icon

Názor na prácu finančného poradcu a realiťáka

21. jún 2023

Ahojte žienky, mám na vás otázku, možno aj radu.
Momentálne som nezamestnaná, bude to tretí mesiac, hľadám si prácu, ale bojím sa že zas zažijem to čo som zažila v tej predchádzajúcej a kvôli tomu som aj bola nútená odísť. Pracovala som tam 6 rokov, prvé 3r. boli super, len potom mi odišli kolegyne (jedna išla na materskú a druhá sa sťahovala do iného mesta, menilo sa aj vedenie. No a tie zvyšné 3 roky som tam zažívala psychický teror zo strany nadriadenej a aj od dalších 2 nových kolegýň, bohužiaľ som tam musela ostať lebo to bolo dobre platené, stále som si hovorila že sa s tým niečo začne diať, ale nikoho to nezaujímalo. Tak som odisla nakoniec, momentalne som na tom úrade a musim povedať že sa dosť snazim aby som si nemusela požičiavať peniaze, no dlho to takto nevydržím. Kamarátka má prehovára na finančného poradcu alebo ísť do realít. Že sa na tom dá zarobiť a človek nemusí niekde sedieť od-do. Myslím že sa to určite netýka všetkých firiem, ale tam kde pracuje momentálne ona tak je to take voľnejšie. Problém je v tom že ja v takých oblastiach nemám absolútne žiadnu skúsenosť. Ja som pracovala skoro cely život buď v obchode, alebo aj chvíľu ako recepčná, obsluha vo wellnesscentre, potom opäť obchod a bola som aj čašníčka. Kamarátka stále tu prácu ospevuje, vidno aj ze sa jej aj celkom darí, lebo žije sama s dieťaťom a ma čas aj na dieťa a nemajú sa zle. No ale veľký rozdiel v nás je v tom, ze ona nemá problém s nejakou obsiahlejsou komunikáciou s ludmi, ja som skôr introvertný typ, viem sa rozrozpravat iba medzi tými “svojimi”. Ako nie je to že by som sa bála ľudí, no mam pocit že praca na ktorú ma kamoška prehovára je hlavne o tom komunikovaní. A hlavne každému sa darí inak. Jej sa môže dariť. Čo ak mne nie? Aký máte názor vy na vyššie spomenuté profesie? Robíte niektorá z vás s realitami alebo finančnú poradkyňu? Ako vidíte úspešnosť v týchto profesiách.
Dakujem Vám pekne za vaše odpovede a rady, ak sa niečo budete chcieť opýtať alebo doplniť, kľudne sa má opýtajte🙂

pribinak
21. jún 2023

Radšej by som sla na čas napr upratovať, ale robiť finančného poradcu nie

martinmmartin
21. jún 2023

ak mas ten dar prirodzene tahat z ludi peniaze a pritom ich presvedcit ze je to pre nich len dobre tak do toho. Ak nie tak ta kazdy prekukne a nebude sa citit ze tvoje rady su pre neho dobre. Ak nebudes uspesna tlak v ramci tvojej novej firmy bude na nevydrzanie

autor
21. jún 2023

@martinmmartin tak ja nie som nejaký podnikateľsky typ. My to ani v rodine nemáme nebola som k tomu vedená nejak klamať ľudí a zavadzať ich. Len má zaujimalo že či to je naozaj taká “ryža” ako sa hovorí a taká “ľahká” praca

sheila121
Odpoveď bola odstránená
syslik81
21. jún 2023

uz z tvojho vyjadrovania sa clovek vie isudit ,ze na taku pracu sa proste nehodis .. skus obeht obchody supermarkety stale naberaju aj keby si vzala len daku letnu brigadu etc..nakupne centra tiez doat hladaju predavacky .. iste daco najdes .. radsej robit od do a mat iste peniaze ..

luccija
21. jún 2023

Nie, a teda ona robí reality či fin.poradcu?
Reality teraz moc nejdú a ty potrebuješ stabilný príjem môže byť super mesiac a zlý aj viac zlých.Plus obhliadky poobede a podvečer
Ak na to nemáš dar reči ..povahu budeš trpiet

autor
21. jún 2023

@sheila121 ty robíš v takom sektore?

