icon

Nechce sa mi vrátiť do práce po rodičovskej dovolenke

16. jan 2026

Zeny, viem, ze ma tu ukamenujete, ale aj tak to priznam. Za pol roka mi konci RD a uz teraz sa mi nechce vratit do prace. Mam dve deticky, po prvom som sa vratila na rok do prace, potom som otehotnela s druhym. A uz teraz mam obavy, ako to vsetko sklbim, pracu mam dobru, aj kolektiv ok, aj pracovny cas taky, ze budem stihat vyberat deti, ale ja by som najradsej ostala doma, starala sa o deti, domacnost, zahradu a to by mi uplne stacilo 😄 manzel pracuje vacsinou od 8 do 18 (zivnostnik), niekedy aj dlhsie. Jasne, ze domace prace si podelime, ako sme si delili, kym som bola ten rok medzi materskymi v praci, ale vzdy to je aj tak trochu viac na mne, kedze aj koncim skor v praci a pod. Teraz je cela domacnost na mne, ale zvladam to v pohodicke, kedze som doma.
Mozno ste to mali niekto podobne ako ja a nakoniec ste boli rady, ze ste sa do prace vratili a nebolo to az take strasne?
Povzbudte ma prosim 🤣

Strana
z2
anonym_345f10
Včera o 17:05
@anonym_089f38

@anonym_345f10 no to uz je len vyhra byt vecer o 9 v robote.

@anonym_089f38 lepsie ako stale ranne a riesit ocerky a potom sa triast o pracu,ze???to uz je fakt vyhra.

anonym_089f38
Včera o 17:37
@anonym_345f10

@anonym_089f38 lepsie ako stale ranne a riesit ocerky a potom sa triast o pracu,ze???to uz je fakt vyhra.

@anonym_345f10 ake OČR-ky? Ved to neni zivot byt do vecera v robote. Co ma človek z toho dna?

anonym_345f10
Včera o 17:49
@anonym_089f38

@anonym_345f10 ake OČR-ky? Ved to neni zivot byt do vecera v robote. Co ma človek z toho dna?

@anonym_089f38 ale ved ja nemam stale poobedne,mame aj ranne,nocne aj 4dni volne cez tyzden,2vikendy robime,2sme doma.Striedame sa s muzom,cize 2tyzdne z mesiaca sme s detmi doma.Na muza sa viem spolahnut,je perfektny otec,je rodic presne tak isto ako ja plnohodnotny.
Tu citame same pribehy ako zena nevladze,lebo muz je lenivec ona pride len z rannej a doma ju caka dalsia sichta,a toto je zivot???

anonym_089f38
Včera o 18:01
@anonym_345f10

@anonym_089f38 ale ved ja nemam stale poobedne,mame aj ranne,nocne aj 4dni volne cez tyzden,2vikendy robime,2sme doma.Striedame sa s muzom,cize 2tyzdne z mesiaca sme s detmi doma.Na muza sa viem spolahnut,je perfektny otec,je rodic presne tak isto ako ja plnohodnotny.
Tu citame same pribehy ako zena nevladze,lebo muz je lenivec ona pride len z rannej a doma ju caka dalsia sichta,a toto je zivot???

@anonym_345f10 no to je hrozne praveze robit nocne a poobedne. A este aj vikendy. Ved clovek ani nevie aky je den. Ale tak ked vam to vyhovuje.... My chceme byt poobedia a vikendy spolu doma s detmi.

anonym_345f10
Včera o 18:05
@anonym_089f38

@anonym_345f10 no to je hrozne praveze robit nocne a poobedne. A este aj vikendy. Ved clovek ani nevie aky je den. Ale tak ked vam to vyhovuje.... My chceme byt poobedia a vikendy spolu doma s detmi.

@anonym_089f38 no ved budte,ked jedno z nich ochorie potom riesite ocerky a kto s nim zostane doma a uz je problem na svete,my tento problem neriesime.Ocerky neberieme ani jeden.Po doktoroch s detmi mame kedy behat,vy nie.

Strana
z2