icon

Nemám štastie na robotu

21. jún 2025

Pracujem od svojich 21, robila som popritom aj vysku hned po gymnaziu, chcela by som socialna pracovnicka, ktora dohliada na riadnu starostlivost o deticiek.
Avsak pru skole som robila u jedneho z mobilnych operatorov, 4 roky, kde mi praca s ludmi sa zhnusili. Neustale kricania, reklamovania, do toho buzeracia, aby sme predavali, nukali. Ked zakaznik fakturu neplatil, museli sme mu polovicu dlhu vyplatit my z vlastneho, aby sme v statistike nemali neplaticov. A takisto aj tlak od zamestnavatela, aby sme predali aj svoju dusu. Vyplata bola 1500e. Samozrejme minimum na papieri a dalsie na ruku. Posledne tyzdne som chodila uz s uzkostou. Strasne som nenavidela tuto robotu.

Dalsia robota bola uz v kancelarii, kde som dostavala 550e v cistom v BA. Ale praca monotonna kludna. Po pol roku som odisla.

Dalsia robota - moje hobby - graficka na predajni. Zas mi to nevyhovovalo, tu ma doslova sikanovali kolegovia. O tom som raz pisala aj sem post. Vyplata 800e. Tu som bola rok.

A moja posledna robota pred materskou - administrativna praca, kludna bez zakaznikov. Sice som vstavala 4:15 aby som sa dostala vcas do Bratislavy, ale nevadilo. Maa som tu robotu rada. Vyplata 850e v hrubom. Tiez centrum BA. Do Bratislavy uz pri dietatku neviem chodit... Nemame tu rodinu. Takze musim Pezinok/Senec/Galanta a okolie....

Syn mi bude mat 3 roky pomaly buduci rok vo Februari a chyta ma doslova panika, kam sa zas zamestnam, abu ta praca bola aj kludna, ale aj dobre platena. Ja neviem uz vobec v akej sfere hladat rada by som pracovala aj ako soc. pracovnicka. Aj som pozerala, hladali do domu seniorov. Aj vyplata by bola fajn. Okolo 1000e. A aj by ma to bavilo.

Na kuratele po tychto nestastnych skusenostiach neviem, ci by som psychicky dala.

Neviem vobec, ako dalej.... :(

domkakvet
21. jún 2025

Najskor sa musis rozhodnut co chces robit, co by ta bavilo a podla toho si hladaj zamestnanie. Ak mas socialnu pracu a chces to robit, tak chod do toho.

pribinak
21. jún 2025

A aké máš vlastne vzdelanie?

bystrozraky
21. jún 2025

Zober ten dom seniorov a odísť predsa môžeš vždy, alebo si môžeš hľadať popri tom prácu, ktorá ťa bude ešte viac baviť. Uvedom si, presne ako píšeš, práca môže byť super, ale kolektív a vnútrofiremné vzťahy môžu byť zlé. Bez vyskúšania sa to ani zistiť nedá. Prajem veľa šťastia 😉

luccija
21. jún 2025

Dom seniorov bude asi na smeny to by ti vyhovovalo?hlavne si hľadaj blízko nech veľa neprecestujes a čas...akú máš VS?

autor
21. jún 2025

Ja mam socialnu pracu vystudovanu, hned po gymnaziu, lebo realne som sa tym aj chcela venovat, len to zatial nevyslo.

autor
21. jún 2025
@luccija

Dom seniorov bude asi na smeny to by ti vyhovovalo?hlavne si hľadaj blízko nech veľa neprecestujes a čas...akú máš VS?

@luccija praveze na 8ky by bola praca a venovat sa seniorom. Nie ako opatrovatel, ale robit s nimi aktivity, a jednoducho sa starat o to, aby sa citili dobre. ❤️

luccija
21. jún 2025

Tak to by mohlo byť fajn

lilke
21. jún 2025

Niečo podobné robila bývalá kolegyňa, zo školstva išla tam. Ona primárne výtvarné aktivity (ale to bola aj jej náplň, na ZŠ bola výtvarníčka). Bola veľmi spokojná. Práca bez stresu (po odutych pubertakoch to nesmierne ocenila), len vždy musela byť pripravená. Starkí ak chceli, prišli, boli vďační za každú aktivitu, pekné slovo. Ale ona bola zas taká veselá kopa, plná energie, a zlatá duša... Za mňa, choď do toho.

bosorkabb
22. jún 2025

Zober tú prácu v domove dôchodcov alebo v Senci viem že hľadali na UPSVaR človeka.
Čo chceš robiť musíš vedieť sama.

mira0611
23. jún 2025

Ahoj, skor ti odporucam sprav si kurz sestricky a chod pracovat do jasli, nez do domu seniorov.
Moj bratranec tam pracuje ako kuchar, tie sestricky mu tam rozpravaju co robia seniori. Ver mi nechces prebalovat 80rocnu tetku, alebo taky s eizheimerom, pozabudne sa mysli si, ze je na potrebe a vyk.ka sa v strede miestnosti...
Vermi seniori su horsi nez deticky.