autor
21. jún 2023

@luccija zle som to tam napisala. Ona robí teraz v realitke jednej. Predtým robila finančnú poradkyňu. Ale hovorila že ju to už nebavilo aj keď mala z toho dobre peniaze.

autor
21. jún 2023

@luccija Veď to že žiadny stabilný príjem tam nie je, ona mi spominala že čo si zarobi to má a dá pár % tej firme neviem teraz koľko. Ale že sú to dosť slušne peniaze

autor
21. jún 2023

@syslik81 Tak chcela som možno aj nejakú zmenu, že keď už som sa konečne vymámila z tej prace, tak skusit aj niečo iné keď je na to teraz príležitosť. Samozrejme až taká naivná nie som že skočím do hocičoho. Preto sa aj tu pytam na názory

sheila121
Odpoveď bola odstránená
syslik81
21. jún 2023

ona nema nahodou aj provizie z toho ak ty tu pracuprijmes? a to je hlavny dovod preco ju tak vychvaluje? chces zmenu ok -napis si co vies co mozes ponuknut a co by ta bavilo a potom hladaj pracu no popritom vezmi co je aby si mala na ucty ...

selena_luna
21. jún 2023

Ak si introvert tak to vobec nie je praca pre teba.

scila
21. jún 2023

V realitách robí moja svokra. Ona je sebavedomí extrovert, ktorému nerobí problém dookola obvolávať ludí, vypytovať sa, atď. Chcela na to nahovoriť aj mňa. Povedala som, že v žiadnom prípade. Som introvert a to je horšie ako nočná mora taká robota pre mňa.
A svokra pred dvoma rokmi zarábala super, teraz vyplakáva, že sa zle predáva. Je to nepredvídateľné. Kým si vybudovala klientelu a začala zarábať tak to trvalo pár rokov a teraz zasa útlm.

petamich
21. jún 2023

uprimne ani reality ani financny poradca nie je uplne to prave orechove pre silnejsich introvertov a teda rozhodne to nie je len tak, ze vela penazi za malo muziky, ono zasa tie nehnutelnosti sa nepredavaju na stovky kusov a ono je to obcas v duchu jeden mesiac hojno...druhy (nie) a teda treba klientelu, aj nejake znalosti, takze kym realne zacnes fungovat moze to par mesiacov trvat, nie kazdy sa hodi na poziciu predajcu akehokolvek druhu

rebellefleur
21. jún 2023

Ani jedna z horeuvedenych prac nie je vhodna pre introverta..

oblecenie99
21. jún 2023

Ale tu nejde o tvojej povahe, ale o tom,že tej práci predovšetkým nerozumieš, nemáš odborné predpoklady a znalosti, naozaj pri všetkej úcte a nie v zlom. Naozaj by som od teba nechcela, aby si mi dala rady ako finančný poradca, rovnako, ako by som nechcela rady ohľadne financií ani od čašníčky, právnika alebo lekára.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
svetlonos
21. jún 2023

Realitny makler seriozny je ok, viem si to predstavit. To vsak je platene vacsinou formou orovizie z predaja, takze nemas asi mesacny fix.
Financny poradca? Ani za svet! Bola som na dvo h dkoleniach, len tak koli sebe. No stacilo mi. Ide o to ako ponuknut ludom to co nepotrebuju, aby to pre firmu, potom teba bolo vyhodne. Su ludia ktori sa v tom najdu a pinukaju aj peodukty site na mieru ale takych je malo. A pokojne verim, ze sa im dari. Byvala spoluziacka sa tam tuez rozbehla a pomerne skusne zarobila.
Ale ved aj ty sama vies, ze to nie je pre teba, tak hladaj inu pracu.

autor
21. jún 2023

@sheila121 aha a je to v pohode ?

autor
21. jún 2023

@oblecenie99 maklér môže mat aké odborne predpoklady? Na to je nejaká skola? Lebo o tom neviem. Ja mám vyštudovanú obchodnú školu, len som sa tomu nevenovala, ani som nad tým vtedy nerozmyslala.

