Nechce sa mi chodiť do práce

2. sep 2021

Aby ste ma nepochopili zle. Pracujem najskor brigadne od 15stich. Popri VS som brigadne robila v jednej firme a po VS sa hned zamestnala. Nikdy som nebola bez prace. Nezarabala som vela,ale na zivot akurat. Nie som karierista. Dnes ked mam 37 rokov,som bezdetna citim,ze som nesmierne unavena a nechce sa mi chodit do prace. Strasne by som potrebovala byt doma aj 2-3 mesiace. No v mojom odbore je narocne najst pracu. Aj tuto kde som, som hladala 3 roky a za ten cas robila v inej sfere,co ma deprimovalo. Toto je dovod,preco nechcem odist z prace,lebo viem,ze najblizsie roky znova nenajdem robotu v odbore.nemyslim,ze som leniva,ale mne sa uz naozaj nechce pracovat. Svoju pracu mam rada,len sa mi tam necgce chodit. Homeoffice sa neda robit. Asi sa potrebujem len vyrozpravat. Viem,ze nic nevyriesim

att123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katulastraka
2. sep 2021

a preto baby chodia na matersku :D ja som vyhorela v 29tich a uz sa mi viac do roboty nechcelo :D reku najvyssi cas na dieta :D a uzivam si to riadne :D

autor
2. sep 2021

@katulastraka len my nemozme mat deti inak by som uz davno bola na materskej

katulastraka
2. sep 2021

tak to ma mrzi..skus sa so zamestnavatelom dohodnut na neplatenom volne...moj kolega z byvalej prace si tak zobral tri mesiace volno a siel cestovat po svete, tiez mal toho plne zuby a potreboval vypnut...skus to, mozno sa dohodnete.

denda007
2. sep 2021

Alebo choďte na PN 🙂

autor
2. sep 2021

@katulastraka bohuzial to nie je mozne. Som tam par mesiacov a asi by mi taku vec neumoznil.

@denda007 na pn s cim? Udam dovod lekarke,ze sa mi nechce pracovat? 🤭🤣 Ale aj tak to by som zamestnavatelovi neurobila.

savanna
2. sep 2021

Tak teoreticky by si mohla dr povedat, ze sa citis vycerpana a blizis sa k vyhoreniu alebo nieco podobne. Nikto ti nevie presne dokazat, ci a ako to s tebou naozaj je. Aspon si to tak myslim, zatial som to neskusala 😁. Najlepsia alternativa by mi u teba prisla byt nezamestnana a poberat pol roka podporu. Pripadne si potom najst inu pracu, aj ked v inom odbore a na home office. Ale chapem ta, tiez uz taham nejakych par rokov a tiez sa mi nechce.

ailiba
2. sep 2021

Máš to ťažké... Po toľkých rokoch sa ani nečudujem, že by si si rada dopriala 2-3 mesiace kľudu. Ale čo robiť, keď si nemôžeš zobrať neplatené voľno, ani PN? A co tak najst si nový koníček? Niečo, čo iným smerom zamera tvoje telo/myseľ... Presne to opačne, čo používaš v práci.
Co tak skúsiť nejakú umeleckú sféru... Naučiť sa nový jazyk? Príp. Pohyb je liek na všetko.

simca06022011
2. sep 2021

No uplne ti rozumiem, bohuzail si prave menila pracu, kedze si v nej len par mesiacov... takze tu sa riesi nejake volno atd dost tazko. Uz len sa snazit co najviac po praci vypnut, najst si nieco co ta "nakopne", dovolenku cerpat tak ze co najviac a najdlhsiu v kuse... na nejaku kratkodobu pn tiez vies ist (neviem ako by v novej praci riesili, ze vypadnes na 2-3m), ci uz napr s chrbtom, unavou.. da sa s kadecim.

hederamonstera
2. sep 2021

Uplna ta chapem. Skoda, ze si tam tak kratko, skus este teda vydrzat, najst si na tej praci nieco pozitivne..a potom si daj dlhsie neplatene volno (nasetri si na neho ked tak). Na nejaku 2tyzdnovu dovolenku este nemozes ist?

