icon

Nespravodlivé pracovné zaťaženie

23. mar 2025

Ahojte mate aj vy skusenost vo vasej praci s tym ze by mnozstvo prace ktoru vykonavaju alebo vykonavali bene 3-4 ludia zrazu prehodia na jedneho cloveka a ked ten clovek to nestiha a robi chyby tak ho zvozia?..mne sa to deje teraz a uz to zacina byt neunosne..riesila som to so sefkou ale akurat to dopadlo tak ze sme sa fajne pohadali neviem ci ma aj nevyrazia..ja neviem co je toto za system dnes..

Strana
z2
marca12
23. mar 2025

Mala som to tak v byvalej praci a vdaka tomu som vyhorela. Musela som dat vypoved,inak by som sa zblaznila. A vies,co je na tom vtipne? Po mojom odchode zrazu sefka pochopila,ze to nie je v ludskych silách zvladnut tolko prace a zamestnala 2 dalsie zeny.

lenka_vi1
23. mar 2025

Samozrejme v našej materskej spoločnosti, to čo robím ja sama, robia traja ľudia.

madeincssr
23. mar 2025

Coraz vacsie nakladanie na najlepsieho kona vedie k strate dobreho pracovnika. Mali by si to uvedomit najma nadriadeni toho cloveka. Ked niekto svoju pracu robi samostatne, zodpovedne, prestane to "byt vidno" z vyssich pozicii, stane sa to samozrejmostou.

lenka_vi1
23. mar 2025

@madeincssr presne tak, až keď ma mal šéf zastupovať pocas mojej PN až vtedy zistil koľko práce robím a prehlásil že sa to nedá stíhať.

tairyx
23. mar 2025

Nová generácia si s týmto fenoménom poradí cobydup, oni toto trpieť nebudú, nenechajú sa zničiť, dúfam, že to bude čoskoro, celý systém je zlý a zamestnávatelia ho budú musieť prehodnotiť, inak nebude mať kto robiť...

hankab
23. mar 2025

Ano, je to uplne bezne. Manazeri rozhoduju a pod nimi su vykonavaci ich rozhodnuti. Denno-denne nove ulohy uz k tym predoslym, zastupovanie 1-2 kolegov, kym su na dovolenke/ocr/PN. Na rannej porade sa nieco rozhodne, rohoduju samozrejme ludia, ktori nemaju realnu predstavu o tom, kolko casu ta dana praca zaberie. Takze odlozit bokom vsetku agendu, lebo na mna pozera 20 oci a cakaju, kedy ten urgent bude hotovy. Mam momentalne zlucene 3 pozicie v 1, ale plat iba 1, aj ked dobry, ale isto nie hodny 3 ludi, ktory by tu pracu mali vykonavat, aby vsetko stihali nacas a bez chyb.

lenka_vi1
23. mar 2025

@hankab presne

autor
23. mar 2025

mam jednu kolegynu ktora je dlhodobo PN a dalsia dala vypoved tak ich pracu hodila na mna..sama uznala ze toho mam vela..ale ked som spravila dve mensie chyby zvozila ma aj pre ostatnymi kolegynami jak maleho smrada..ja som uz nevydrzala a vybuchla som ze ci si uvedomuje kolko mam prace ze taham aj nadcasy ze sa to neda zvladat a ze musia tym padom ratat s tym ze urobim nejaku tu chybu..na to mi ona zahlasi ze ona sa pozrie do systemu ci cely den naozaj pracujem alebo ci len po internete nesurfujem..nato som ja uz uplne vybuchla ze ci to mysli vazne ze vsak vidi ze praca je spravne ze nemam kedy ist ani na zachod....odisla som z porady a bachla dverami za sebou

ladybarbora
23. mar 2025

@tairyx nic pravdivejsie som uz davno necitala. Kym kon taha - nalozme mu. Potom ofukovat novych a davat vyhody aby nedali vypoved

aurelia2000
23. mar 2025

Dobre si urobila 💪. Ja by som po nej aj niečo hodila. Drž sa👍 nedaj sa !

deti95060810
23. mar 2025

čo mám skúsenosť tak väčšinou sa nakládlo tomu ktorého si vybrali aby dal výpoveď... jednoducho ho potrebovali zdeptať, aby bol na dne a radšej odišiel sám...
moje skúsenosti...

alica110
23. mar 2025

Ano, dialo sa to, dokonca ked som ukazala, ze makam, tak pracu vyzadovali len po mne. Niektori kolegovia, ktori naopak nic nerobili este ukazovali prstom na mna, ze co som ja neurobila alebo urobila zle.
Za mna je moc fajn, ze si sa zastala samej seba, to je dolezite, lebo ked toto nechame tak, tak vlastne davame tym najavo, ze je to ok. A to teda rozhodnie NIE JE. Aj keby ta vyrazili, najdes inu a lepsiu pracu, prajem ti to 🌷

autor
23. mar 2025

@deti95060810 ja sama.som chcela dať dva mesiace dozadu výpoveď dohodou lebo som našla lepšie miesto ale odmietli má pustiť cez výpovednú lehotu..trvali na nej..a v tej novej práci potrebovali aby som nastúpila u tri týždne ..čo sa nedalo

alica110
23. mar 2025

Daj vypoved uz teraz, pobezi ti vypovedna doba a popritom hladaj dalej. Urcite najdes. Nie je nic horsie ako toxicky pracovny tim.

