icon

Nemôžem nájsť prácu

13. feb 2023

Hľadám prácu intenzívne už mesiac, posielam životopisy a nikde ma nechcú. Nie som kvalifikovaná, nemám žiadnu odbornosť, preto sa hlásim na práce prevažne vo výrobe. Ale nikde ma nechcú. Tak som si poslala aj do domovov dôchodcov a tam takisto vôbec žiadna odozva. Neviem kde je problém, prečo mám taký problém nájsť prácu, nikdy som takýto problém nemala ako teraz.
Čo sa týka vzdelania, mám strednú školu s maturitou, konkrétne Obchodnú akadémiu.
Mám 32 rokov a vlastne som nič nedosiahla, nemám žiadnu prácu, na ktorú by som bola hrdá. Som ako túlavý pes, neviem nájsť svoje miesto v živote. Nič ma nebaví, neviem ani len to, čo by som chcela v živote robiť.
Do toho už aj úzkosti, depresie...

amelie2017
13. feb 2023

Vo fabrikach su teraz zle mesiace. Mam niekolko znamych, co robia po roznych a vsade je malo prace. Su dni, kedy idu na 60%, nepriemo odporucaju zamestnancom, ze ak maju nejaky zdravotny problem, nech idu a pn a poriesia si ho, nepredlzuju zmluvy. Tam by som teraz moc nehladala.

vitez
Autor odpoveď zmazal
vitez
13. feb 2023

Tak asi nič Kechnec pre teba ďaleko

simonettasimonova
13. feb 2023

Treba hľadať ISTP profesia bazos je toho dosť

lyci
13. feb 2023

mozno mas fakt iba zle napisany zivotopis. nech sa ti nan niekto pozrie

autor
14. feb 2023

Prišla mi ďalšia negatívna odpoveď, pričom medzi požiadavkami mali pracovitosť, zodpovednosť, skúsenosti z výroby výhodou. A aj tak napísali, že dali prednosť iným.

martaina
14. feb 2023

Skúšala si aj za mostom v GPV? Teraz tam sestra nastúpila ako skladníčka hneď po materskej. Možno treba cez niekoho známeho na odporúčanie.

autor
14. feb 2023

@martaina Áno, aj Faureciu a nič.

autor
14. feb 2023

Životopis mám napísaný takto

Mám svoje údaje ako je meno a priezvisko, bydlisko, tel kontakt a email.
Mám uvedené jazykové znalosti:
- nemecký jazyk A2
- anglický jazyk B1

Ďalej tam mám, že vlastník vodičský preukaz skupiny B

O mne: Som pozitívna, zodpovedná a spoľahlivá

Vzdelanie : Obchodná akadémia, Hlohovec

A teraz pracovné skúsenosti:

Október 2022 - december 2022 Skladníčka
(Názov spoločnosti) velkoobchod s hrackami
Práca v sklade, práce s Pc, vyhotovovanie faktur,
balenie objednávok
Apríl 2021 - september 2022 Operátorka výroby
(Názov spoločnosti)
Práca ve výrobe súčiastok do automobilu,
kontrola kvality, balenie
Júl 2018 - január 2021 Operátorka výroby
(Názov spoločnosti)
Práca ve výrobe elektroniky, práca s PC
August 2015 - apríl 2018 Administrativny pracovník (Názov spoločnosti)
Február 2012 - jún 2015 Operátorka výroby
(Názov spoločnosti)
Práca ve výrobe elektroniky, balenie, štítkovanie,
práca v tempu, testovanie kvality

autor
14. feb 2023

Tak ja neviem kde je problém, mám kopu skúseností z výroby a aj tak mi napíšu, že vybrali sme iných...

autor
14. feb 2023

Skúšala som hľadať aj v administratíve, poslala som si životopis do jednej firmy, ktorá sa zaoberá kozmetikou, práca v e-shope, pozvala ma pani na pohovor. Aj sa čudovala, že prečo som ja pracovala vo výrobe, taká jemná osoba 😁 Ale prišla mi odpoveď, že aj keď ju životopis zaujal, rozhodla sa dať prednosť inému.

autor
14. feb 2023

Čo hovoríte na ten životopis? Treba ho nejak upraviť?