amelie2017
2. sep 2021

U nas (Spain) by ti v pohode dali pn za vyhorenie alebo depresiu.

jenny224
2. sep 2021

Ale aj u nás musí niečo na tento spôsob byť. Kamarát pracuje pre operátora a minule spomínal, že sa im konečne po roku! vráti kolega, bol oficiálne na PN buď s vyhoretim, alebo s niečím v podobnom duchu.

miadi
2. sep 2021

Mohlo by to byt horsie.. jeden mlady 23r po mesiaci v robote sa mu scvrkava pohlavny organ. Kym sa ti nic nescvrklo je to ok.

merlinja
2. sep 2021

@miadi ??? to ho ako používa ako pracovný nástroj, či? som nepochopila? :o)

merlinja
2. sep 2021

@att123 čo ta skratka znamená? ak sa smiem spýtať? :o)

miadi
2. sep 2021

@merlinja Neviem len tu je taka tema dnes 😂si vsimol ze sa to deje odkedy je mesiac v praci. Mat takeho zamestnanca co si cely den sleduje organ 😅ze sa zmensuje a stensuje a k urologovi sa hambi ist radsej to vysetril na MK 😜

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
merlinja
2. sep 2021

@miadi jáááj, tak už som v obraze, tuším sú tu čím ďalej tým lepšie diskusie :o) žeby som pohľadala :o)))

miadi
2. sep 2021

@vlcik1 tiez ma napadlo pri babatku adoptovanom by mala matersku ale zas nie kazdy chce adopciu..

maris5
2. sep 2021

Mozes skusit zobrat neplatene volno ak ti zamestnavatel dovoli. Ja som vyhorela pocas VS, posledny rok. 5 rokov som chodila na prednasky, cvika, labaky a do 3 robot. Spala som 4 hodiny. Posledny rok bol utrpenie. Este som aj ochorela, nezvratne... po statniciach som 3 mesiace civela do stropu, lebo som nebola schopna nicoho. Zvaz svoje moznosti.

att123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mariejenka
2. sep 2021

@att123 kurevsky? 😂😂
Presne takto som to aj Ja mala, bud som po 10 rokoch musela zmeniť robotu,alebo mat dieťa...je to dieťa, no uz aj tú prácu,mam taký pocit,ze sa nechcem vrátiť... neviem tiež.

Autorka : a čo robíš po práci? Záľuba je nejaká?

merlinja
2. sep 2021

@miadi ten mraziaci box bol super :o)))))

autor
2. sep 2021

@mariejenka zaluby mam,ale no prides poobede domov medzi 16.30-17.00. to musim aspon na 20minut uplne vypnut ani obraz,ani zvuk. Potom bud doma co treba porobit alebo idem sportovat,na navstevu,knihu precitam,pozriem film,rada tvorim,ale tomu sa malo venujem,na to treba cas a chut a cely den. Chodim bicyklovat. Zalub mam ja dost,ale ani tie ma v poslednom case neberu. Taka som nijaka len sa sustredim na to ako sa mi nechce do roboty a snivam ako by som chcela byt doma. Ale budem a tym musiet skoncit,nahodou sa mi to vypomsti,ochoriem a naozaj budem musiet byt nedobrovolne doma.

mariejenka
2. sep 2021

Už spejes k vyhoreniu, ja by som skusila k obvodnemu a povedlaa ako nam tu, prípadne dovolenku a ist do kúpeľ, na tie 3 týždne, uplne zmeniť prostredie.

queen_mary
2. sep 2021

Sabbatical? Nedalo by sa dohodnut v praci?

vilma7
2. sep 2021

Píšeš že v tejto práci nie si dlho, tak prečo si si nespravila voľno, keď si menila?

tetapetra
2. sep 2021

Ty si aspoň robila, mala som šéfku (41r), ktorá reálne robila 8r,dala výpoveď,veď hej muža má o 23r staršieho,čiže dôchodca, rodičia dôchodcovia, takto bude ona robiť 😁. Mne zahlásila som unavená, potrebujem si oddýchnuť. Mám odrobenych 23r, z toho 1,5r na materskej
🤷🤷🤷