icon

Návšteva psychiatra - potvrdenie pre zamestnávateľa

27. sep 2025

Chcela by som ísť prvýkrát psychiatrovi, lebo mam pocit, že to bez liekov už nezvládnem. V práci sa neustále pretvarujem, aká som šťastná a v pohode. Ale nie som.
Keď donesiem do práce razitko, že som bola u psychiatria, bude sa to tam riešiť? Budú sa ma pýtať?

pribinak
27. sep 2025

Zober si dovcu
Alebo chod v ten deň aj k inému doktorovi

laila22
27. sep 2025
@pribinak

Zober si dovcu
Alebo chod v ten deň aj k inému doktorovi

@anonym_autor vypytaj si razitko od obvodnej

marianarem
27. sep 2025

@anonym_autor Zavisi to od konkretnych ludi. U nas v robote to nikomu nevadi. Ale zial poznam ludi, ktori s tym v praci problem mali, stale je to bohuzial tak 50/50 by som povedala.

melanta
29. sep 2025

Ja by som to riešila. Ale nie preto, aby som to mohla použiť proti zamestnancovi. Ale aby sme sa spolu rozprávali, ako jeho stav ovplyvňuje prácu a zároveň naopak, ako práca ovplyvňuje jeho stav a aby sme mu ako zamestnávateľ pomohli, ak bude mať náročné obdobie - či už zmenou pracovného času, úloh, povinností, dať dlhšie pauzy, dať ho do inej kancelárie (ak mu nevyhovuje aktuálna) atď. Zároveň, ak viem, že má človek náročné obdobie, ak viem prečo a viem, že niečo robí, aby sa to zlepšilo, tak viem akceptovať výpadky výkonu. Ale to záleží na tom, akých ľudí máš v práci. Či je vedenie hoci direktívne, ale ľudské alebo ľudí berú iba ako výkonný nástroj.

anonym_488add
2. okt 2025

Takisto s tym mavam problem ked chodim na kontroly k psychiatricke a bud si zoberiem homeoffice alebo dovolenku