Neprijatie do práce kvôli názorom
Prepacte, ze musim prispiet anonymne.
Pracujem v nadnarodne vyrobnej spolocnosti. Mame tu moznost dostat velmi stedry naborovy bonus, ak odporucime vhodneho cloveka na nejaku z volnych pozicii. Odporucila som kamaratku na jednu poziciu do teamu procurement. Splnala vsetky podmienky a mala aj predchadzajucu prax na rovnakej pozicii v inej spolocnosti. Po pohovore som sa jej pytala, ako prebehol pohovor a aky ma z neho pocit. Vsetko ok, sama povedala, ze mala dobry pocit, aj ze si celkom do detailov presli pracovnu napln, ktora sa navlas zhodovala s jej predchadzajucimi skusenostami. Napriek tomu, ze nemaju ziadneho ineho kandidata ju odmietli a pozicia je stale otvorene a neobsadena. Pytala som sa sefky v com konkretne bol problem, s tym, ze to zostane medzi 4mi ocami. Dovod je, ze sefka si ju pozrela aj na facebooku a tam kamaratka ma celkom vyhrotene nazory. Zdiela tam rozne konspiracie, proste proruske prispevky, hate na ukrajincov, zdielanie prispevkov Blahu, Uhrika atd a tiez antivaxerka. Sefka ju vlastne neodsudila, len povedala, ze podla toho co videla na FC by sa nam nehodila do zohrateho teamu a ze ju to mrzi. Neviem ako to vysvetlit kamaratke, tak aby to nevyzeralo ako diskriminacia za jej "nazory".
@oliolijanka a to kde žiješ? Pretože ja trávim veľa času v zahraničí, ale nič také som nikde nezaznamenala.
@fireman666 prosím ťa, ty systém...🙄 Ešte raz a polopate - tá jej kamarátka je blbá ako zákon káže nie preto, že má názory aké má, ale preto, že nedokáže zodpovedne spravovať ani vlastné socky. Chápeme?
@fireman666 Demokracia je najlepší spôsob spoločenského zriadenia ktorý doteraz vymysleli. Len bohužiaľ zasa prišla doba keď sa demokratické prvky vytrácajú a pod zámienkou 'je to pre vaše dobro' pomaly nastupuje totalita 😥
@fireman666 tebe sa pletú jablká s hruškami
Áno - PRAVDA je vzdy len jedna.
Názorov môže byť xyz...
Pravda a názor nie je to isté a nikdy nebude
Veta ako - "každý máme svoju pravdu" je nonsens
@tiezjedna o com píšeš? Splnala vsetky podmienky a mala aj predchadzajucu prax na rovnakej pozicii v inej spolocnosti. Po pohovore som sa jej pytala, ako prebehol pohovor a aky ma z neho pocit. Pytala som sa sefky v com konkretne bol problem, s tym, ze to zostane medzi 4mi ocami. Dovod je, ze sefka si ju pozrela aj na facebooku a tam kamaratka ma celkom vyhrotene nazory. Zdiela tam rozne konspiracie, proste proruske prispevky, hate na ukrajincov, zdielanie prispevkov Blahu, Uhrika atd a tiez antivaxer.
@fireman666 inak, prepáč,ale vyjadrujes sa ako posledný hulvát
'buzerantska' vlajka'? Ty máš obrovské problémy podľa všetkého s rešpektom
@oliolijanka Zijes mimo SVK. Asi teda v zahranici, v Rusku, kedze mas proruske komentare. Lebo ma fascinuje, ked ludia idu na zapad, tam beru domacim pracu, ziju z ich systemu a kritizuju cely zapad. Obdivuju rusko a pod. Ale iba recami, zit do ruska ich nedostanes ani lokomotivou. Az taki blbi nie su.
@vevesh detto. Preco zijete v Nemecku, ked to tam kritizujete a nepaci sa vam. Preco nejdete zit na vychod, do Ruska? Preco kritizujete zapad a Ukrajinu a nie Rusko, ktore vyvolalo vojnu a chce ovladnut vychodnu a strednu Europu ako za starych cias?
@katka700 @fireman666
dopriala by som Vám pobyt v krajinách, kde naozaj funguje totalita, lebo toto Vaše omieľanie, ako tu pomaly nastupuje je neuveriteľne ignorantské a nevzdelané. Všetci, čo sa tu oháňate ako tu nefunguje demokracia, ste totalitu nielen že nezažili, ale ani ste o nej evidentne absolútne nič nečítali,lebo by ste z úst niečo take nevypustili. Alebo by ste tomu aj tak nepochopili a šli svoje
@nini1978 ale kto určuje, ze co je pravda ja, ty? markíza, Jojka? 🙂 sefka ju neprijala len kvôli jej názoru, ktorý zdieľal na FB. Ťažko sa baviť s takymito ľuďmi...
@fireman666 kvôli čomu to cituješ?? Ona tiež "pravdu" neurčuje. Šéfka len eliminovala riziká, to je všetko. Musí vidieť trošku ďalej než po dnešok.
@kaitlin3 v tých krajinách sa aspoň nehrajú na demokraciu...otvor oči a preber sa. Pozri co sa tu deje, cenzúra. Manipulácia,.. Ak ti toto príde normálne, tak ti prajem veľa šťastia v tvojej slobode..
@fireman666 ale veď ako si to už opakujeme miliónyty x
Zamestnávateľ si môže vybrať, či nie?
