Nesplnený fond pracovného času
Ahojte. Máme problém v práci, že nevieme splniť fond pracovného času, keďže napríklad tento mesiac máme dorobiť 178 hodín, ale otváracie hodiny máme také aké máme takže nám chýba tých 27 hodín mesačne. Kvôli tomuto už nemáme ani dovolenku čo nám ju pichajú v čase nášho voľna. Kvôli tomu nás chcú dávať na polovičný úväzok ale tam je plat cca 500 eur. Chcem sa len vyrozprávať, ani neviem čo čakať za odpovede. Robím od 6.30 do 18.00 a nedele sme zavretý. Keď si hodiny máme dočerpať na inej predajni kde sa cestuje do iných miest tak sme vlastne nonstop v práci. Robota je fajn, ale z polovičného úväzku neviem prežiť.
6x v týždni 11,5 hodiny a tebe nevychádza 178 hodín? Či si zabudla niečo napísať?
6x v týždni 11,5 hodiny a tebe nevychádza 178 hodín? Či si zabudla niečo napísať?
@anonym_autor .... Čas na prípravu nerátaj do odrobeneho času. Áni prestávku. Takže koľko denne robíš?
@anonym_autor .... Čas na prípravu nerátaj do odrobeneho času. Áni prestávku. Takže koľko denne robíš?
@doriiis systém nás prihlási o 6.30 a odhlási 18.00. A pol hodinu automaticky odpočíta
@anonym_autor len tam je taka vec,ze zamestnavatel moze disponovat nasou dovolenkou,cize moze ju postupne takto minat😑
Veľmi sa čudujem, že si to zamestnávateľ nespočítal predtým ako prijal 2 osoby na TTP. Veď to mu nikdy nemohlo vychádzať.
@anonym_autor ... Takže 11 hodín denne. Koľko dní odrobis za mesiac?
@doriiis dve soboty v mesiaci od 7.30 do 12.30 a dlhy kratky tyzden. Jeden týždeň pondelok, streda, piatok a druhý týždeň utorok, stvrtok, sobota
Prečo máte pracovný fond na nepretržitý provoz?
Veľmi sa čudujem, že si to zamestnávateľ nespočítal predtým ako prijal 2 osoby na TTP. Veď to mu nikdy nemohlo vychádzať.
@janai1 áno ale čím ďalej sa viac šetrí a zato sa nemôžme prekrývať a zato chcú začať dávať polovičné úväzky. Ale čo bude potom ako napríklad keď kolegyňa ochorie a druhá si nájde pri polovičnom úväzku robotu aj inde a potom nebude môcť ísť do roboty za ňu...
@evazhoufova to neviem v tomto sa nevyznám. Aký iný by sme mohli mať?
@anonym_autor len tam je taka vec,ze zamestnavatel moze disponovat nasou dovolenkou,cize moze ju postupne takto minat😑
@anonym_e9a798 áno presne mám voľno a pichnú mi dovolenku.
@evazhoufova ... Nemajú nepretržitý provoz. V noci nepracujú a v nedeľu majú zatvorené. Nepretržita prevádzka funguje 24/7
@anonym_autor .... Tak ale potom to chýba dokopy 59 hodin za mesiac. Zamestnávateľ nevie prerobiť pracovný fond?
@doriiis tam sa to prekrýva ešte s dovolenkami, paragrafmi a dňami navyše, že sa ide na inú predajňu, ale potom sme nonstop v robote a nie doma. Dobre akože v nedeľu sme doma, ale cez týždeň je to masaker ešte keď niekto aj dochádza.
@doriiis tam sa to prekrýva ešte s dovolenkami, paragrafmi a dňami navyše, že sa ide na inú predajňu, ale potom sme nonstop v robote a nie doma. Dobre akože v nedeľu sme doma, ale cez týždeň je to masaker ešte keď niekto aj dochádza.
@anonym_autor ... Na tvojom mieste by som sa obzerala po novej práci. Toto na seriózneho zamestnávateľa nevyzerá.
Pohroz mu, že keď ťa dá na polovičný a neupravi ten fond, tak odchadzas . Stratiť nemôžeš nic
@anonym_e9a798 ano disponuje, ale nemoze s zase nakladat podla lubovole, v style, neumoznil som ti si to odrobit, zoberiem ti dovolenku.
Tak toto teda robit nemoze a nesmie.
@anonym_e9a798 ano disponuje, ale nemoze s zase nakladat podla lubovole, v style, neumoznil som ti si to odrobit, zoberiem ti dovolenku.
Tak toto teda robit nemoze a nesmie.
@elanor oni nám umožnia na inú prevádzku ísť. Ale všade sa cestuje a keď prídeš domov večer po 20.00 a ráno zas ísť do svojej prevádzky na 11 hodín je masaker.
@elanor oni nám umožnia na inú prevádzku ísť. Ale všade sa cestuje a keď prídeš domov večer po 20.00 a ráno zas ísť do svojej prevádzky na 11 hodín je masaker.
@anonym_autor ale nemôžu vám dat pol úväzok lebo zase by ste mali veľa hodín...
Za týždeň dvaja odrobíte 60 hodín, mne z toho vychádza najlepšie 30 h úväzok teda 75%...a to ti nemôže 500e vychádzať mzda.