hankab
23. mar 2025

@alica110 toto je aj u nas presne 🙈 vsetci si hrabu iba na svojom piesocku, a hlavne ked sa rozdava praca, tak ti co jej maju najmenej ako prvi kricia, ze uz nezvladaju to, co maju. A potom sef oci na mna, ze ty by si mohla? Vravim este si mam nalozit za 4.cloveka? 3 nestacia? Nastastie vzdy pochopi a necha to plavat, alebo da urobit niekomu inemu.

loliki
23. mar 2025

Možno si dodala odvahu aj iným, aby si otvorili ústa.

mandzula
23. mar 2025

Ano, aj u nas to tak bolo, svihnuta sefka takmer kazdeho vystvala a par "starych", ktori sme tu pracu robili srdcom, potom tahalo cely odbor. Ked som si pytala vyssi plat s tym, ze dostavam najtazsie pripady, jej argument bol "a komu to mam dat, ked to nikto iny nezvladne", no plat sa zvysit nedal. Tak som jej zamavala a buchla na stol vypoved.

mamina7070
23. mar 2025

fuuu nech vezmu niekoho za kolegynu na dlhodobej PN
a ty od pondelka robis len rozsah prace co nalezi tebe

daj jej to mailom a hotovo a nadcasy len na jej speci nariadenie v sulade so zakonnikom prace a navyse zaplatene

pokojvdusi9
23. mar 2025

Ano.U nas poprepustali civilnych zamestnancov a mas 3 funkcie za jeden plat.Cista schiza...

alica110
23. mar 2025

@hankab A ti co vlastne nic nerobia maju este tu drzost poukazovat na cloveka, ktory maka. Toto som normalne nechapala, ale uz chapem. Treba poukazat na cloveka, ktory robi, ze nic nerobi, aby odvratili pozornost od seba. Hnus, ale deje sa to.

autor
23. mar 2025

chapete ale kebyze povie ano viem mas toho vela ale aj tak sa snaz tie chyby nerobit alebo neviem co ale ona ma sfukne a ešte ze ci fakt pracujem alebo surfujem na nete..ze oni si to vedia overit..ja som neverila vlastnym usiam ked to rozpravala..som najskor myslela ze si srandu robi zo mna..

alica110
23. mar 2025

Ja ti rozumiem, ja som to mala rovnako. Makala som za vsetkych a dostalo sa mi akurat nevdaku. S takymito ludmi sa neda, este ked sa proti tebe spoja, je to koniec. Lepsie odist niekam, kde si tvoju pracu budu vazit. Ako to uz niekto napisal, ukazala si, ze vies a chces makat, tak teraz ti nakladaju.

danieli
23. mar 2025

Nalozili ti za 3 pozicie a odmietli vypoved dohodou? Uz by som tresla dverami len raz a to pri mojom odchode…

autor
23. mar 2025

@danieli ano..predtym boli velke reci ze to je miesto na ktore sa hlasi kopec ludi ze im denne chodia zivotopisy ale ked som chcela odist tak zrazu ma nepustia lebo nema kto robi..proste tie klasicke sracky..

bosorkabb
23. mar 2025

Jeden z dôvodov prečo som dala výpoveď v starej práci po rokoch. Teraz musí robiť môj bývalý nadriadený keďže mu odišlo veľa ľudí a frfle čo všetko musí robiť, chudáčik. Tak mu treba.
Inak v Rakúsku to robili minimálne 2. Škoda písať.

hankab
23. mar 2025

@alica110 u nas ti, ktori jasne dali najavo ze nebudu robit ani 2% naviac maju este tu drzost si ist pytat vyssi plat a spominat to sefovi pri kazdej prilezitosti, ze by sa mal zamysliet nad zvysenim. Drzost fakt, a este sa ohanaju, ze “preco by mali robit cokolvek ine ako maju uvedene v zmluve”. Pritom to, co od nich sef ziada je proste len sucast ich pozicie.

gov
Odpoveď bola odstránená
anika
23. mar 2025

V zdravotnictve beźné

denkabemommy
24. mar 2025

@tairyx tak to má byť, ja tiež nerobím viac ako 4-5h denne a v piatok po 13 ani neodpisujem na správy od kohokoľvek z práce 😂🤷🏼‍♀️ mám aj svoj život a len jedno zdravie. A čudujem sa každému, kto sa ide v práci roztrhať, robí robotu za pol firmy, len aby dostal mizernú výplatu za to 🙈.

lenka_vi1
24. mar 2025

@hankab aj u nás to tak je, v čase výplat sú prvì hore pýtať sa aká bude výplata že trebalo by im viac lebo majú.malo....a nič nerobia celý deň len buzeruju ostatných a kávičkuju.

Strana
z2