Pravda je presne len o Tom😉
@tiezjedna aké riziká? Ze ma na niečo iný názor? Co to ma stým, ak si bude svoju prácu plniť ako ma. To a ko keby mi prídeš na pohovor do firmy a povieš mi ze máš deti, tak ja eliminujem riziko, ze budes často na OCR a neprijmem ta..
@fireman666 Preboha, co tu splietas. Ked budes mat firmu, na ktorej zavisis ty a tvoja rodina, prijmes tam ludi, ktori ti nazorovo a ludsky sedia. Ked si k tomu dokonca este zapadna firma, tak si tam nebudes tahat konspiratorov. Bodka. Nehovoriac o tom, ze konspiratori toho moc v hlave asi mat nebudu, to snad pochopi kazdy HR, co si chce udrzat pracu, lebo je hodnoteny podla schopnosti ludi, ktorych prijme. Takych ludi nepotrebujes. Za chvilu budeme musiet asi povinne zamestnavat skinhedov, kotlebovych fasistov, fetakov, punkerov,... a vsetkych moznych pakov, aby to voci nim nebolo diskriminacne.
Zaloz si firmu a prijmi len takych. Uvidime, dokedy vam ten biznis model vydrzi.
@fireman666 zas len grcas naučené pojmy ale ich definíciu ani význam vôbec nepoznáš…tak sa odsťahuj preč odtiaľto, čo tu ešte robíš? Toto píšeš v teplucku, s pristúpom k elektrike, vode a internetu, bez toho any si mal vládou zakázané nejaké internetové stránky, v obchodoch si môžeš kúpiť cokolvek, tipujem že píšeš na mobile západnej výroby, s paušálom nadnárodnej západnej spoločnosti, v handrách ktoré tiež vyrábajú zapadni kapitalisti a takto môžem o tvojom každodennom živote prespikovanym západným, demokratickým a kapitalistickým západom písať od rana do večer ale nie, chlapec neni ovca a chudáčik musí žiť na tomto Slovensku, ale je aspoň osvietený, lebo už tu je totalita len my ostatní o tom nevieme 😁
@fireman666 áno, presne tak. Ale toto by urobil len veľmi neskúsený zamestnávateľ. Pretože ten skúsený vie, že aj napriek riziku častých OČR sú matky veľmi loajálny zamestnanci. Ale to len na okraj. To riziko, o ktorom som písala a to, že musí vidieť ďalej je o tom, že takýto človek ti rozvráti kolektív, a ako možno vieš, ak teda občas pracuješ, tak fungujúci kolektív je pre firmu rovnako dôležitý ako pracovné výkony jednotlivcov. Takže asi tak.
@fireman666 Sa preber mental. Ty si tu ocividne suverenne najostrejsia ceruzka v peracniku. Prefackat takeho chudaka ako ty zvladnem aj ja, na teba netreba ani chlapa. Ved preto si asi skoncil na zenskom fore a dovolujes si tu do nich, ze ziaden poriadny chlap ani zena sa s tebou nedaju do reci?
@liljana by si sa čudovala koľko fetakov a alkoholikov je z radov kravatakov na vysokých pozíciách, to len na margo toho, že už sa môže prijímať hoci kto, ten hocikto tam už je
@danielahamar ale s tym vedomim ze su na dacom zavisli ich firma nevybrala, ci?
ale inak tomu verim, raz som citala nejaky rozhovor so psychiatrom a rozpraval kolki ludia na riadiacich postoch beru kadeco , pre vysoky stres a tlak na vykon.
@danielahamar ale tí sa k tomu väčšinou dopracovali práve kvôli tej práci. Neprišli sa ako feťáci a alkoholici o ňu uchádzať.
@kaitlin3 Keď už potrebuješ na mňa reagovať tak sa prosím vyjadruj slušne a bez utocenia. Odporúčam aby si si prečítala niečo o vzniku totalitných režimov a tým nemyslím 2 stranový článoček zbuchany prepracovaným novinárom za 10 minút ale poriadne socioekonomicke a politické analýzy a knihy.
Hľadať informácie a rozmýšľať chce čas a to sa mnohým ťaží, jednoduchšie je pozrieť krátke videjko alebo status politika či influencera čo má rovnaký názor a tváriť sa nadradene voči komukoľvek kto si dovolí nesúhlasiť.
Spoločnost je polarizovana z jediného dôvodu a tým je lenivosť.
@pink_lady Medzi ruštinou a UA jazykom sú minimálne rozdiely. Rovnako ako medzi jazykmi štátov býv. Juhoslávie - klobúk dolu pred tebou, že to rozoznáš. Ja rusky neviem - pre mňa by bola ruština či ukrajinčina to isté. ja som tam prítomná nebola - vyšla som z kancelárie keď tam už bola potyčka - mne je jedno ako do mobilu rozprával. Len ostatní vypovedali, že v momente ako spustil do mobilu rusky už to išlo. Aj keby ako Talian rozprával do mobilu iránsky alebo Slovák po turecky - nemal by právo ho napadnúť pre DOMNIENKU, že mu Talian resp. Turek "kradne prácu". Mne je úplne fuk čo si ten pán myslel - skočiť po niekom či už pre jazyk, výzor, náboženstvo - resp. domnienku, že tak vyzerám, rozprávam - tak tým som a preto na mňa zaútočili - neprípustné.

Tu je ta demokracia v Praxi🙂 nemôžeš mať iný názor, pravda je len jedna. Je mi z toho zle.