@anonym_autor požiadat o stretnutie zamestnávateľa s tebou a kolegyňou. Zamestnávateľ musí nastaviť hodiny tak, aby to bolo správne. Tak zníži pracovných fond. Je nefér, že vám strhne z dovolenky. To sa takto nerobí. Keď nenastane zmena, inšpektorát práce zavolaj. Hľadaj si inú prácu.
toto seriozny zamestnavatel nerobi.. ma nastavit vas pobyt v praci tak, aby ste ho kazdy mesiac plnili. to nie je vasa povinnost. poobzerala by som sa po novej praci
@anonym_autor juuuj toto je úplne na figu nastavené...a keď idete na inú prevádzku , tým ľuďom co sú tam zamestnaný "beriete" hodiny alebo ste tam navyše alebo ako , keď už sa to nedá odrobiť vo svojej prevádzke ...celé je to čudné
U nás je napr pekáreň otvorené nemám zrátané ale povedzme tých 11 hodín asi a pracujú tak, že ráno je jedna na obed sú tak spolu nejaký čas 2-2,5 hodíny a potom je tam tá druhá do záverečnej a soboty si striedajú ...to mám od sledované nakoľko malým sme často v blízkosti vonku aj často chodíme, potom kúpiť nejaký koláčik keď sme vonku
Kým je zamestnanec ochotný takto nechať so sebou zametať tak to zamestnávateľ bude robiť. Hneď by som volala IP na kontrolu a hľadala novú robotu.
@anonym_autor juuuj toto je úplne na figu nastavené...a keď idete na inú prevádzku , tým ľuďom co sú tam zamestnaný "beriete" hodiny alebo ste tam navyše alebo ako , keď už sa to nedá odrobiť vo svojej prevádzke ...celé je to čudné
U nás je napr pekáreň otvorené nemám zrátané ale povedzme tých 11 hodín asi a pracujú tak, že ráno je jedna na obed sú tak spolu nejaký čas 2-2,5 hodíny a potom je tam tá druhá do záverečnej a soboty si striedajú ...to mám od sledované nakoľko malým sme často v blízkosti vonku aj často chodíme, potom kúpiť nejaký koláčik keď sme vonku
@mojvlk to na predajne kde má vtedy niekto dovolenku alebo OČR alebo PN
@anonym_autor požiadat o stretnutie zamestnávateľa s tebou a kolegyňou. Zamestnávateľ musí nastaviť hodiny tak, aby to bolo správne. Tak zníži pracovných fond. Je nefér, že vám strhne z dovolenky. To sa takto nerobí. Keď nenastane zmena, inšpektorát práce zavolaj. Hľadaj si inú prácu.
@zalka
@magdalienka11 ale to zas len menej zarobíme... takže asi fakt inú robotu hľadať.
@anonym_autor obrátila by som sa na inšpektorát práce, nie na internetovú diskusiu. Tam budú vedieť veľmi dobre poradiť, aj zamestnávateľovi...
@mojvlk to na predajne kde má vtedy niekto dovolenku alebo OČR alebo PN
@anonym_autor nuž buď jeden potiahne nadčas , dajú z inej prevádzky, môže prísť majiteľ ...tak to riešia u muža v práci...a toto všetko má mať na svedomí a premyslené zamestnávateľ to nie je vaša starosť...pokiaľ si zamestnanec necha takto skákať po hlave niektorí zamestnávatelia majú radosť podnikať ... Ja by som asi ozaj hľadala niečo iné lebo s vami neskutočne vybabrava
@anonym_autor ide o prekážku na strane zamestnávateľa. Čiže je jeho problém, ak vám nevie poskytovať služby tak, aby ste naplnili pracovný fond. Dovolenku môže nariadiť, ale musí tak urobiť minimálne 14 dní vopred. Takže to, čo robí, je v rozpore so zákonom. Požiadaj o okamžité ukončenie čerpania dovoleniek na tento účel a odporuč, nech sa poradí s právnikom alebo na Inšpektoráte práce, ak nevie, že takéto využívanie dovolenky je v rozpore so zákonom. Ono je to tak - robí to, pretože to akceptujete. Keby ste zasiahli hneď prvý mesiac, že v žiadnom prípade, nerobil to. Ale vždy sa nájdu ľudia, ktorí sa nechajú odrbávať zamestnávateľom.

otvaracie hodiny su pre zakaznika, to je jedna vec. Ale pracovny cas pre zamestnanca je vec druha.
Ak mate 8 hodinovy uvazok, tak ti maju nastvait smeny tak, aby to sadlo. Ak vam to zamestnavatel nastvi zle, je to jeho chyba, a chybajuce hodiny nema davat ako nutenu dovolenku, ale ako prekazku na strane zamestnavatela, lebo nie ze vy si neviete odrobit svoje, ale vam to nieje umoznene, a to jeho chyba.
Ale aj tak mi to akosi nesedi. Ak pises, ze robis od 6.30 do 18tej, ved to je 11,5 hodiny. ok pol hodina na obed, aj tak je to 11 hodin. Kazdy den? Po-pia? ved to je uz aj nad ramec planu, a nieze pod. To mi nejako nevychadza.