Nechce sa mi vrátiť do práce po rodičovskej dovolenke
Zeny, viem, ze ma tu ukamenujete, ale aj tak to priznam. Za pol roka mi konci RD a uz teraz sa mi nechce vratit do prace. Mam dve deticky, po prvom som sa vratila na rok do prace, potom som otehotnela s druhym. A uz teraz mam obavy, ako to vsetko sklbim, pracu mam dobru, aj kolektiv ok, aj pracovny cas taky, ze budem stihat vyberat deti, ale ja by som najradsej ostala doma, starala sa o deti, domacnost, zahradu a to by mi uplne stacilo 😄 manzel pracuje vacsinou od 8 do 18 (zivnostnik), niekedy aj dlhsie. Jasne, ze domace prace si podelime, ako sme si delili, kym som bola ten rok medzi materskymi v praci, ale vzdy to je aj tak trochu viac na mne, kedze aj koncim skor v praci a pod. Teraz je cela domacnost na mne, ale zvladam to v pohodicke, kedze som doma.
Mozno ste to mali niekto podobne ako ja a nakoniec ste boli rady, ze ste sa do prace vratili a nebolo to az take strasne?
Povzbudte ma prosim 🤣
@anonym_089f38 ale ved ja nemam stale poobedne,mame aj ranne,nocne aj 4dni volne cez tyzden,2vikendy robime,2sme doma.Striedame sa s muzom,cize 2tyzdne z mesiaca sme s detmi doma.Na muza sa viem spolahnut,je perfektny otec,je rodic presne tak isto ako ja plnohodnotny.
Tu citame same pribehy ako zena nevladze,lebo muz je lenivec ona pride len z rannej a doma ju caka dalsia sichta,a toto je zivot???
@anonym_089f38 no ved budte,ked jedno z nich ochorie potom riesite ocerky a kto s nim zostane doma a uz je problem na svete,my tento problem neriesime.Ocerky neberieme ani jeden.Po doktoroch s detmi mame kedy behat,vy nie.
@anonym_089f38 my vieme podbel resp. Bodka. Nariekaš tu už dosť dlho aby sme vedeli kto to píše 😅
@anonym_autor práve kvôli tomuto by mala byť materska pol, maximálne 1 rok.
Nechce sa ti do prace? Tak ostaň doma a nech vás živí muz. Jednoduché.
@anonym_autor práve kvôli tomuto by mala byť materska pol, maximálne 1 rok.
Nechce sa ti do prace? Tak ostaň doma a nech vás živí muz. Jednoduché.
@anonym_f90142 prečo si to myslíš, že MD pol roka max rok je dobré riesenie? Pre koho? Lebo jej dávalo na RD a stále dáva zmysel byt s deťmi, venovať čas domu a záhrade. Ak si môze dovoliť a tento spôsob jej dáva zmysel, za mňa jej držím palce. Nebola by prvá ani posledná.
@anonym_f90142 prečo si to myslíš, že MD pol roka max rok je dobré riesenie? Pre koho? Lebo jej dávalo na RD a stále dáva zmysel byt s deťmi, venovať čas domu a záhrade. Ak si môze dovoliť a tento spôsob jej dáva zmysel, za mňa jej držím palce. Nebola by prvá ani posledná.
@anonym_2632ce pokial by nedostávali takmer 500€ + bonusy a pridavky, boli by určite viac motivované sa snažiť naladiť sa na to, ze maju ísť naspäť do prace. Samozrejme, ze je jednoduchšie sa bavkat doma s dieťaťom ako chodiť do prace. A ked k tomu dostanes navyše pomaly minimálnu mzdu, je to príjemný bonus. Lebo mas stále viac, ako by si chodila do prace.
A pravdou je, že jednoducho zleniveli, tak si tu zbytocne neklamme, ze nie. Mne osobne sa nechcelo do prace po 3 týždňoch doma cez vianoce. Nieto ešte po 3, 4, 5, ... 10 rokoch.
Ja som tak,ostala doma po rodicovskej. Vydrzala.som 2 roky. No neskor mi zacal Chybat kolektiv,,stratila som socialny kontakt. ... nedokazala.som,mysliet na nic ine len na.nakupy, varenie, povinnosti okolo deti.....radaej som,sla upiect kolac, akoby.som mala ist niekam s kamoskou na kavu.....akosi som,sa.uzavrela. tak som sla radsej do roboty......🙂 po rokoch doma.som sa musela.zaclenit.
Ale Kazdemu vyhovuje.daco ine. Uz by.som to neurobila.
@anonym_089f38 to je ta pani na urade,veru uz tu dlho nedala ziadnu temu,ale velmi by sa ten koment na nu hodil.
@anonym_089f38 tak si si musela zobrat dovolenku,a potom nariekat kazde prazdniny.Nemusim riesit ani prazdniny,ale zase dovolenku musime planovat vylucne cez celozavodnu v july.Kedy si sme ani tu dovolenku nemali spolocnu,lebo kazdy pracoval inde ale teraz robime obaja v 1 firme a tak dovolenku mame obaja.A naozaj deti mame zabezpecene aj cez prazdniny.
@anonym_089f38 napr tak, ze sa z nej moze stat veduca linky, neskor veduca timu alebo zmenova veduca? Predavacka sa vie tiez vypracovat na veducu...
@anonym_089f38 neplac moja,neplac.My vieme,vieme.Kedy zalozis novu temu,si si dlho nezaplackala.
