Nemôžem nájsť prácu
Hľadám prácu intenzívne už mesiac, posielam životopisy a nikde ma nechcú. Nie som kvalifikovaná, nemám žiadnu odbornosť, preto sa hlásim na práce prevažne vo výrobe. Ale nikde ma nechcú. Tak som si poslala aj do domovov dôchodcov a tam takisto vôbec žiadna odozva. Neviem kde je problém, prečo mám taký problém nájsť prácu, nikdy som takýto problém nemala ako teraz.
Čo sa týka vzdelania, mám strednú školu s maturitou, konkrétne Obchodnú akadémiu.
Mám 32 rokov a vlastne som nič nedosiahla, nemám žiadnu prácu, na ktorú by som bola hrdá. Som ako túlavý pes, neviem nájsť svoje miesto v živote. Nič ma nebaví, neviem ani len to, čo by som chcela v živote robiť.
Do toho už aj úzkosti, depresie...
Neviem, či je to ešte aktuálne. Mám podobný problém, ale u mňa je dôvod krátka prax, inak viem, čo chcem, len máloktorá firma zoberie človeka do účtovníctva s praxou menej ako rok.
Ale k Tebe:
Píšeš, že máš obchodnú akadémiu. Za mňa top škola, naučili ťa tam účtovníctvo, strojopis, korešpondenciu a podobné veci.
Prihlás sa na kurz účtovníctva. Ja som si robila v MIDARO a teda neľutujem. Preplácať by to mal aj úrad práce, popýtaj sa na to a choď do toho.
S obchodnou akadémiou sa nestratíš, tak kľud, aj keď chápem, že je to frustrujúce, sama mávam tieto stavy. Ale nikdy sa neponižuj.
@ramone_666 aj ja sa chystam urobit si kurz cez midaro. Aku mas prosim skusenost s uplatnenim? Da sa potom realne najst praca na nejakej juniorskej pozicii v tejto oblasti?
@dadi87 našla som si prácu krátko po skončení kurzu. Odišla som už síce odtiaľ, hľadám niečo nové. Je to trochu problém, ale to preto, lebo u nás v NM je ťažké nájsť prácu ako účtovníčka, a keď aj, tak chcú dlhodobejšiu prax. Myslím, že ten certifikát je plusový bod, ozýva sa mi viac firiem.
@ramone_666 ved prave, vsade ta prax... Ale aspon nejaka pomicna brigada na uctovnom oddeleni by sa snad na zaciatok dala vybavit. Mam obavu, lebo uz mam 37 r, tak premýšľam ci nie je neskoro na zmenu kariery. Ale ten midaro kurz sa mi paci. Tak dakujem za info a nech sa darí pri hladani noveho miesta.
@dadi87 37r je v pohode🙂 baby po materskej aj po 40ke si robili kurz a chceli robiť účto. Vek je len číslo.
Ďakujem, podobne 🙂
@dadi87 https://magickeuctovnictvo.sk/?gad_source=1&gcl... tu je stránka tých kurzov 🙂