autor
21. jún 2023

@svetlonos no ja mám skončenu obchodnú školu, len som sa tomu nevenovala. Nejak má to nelákalo, nikdy. Len kamošku poznám od mala a ona tiež nebola nikdy nejaká ukecana a predsa sa našla v takej práci a slušne jej vyniesla - veď vidím kde byva a na čom sa vozí, ako sa jej darí. Ona mi chcela pomôcť že či to neskusim, vie, že hľadám prácu a chcela aby som možno skúsila aj niečo iné, že pre moje dobro. A ja sa tiež nebránim tomu skusit niečo nové, nemám problém s komunikáciou ale nie je mi to až take prirodzené, že by som nasilu vyhľadávala nejaký či už telefonicky alebo osobný kontakt s cudzími ľudmi. Ak by to ale naozaj vynášalo, tak by som nemala problém sa prekonať.

liz_lemon
21. jún 2023

absolutne nad tym neuvazuj, lebo ako bolo spomenute vyssie, nikto nechce rady od niekoho, kto o tychto veciach nema ani sajnu, a ver tomu, ze ziadne skolenie ti nepomoze, nedavno moj znamy predaval byt cez nejaku financnu poradkynu, co bola predtym casnicka, a dopadlo to zle, pokazila co mohla, nemala ziadne vedomosti, ktore k tomu treba, takyto ludia narobia chyby v zmluvach, z ktorych mozu vyplyvat neprijemne nasledky pre klientov

sheila121
Odpoveď bola odstránená
autor
21. jún 2023

@liz_lemon ale zmluvy vraj vypracúvavaju právnici, nie priamo makléri. Mne tak spominala kamarátka. Že ona zmluvy žiadne nerobi. Ona len čisto predáva

olimuc
21. jún 2023

Prepac, ale podla toho ako pises, hladaj radsej “klasicku” pracu - vidis len to, co vidiet chces … kamaratka ma byvanie, na com sa vozi🤦‍♀️… trochu naivna predstava … vela penazi za nic. Financny Poradca urcite nie … to sa dostanes maximalne do nejakej pyramidovej spolocnosti a prerobis aj vlastne gate. Na to treba mat prehlad o produktich, trhoch atd (na zaciatok citat kazdy den hod podarske no iny) a kontakty v bankach - ryza to je po od mananych rokoch.Samozrejme nejaky hajzlik ryzuje na zarobkuchtivych naivkach, kt sa snazia predat pofiderne balicky celej rodine aby dostali svojich 5€ naspat … co sa tyka realitakov, byvas v takej vychytenej oblasti, kde idu domy ako zemle? Tvoja kamaratka sa urcite potesi ked ziska konkurenciu … predat moze len 1a proviziu tiez dostane tiez len 1… vies vobec v akej kancelarii pracuje? Zivnost? Si dobry sofer? Mas prehlad aspon o zakladnych stavebnych materialoch, hypotekach atd … alebo je obhliadka podla teba, ze ukazes kde co je a koniec? Alebo mas predstavu, ze prides daju ti firemne autos a ty ides k domu, kt predas a ides domov? no neviem, podla mna sa na to nehodis vobec. Ale skus V najhorsom pripade budes znovu nezamestnana

autor
22. jún 2023

@olimuc Fuha to je motivácia čítať toto. Ja beriem slusny názor na to čo som sa pýtala ale ty má tu reálne odsudzuješ a súdiš. Poznáš ma osobne? Píšem veci tak ako sú ohladom kamarátky ktorá mi tieto joby chcela dohodiť. Áno napisala som aj svoje skúsenosti ktoré mám, píšem že v prípade ak by som začala s týmito profesiami, tak by som bola amatér ale ved nie všetci začínali cez “kontakty”, možno ako aj ty. Nikto učený z neba nespadol moja zlatá.

olimuc
22. jún 2023

Pytala si sa na skoly a co treba vediet, preto som Ti polozila otazky? Vyznas sa? Ak nie, treba sa studovat material tymto smerom. Kontakty neznamena tlacenku, ale mala by si mat zmapovane banky a mat tam kontakty, napr kvoli domom, co idu do drazby atd. Dobry makler ma prehlad o hypo a o dobrych financnych poradcoch, kt vie odporucit a vybudovanu siet kontaktov. To, ze by si bola amater problem nebude

peteriva
Odpoveď bola odstránená