icon

Nečakané tehotenstvo počas úspešnej kariéry: Ako ďalej?

30. máj 2024

Mam 29 rokov
5 ročného syna
A 4 ročnú dcérku ( áno ako sa hovorí do roka do dňa)dni ma materskej boli pekne ale niekedy náročné ved to poznáte... po nástupe dcérky do škôlky som ostala ešte pol roka doma ved kým sa zabehne všelijaké skolkarske choroby atď. Cez ten pol rok co som bola doma sama v tichu manžel v práci deti v škôlke a ja doma som rozmýšľala aké by to bolo pekne zažiť to všetko odznova a začali sme s manželom uvažovať o treťom dieťati.. skúšali sme mesiac dva tri .. potom som nastúpila do prace a nedarilo sa tak hovorím ze asi to tak ma byt ved mame 2 zdravé poklady treba byť zato vďačný. A ďalej sme sa nesnažili v práci som aktuálne cca rok zapáčilo sa mi kolektív super ved samé ženy tak si aj dobre rozumieme šéf povedal ze somnou pocita do ďalekej budúcnosti predsa len to je zmena ísť po 2 deťoch do prace medzi ludi ..
A keď som takto už konečne rozbehnutá zmierena so všetkým tak ako je som si prednedávnom nasla na tehotenskom teste // čiarky .. aktuálne som v 7 tyzdni tehotenstva a neviem co ďalej. Ta predstáva je nádherná ale prečo sa to muselo udiať práve teraz keď som šťastná vo svojej práci a nie vtedy keď sme to plánovali..

martinka13
30. máj 2024

Prišlo to vtedy, keď malo.... Možno preto, aby si sa mala kam po materskej vrátiť. Do dobrej práce. Možno sa vrátiš aj skôr ako po 3 rokoch. Tretie ste plánovali, pár mesiacov hore-dole. Aspoň si trochu vypla, nabrala silu a nový dych. My sme tiež planovali deti po sebe, nakoniec je medzi nimi 6 rokov a jedno nevydarené tehotenstvo. Gratulujem a nech všetko dobre dopadne.

januska12323
30. máj 2024

Nerozumiem, dieťa ste chceli, šéf s tebou počíta do budúcnosti tak aj tehotenstvo prežije. Kde je problém?

majkabambulik
30. máj 2024

Blahozelame a tes sa z krasnej babiky, ktora sa uz tesi na teba a plne ti doveruje. Tesi sa aj na vas vsetkych. Ak pomyslas ze ju ides zabit tak ona to citi a teda nerobi ju to stastnou. Praca bola a aj bude. Tak ako ti pisu vyssie, ziadna praca nie je taka super aby tvoj sukromny zivot nebol dolezitejsi. Nie je dolezitejsia tvoja krasna rodinka ako zhrnanie penazi pre niekoho v jeho biznise?

autor
30. máj 2024

@januska12323 tehotenstvo neprežije nevie totiz ze som tehotná a co viem od kolegýň tak tehotné mamičky sú u neho odpisane

jaskolka
30. máj 2024

Autorka, nie všetko sa dá tak naplánovať, ako si si to predstavovala. Možno jednoducho práve tým, ze si sa zmierila, uvoľnila, tak sa akoby telo "odblokovalo".
Píšeš, ze tretie ste plánovali, ze sa tešíte, tak aký problém? Iba ten, ze prečo tetsz, a nie predtým? No tak to skrátka je. Veľa veci treba v živote vziať ako fakt, a nerozoberat, prečo načo a kvôli čomu, lebo to len zbytočne ťa bude ničiť a vyčerpávat.
Čakáte bábätko, zamerať sa na to a co prinesie budúcnosť, to uvidíš. Možno ostaneš v tej práci (respektíve sa tam vrátiš) a možno príde úplne dačo nove. To ukáže čas

lenkahvh
30. máj 2024

Skusenosti starsich vacsinou potvrdzuju, ze zivot nestoji na praci, nie praci by sa mal podriadit zivot, ale naopak. Osobny zivot stavaj vzdy nad vsetko ostatne. Nikdy nevies, ako to bude s pracou vyzerat o rok, dva, mozno sefa vyhodia, mozno ho zrazi vlak, mozno dostanes novu otrasnu kolegynu, alebo hocico ine - ale to, ze ty teraz cakas chcene babatko by malo byt pre teba najdolezitejsie. Z toho sa teš.
P.S. : Ak su pre sefa tehotne zeny odpisane, tak to nebude dobry chlap, ale chuj. Chces robit s chujom/ pre chuja? Btw, on sa narodil komu? Sám sa porodil? 🙂

bellaa3007
30. máj 2024

Trošku nerozumiem otázke prečo to prišlo práve teraz. Zjavne ste si nedávali pozor ani ked si už bola zamestnaná, takže si s tým mohla rátať, že to príde "hocikedy"

elviku11
30. máj 2024

Šéf tehotenstvo neprežije? To akože kvôli tomu zomrie či čo? Trochu preháňas. Nepoteší sa, ale už ťa raz prijal po návrate z materskej, tak keď je s tebou spokojný, prijme ťa opäť. A ešte budeš robiť do ôsmeho mesiaca, ma čas hľadať náhradu

zltalienka
30. máj 2024

K tehotenstvu blahoželám.
Máš zmluvu na dobu neurčitú? Ak áno, tak čím skôr poriešiť oznámenie tehotenstva zamestnávateľovi a vyhodiť Ťa nemôže. Ak máš zmluvu na dobu určitú, kedy Ti končí zmluva?