anetka34
14. feb 2023

A tá pozícia Administratívny pracovník je čo? A práca s PC?
Inak je možno dobré napísať do životopisu čo konkrétne si robila keď si bola administratívny pracovník.
Ja osobne by som išla tým smerom, alebo aspoň kontrola kvality, keď už do výroby.
Nemusíš sa podceňovať, určite máš na to.
Alebo ísť na kurz AJ ak si teraz doma, trošku si oživiť, určite vieš niečo keď si bola v Anglicku.
Teraz aj absolventov berú, stačí vedieť jazyk. Precvičiť si niekde na kurze. Oplatí sa investovať do kurzu konverzácie.
Netreba sa podceňovať. A ísť už aj iným smerom ako výroba ak máš ambíciu niečo skúsiť.
A pre tých čo sa vyjadrujú k akejkoľvek práci (možno to nemyslia zle) ale vyjadriť sa o administratívnej práci alebo v inej diskusii o predavačkách, že to zvládne aj cvičená opica, je podľa mňa veľmi neúctivé. Každá práca, aj vo výrobe je dôležitá a nikde nerobia cvičené opice, ale ľudia.

autor
14. feb 2023

@anetka34 A ten životopis je zlý, keď ma každý odmieta? Dnes ďalšie dve zamietavé odpovede.

martaina
14. feb 2023

Do výroby ťa môžu brať aj ako moc kvalifikovanú a preto odmietnu.

autor
14. feb 2023

@martaina Moc kvalifikovanú? Z tohto životopisu? To nebude ten problém.

gemerka17
14. feb 2023

Autorka, predpokladám, že nemáš deti. A tu môže byť kameň úrazu. Máš 32 rokov, bez deti. Budúci zamestnávateľ sa na teba pozerá, že cobydub pôjdeš na materskú. Toto minule niekto písal v inej diskusii. Čiže aj to môže byť jeden z dôvodov, že by potom museli hľadať za teba náhradu.

poleva
14. feb 2023

@nikayla krasne gesto

autor
14. feb 2023

@gemerka17 Nemám deti, ale to predsa nevedia, že ich nemám.

martaina
14. feb 2023

Životopis treba určite rozpísať. A skúsiť aj iné. Neviem, koľko si na UP, môžeš si dať žiadosť na nejaký kurz. V okolí sú dosť žiadané účtovníčky. Kurz by ti oprášil vedomosti ak si od školy s účtovníctvom nebola v kontakte. V Leopoldove hľadali ekonómku na škole. A viem, že aj predtým mali problém nájsť a vzali absolventku.

gemerka17
14. feb 2023

V zivopise vidia, že si bola na materskej. Ty tam nemáš tu fugu. Zamestnávateľ predpokladá, že chceš mať, keďže vek máš na to akurát. Preto ťa aj môže odmietať, aby si im nezdrhla na materskú dovolenku.

autor
14. feb 2023

A je životopis tak zlý, že by ma kvôli nemu odmietali? Lebo ja už neviem čo si počať.

autor
14. feb 2023

@gemerka17 Lenže my deti neplánujeme. Ale tak to môže povedať ktokoľvek, že? A keď sa pozrieš na životopis, je tam niečo závažné, niečo čo ma hneď vyradí?

anetka34
Autor odpoveď zmazal
nikayla
14. feb 2023

@poleva ďakujem, no autorka asi nemá záujem, neozvala sa 😏

kristiii
14. feb 2023

Podľa mňa v životopise nie je problém. Mám podobný a nikdy som nemala problém nájsť si prácu. Tiež OA a skúsenosti prevažne vo výrobe. Takže za mňa to bude buď okolnosťami, že výrobné fabriky v tvojom okolí stagnujú prípadne prepúšťajú alebo sa naozaj obávajú tvojho veku a vyčítaného z tvojho životopisu, že namáš deti a "možno" by si už aj chcela

autor
14. feb 2023

@kristiii Tak keď je životopis ok tak kurník kde je problém? Veď toto som nikdy neriešila, že by mi stále písali zamietavé odpovede.

kristiii
14. feb 2023

Tak ja som naposledy hľadala prácu tesne pred koronou, preto zrejme nebol problém a našťastie som si ju udržala..lenže okolnosti sa zmenili..aj tu napríklad mladunka bývala kolegyňa zháňa prácu už pár mesiacov a nedarí sa, len bokovky načierno popri UP. V každom prípade ti držím palce, aby sa ti čo najskôr zadarilo nájsť niečo, čo sa ti bude pozdávať a budeš spokojná

poleva
15. feb 2023

@nikayla hned by som isla 🙂 ponuka ako na tanieri

veronika729
15. feb 2023

Do domovov ta nevezmu, potrebuješ kurz.... neskúšala si miesto predavačky? Stále hľadajú v lidli, kaufland... aspoň na začiatok🤷‍♀️