Nepreplatenie nevyčerpanej dovolenky po materskej

opatrna38
6. máj 2024

Nepreplatenie nevyčerpanej dovolenky po materskej z dôvodu ukončenia PP dohodou počas RD.
Ukončila som prac. pomer na dobu neurčitý dohodou k určitému dňu kvôli nástupu do nového PP, dnes mi mzdárka písala, že jej je ľúto, ale nemôze mi vyplatiť nevyčerpanú dovolenku, lebo som nenastúpila do práce aspoň na 1 deň, aby tam mohla urobiť. Popriala mi veľa štastia a vec ukončená. Zo zákona predsa mám nárok na preplatenie nevycerpanej dovolenky po skoncení PP. Viete mi prosim poradiť ako sa brániť a ako ďalej postupovať?

matullienka
6. máj 2024

Inšpektorát práce?

lienocka73
6. máj 2024

Dať im vedieť,že to budeš riešiť cez inšpektorát práce a oni hneď zmenia názor a preplatia ti ju....nikto nechce mať doťahovačky s inšpektorátom práce.

opatrna38
autor
6. máj 2024

@lienocka73 to ma presne napadlo, že budem musieť, lebo ma to dosť šokovalo, že si vymysleli nejaký problém prečo nie. Ale zo zákona som našla 2 veci vzniknutý nárok na dovolenku a prenos do ďalších rokov pri MD a RD a druhú vec: zamestnávateľ preplatí celý zostatok nevyčerpanej dovolenky pri skončení PP. Fakt kt..nič nehovorí o detailoch. Pravny akt ukoncenie PP nastal, tak nech doriešia to B. Ďakujem

opatrna38
autor
6. máj 2024

@matullienka asi ich budem musieť osloviť vo veci pomoci.

tiika
6. máj 2024

@opatrna38 sú povinní ti preplatiť dovolenku a ide to aj keď si tam vôbec nenastúpila, ani na 1 deň. Ide o nepravidelný príjem a odvody sa rozratavaju na ostatne mesiace v roku. Pani mzdárka nech si to zisti sama.

A ty, skús vyhľadať na nete ako postupovat pri nevyplatenej mzde. Pošli výzvu na preplatenie dovolenky listom doporučene a upozornenie, že v opačnom prípade sa obrátis na IP a súd.