života. Môžeš vyskúšať pracovať a ak nebudeš spokojná, kľudne si pľň sny
@lujza171997 vieš o tom, že nemusíš v práci riešiť intrigy a pretvárky? 🤔 Normálne sa toho nezúčastníš, ak to bude útok na teba, vysvetlíš len ak to bude potrebné.
@lujza171997 je to len strach vrátiť sa do pracovného života. Môžeš vyskúšať pracovať a ak nebudeš spokojná, kľudne si pľň sny
@anonym_7150b2 plnit si sny je jedna vec, ale autorka uz je matka. Ma zodpovednost aj za dieta a plnenie potrieb a snov dietata. Takisto nie je fer ocakavat od muza ze zodpovednost za financne zabezpecenie rodiny bude iba na jeho pleciach.
@anonym_7150b2 plnit si sny je jedna vec, ale autorka uz je matka. Ma zodpovednost aj za dieta a plnenie potrieb a snov dietata. Takisto nie je fer ocakavat od muza ze zodpovednost za financne zabezpecenie rodiny bude iba na jeho pleciach.
@anonym_5867b6 nikde nepíšem, že nemá finančné prispievať do domácnosti.
@lujza171997 ja ti asi rozumiem, život na materskej ma úplne iný rozmer, fungovanie, mimo hektickeho, uponahlaneho, komerčného sveta dospelých. Je taký “skutocny”, “prirodzenejší”, “normálny”, “pokojnejší” mala som podobne pocity.
Ale dostanes sa do toho. Mne osobne je však ľúto, akým spôsobom naša spoločnosť aktuálne fungujeme.
@misela555 AI by v tom e-booku aspoň opravila chyby 🫣

Ak si neviete dovolit druhe dieta, ako si chces dovolit farmicku?
Neboj, tvoje pocity su normalne. Ja som po materskej zistila jednu vec - velmi som sa zmenila aj v pracovnej oblasti. Je mi to tak nejako „jedno“. Stale som makac, ale uz ma nezaujima office drama (a to som sa v nej volakedy vyzivala 😂). Odrobim, efektivnejsie ako predtym dokonca, lebo nekavickujem a nepikajdujem, a utekam domov, do svojho maleho sveta.