@anonym_089f38 my vieme podbel resp. Bodka. Nariekaš tu už dosť dlho aby sme vedeli kto to píše 😅
@anonym_831c3c je to ona,ved raz aj anonyma zabudla zaskrtnut aj ked,koment zmazala ale nick jej tam zostal.
@anonym_089f38 napr tak, ze sa z nej moze stat veduca linky, neskor veduca timu alebo zmenova veduca? Predavacka sa vie tiez vypracovat na veducu...
@guiseppinka to je podbel,ta bude nariekat stale,chudinka.
@guiseppinka to je podbel,ta bude nariekat stale,chudinka.
@anonym_345f10 vobec netusim, kto to je
@anonym_831c3c je to ona,ved raz aj anonyma zabudla zaskrtnut aj ked,koment zmazala ale nick jej tam zostal.
@anonym_345f10 ja viem, to jej "čo je toto za život" ju vždy spoľahlivo prezradí 🤣 stále len melie ako chce dať výpoveď lebo chce hniť doma v prdelákove rodičom pri riti, tak snáď ju raz dá aby ju nahradil niekto, kto si prácu na rozdiel on nej váži.
A tak ako ju jej jednoducho zmýšľajúci rodičia vychovali, tak jednoduchou sa stala ona sama a vychová ďalšiu generáciu, ktorá bude na všetko len nadávať, čo je toto za život
@anonym_345f10 vobec netusim, kto to je
@guiseppinka to je ta,co plackala,ze rano nemoze deti vystrojit do skolky,mala tu vela tem.
Baby by ti vedeli dat jej temy ako narieka,no uz som myslela,ze na urade dala vypoved,aby ich mohla vodid za rucicky.
@anonym_autor neviem ci chces citat, ako niekto isiel neisiel do prace, ako deti isli do skolky atd... ale teda: ak na to mate doma mozes ostat, coho by osm sa bala, ze ak mas dobru pracu, odides, lahko taku dobru nenajdes. Inak ak to citis tak, ze chces a mozes byt doma, muz s tym problem nema, tahas domacnost... mozete to skusit. Ako zivnostnik, ak ma prijem vie ta aj zamestnat, pripadne si vies platit odvody ako samoplatca, ak by si nechcela prist o dochodok atd..
ALE ako niekto kto odisiel do HO, prisposobil sa rodine, robil z domu dlho atd. JE strasne tazke potom sa nakopnut a vratit sa do kolektivu, prace a prijem pri szco nikdy nie je isty. Cize rozmysli si a ak chces, vyskusaj. Ono, ked si to tak spatne pozriem, dieta som mala male len raz, miesto venovania sa jej, som robila ako krava od jej 6mes (aj ked teda, ano venovala so sa, ale po nociach som miesto spania pracovala, isla rychlo do jasiel atd...), ten cas mi nik nevrati a kludne som mohla sediet na riti doma, hrdinku to zo mna neurobilo, medailu za pracu nedostanem a ani milionarka zo mna nie je:D prave naopak, nedostatok spankku, stresy, sa len na zdravi podpisu.
@anonym_345f10 ja viem, to jej "čo je toto za život" ju vždy spoľahlivo prezradí 🤣 stále len melie ako chce dať výpoveď lebo chce hniť doma v prdelákove rodičom pri riti, tak snáď ju raz dá aby ju nahradil niekto, kto si prácu na rozdiel on nej váži.
A tak ako ju jej jednoducho zmýšľajúci rodičia vychovali, tak jednoduchou sa stala ona sama a vychová ďalšiu generáciu, ktorá bude na všetko len nadávať, čo je toto za život
@anonym_831c3c vies najst jednu z jej tem??nech vidia,a vedia???
V sucasnej situacii by som vypoved v robote nedavala. Lebo najst pracu, kde clovek je spokojny a aj pracovna doba je fajn, je v dnesnej dobe skor zazrak.
@anonym_831c3c vies najst jednu z jej tem??nech vidia,a vedia???
@anonym_345f10 nejdem to ďalej riešiť, ak to nutne potrebuješ nájdi si
Baby, k čomu je dobré toto stalkovanie? Máte pocit zadosťučinenia, že ste to dotyčnej nandali?
Dakujem dievcata za vsetky odpovede 🙂
Momentalne to mame tak, ze manzel by rodinu v pohode utiahol financne aj sam, len ako to uz niektore z vas poznamenali, ak odidem z tejto prace/resp.sa tam nevratim/, uz potom taku len tazko najdem.
Co sa tyka pripadneho rozvodu, tak toho by som sa nebala, mam aj kam ist, aj co predat pripadne, ak by som napr nevedela dlhsie najst pracu.
Uplne najviac by mi vyhovovala praca na skrateny uvazok, ale co sledujem ponuky, to je o nicom uplne v nasom meste. Ak aj hladaju, tak vacsinou ako predavacka, to by som robit nechcela (cim samozrejme nechcem urazit predavacky, je to zasluzna praca, ale proste nic pre mna).
A zasa neviem, ci by mi nebolo potom trapne sama pred sebou, ze manzel pracuje a ja som doma 🙂
@anonym_autor tak sa nevracaj, urob si dalsie dieta a bud doma

@anonym_089f38 lepsie ako stale ranne a riesit ocerky a potom sa triast o pracu,ze???to uz je fakt vyhra.