Návrat do práce po rodičovskej dovolenke - nikoho z kolektívu nepoznám

23. mar 2021

ahojte, bola som na rodičovskej celé 3 roky doma + nejaký čas pred nástupom na materskú kvôli komplikáciám. Predtým som mala svoju prácu rada a bavilo ma to. Teraz ako som sa vrátila tam už nikoho z kolektívu nepoznám, všetko sú tam mladí ľudia okolo 20 - majú vytvorené svoje skupinky. Medzitým nám prerábali prevádzku a menil sa aj systém práce. V tom by až tak problém nebol, prácu spravím no už ma to nenapĺňa a nebaví.
Prácu v tejto dobe samozrejme potrebujem preto nechcem dať výpoveď, no neviem ako pokračovať. Dá sa s tým nejako bojovať, či už to nemá zmysel? Posledné 2 týždne som tam bola len "odrobiť" bez pocitu radosti / uspokojenia z práce.

konikkon
23. mar 2021

Neviem, ale keď na 3 roky opúšťam pracovisko, už vtedy predpokladám, že sa tam veľa vecí zmení. Choď do práce v prvom rade pracovať, časom si zvykneš a nadviažeš nové kontakty. Alebo zmeň prácu a tam budu všetci noví, nové miesto, nový systém, nové všetko. Radosť z prace nemáš možno aj preto, že si na 3 roky vypadla z pracovného života. Doma bolo fajn a chvíľu potrvá si obnoviť pracovné návyky. Nič iné sa robiť ani nedá.

elizabet173
23. mar 2021

tých, ktorí idú do práce si to len odrobiť, bez radosti z tej práce, je oveľa viac, ako si myslíš. Účty platiť treba, ale chápem, že ak človeka práca teší, rád sa vracia do kolektívu, kde mu je dobre, je to celkom o inom. Podľa mňa to chce len čas, aby si trochu zapadla aj ty, neriešila by som to zatiaľ. Ak by to pretrvávalo, môžeš sa časom poobzerať po inej práci, ale že to tam bude perfektné, ti nezaručí nikto.

marcellka32
23. mar 2021

Ono ako si to nastavis v hlave, tak to budeš mať...ak si budeš hovoriť, že je to zle, nikto sa so mnou nechce baviť, tak sa ani nebudú baviť...ale ak si povieš, dnes bude pekný deň, mám dobrých kolegov (ináč do práce sa nechodia hľadať nejaké úžasné priateľstva), s ktorými spolupracujes, cez prestávku pokecas časom neskôr, aj oni si ťa všímajú ako sa zaclenujes do kolektívu (ak majú vo zvyku prines priskocne-kolac, bonboniéru)

number19
23. mar 2021

Nikdy nevies co ta caka v novej robote. A v dnesnej dobe menit robotu nie je extra lahke. Praca je skratka praca a nie party! Tak si proste odrob a chod domov k svojmu dietatku. Predpokladam ze mas kamosky mimo prace a nemusis byt najlepsia kamoska s kazdou kolegynou.
Malokto chodi do prace aby ma chill out a fun s kolegami!!?? Za to ta nik platit nebude. (Na vynimky istych celebrit, a aj to je otazne).
Mat zaplatene znamena stres, tlak, a ano a niekedy aj nie idealne kolegialne vztahy. Nie vzdy ale dost bezne.

Si myslis ze pred 200 rokmi sa na poli sedliaci opalovali? Nie, makali a za to mali zaplatene/zarobene. A bolo im jedno kto vedla kosi, skratka potebovali zarobit...

Vzdy to tak bolo a vzdy to tak bude. A u teba sa to mozno len musi rozbehnut...tak podla mna nespekuluj. Zatial...

number19
23. mar 2021

A este prepac, ale bud rada, ze sa mas kam po 3 rokoch vratit a zostat tam.
Nie vsetkym sa tak postastilo...
Ja som klusala po 15 mesiacoch... 😒

autor
23. mar 2021

všimla som si že "koník" mi zmenil nadpis témy. nejde mi v práci o hľadanie nových priateľstiev ale o to ako znovu nabrať radosť z práce - to bola pointa celej otázky ak ste ju vôbec čítali niektoré z vás.

luccija
23. mar 2021

Veľa žien po nástupe po RD, keď sa stane mamou má ten pocit.napriklad ja som vymenila 3 práce za x rokov a aj tak chodím do roboty, lebo peniaze...žiadna ma už tak nenapĺňa ako voľakedy, keď som bola slobodná a bezdetná nepracujem s nechuťou, ale pozerám na hodinky nech som už doma medzi svojimi