Neviem sa rozhodnúť medzi dvomi zamestnaniami
Ahojte,
Vraciam sa po rd do prace a riesim vaznu dilemu. Ponukli mi 2 skoro identicke pracovne miesta a ja netusim ako sa rozhodnut.
1 je praca asistentky s platom cca 900 plus odmeny z trzieb firmy v ktorej by som mohla po case aj karierne rast, nenarocna praca viac menej ukladanie zmluv papierov do sanonov, ide o vacsiu firmu
2 je taktiez praca asistentky ale s platom 1300 plus taktiez odmeny. Tu si niesom ale ista moznym kariernym rastom. Je v nej ovela viac administrativy ako v moznosti jedba. Ide o mensiu firmu kde by som v podstate pracovala samostatne.
Sefovia su v oboch pripadoch mili a sadli mi.. mozno v cisle 2 mi sadol o nieco viac.
Ja som uz zufala musim sa rozhodnut😂 co by ste robili vy?
@ivv8 Išla by som do práce číslo 2. Pre teba benefity: vyšší plat, variabilnosť práce, možnosť sa niečo naučiť nové, lepšie to bude vyzerať v životopise + opis reálnych nových skúseností na ďalšom pohovore v prípade hľadania si novej práce. Pokiaľ tu bude šéf milý aj naďalej, nebude ťa buzerovať keď si potrebuješ odbehnúť k dr so sebou alebo s dieťaťom a budeš si môcť zobrať dovolenku kedy chceš, tak to nebude také zlé. Aj keď budeš dievča pre všetko, treba si najmä dať pozor, aby ťa šéf nezneužíval a nebola to práca nakoniec na 12 hodín namiesto 8.
Čo sa týka práce číslo 1. Plat je ozaj nízky (horšie ako predavačka), čiže odborne tam úplne otupieš s prekladaním papierov na hromádku. Ono vážne netreba čakať, že ťa tam niekto posunie vyššie, z asistentky sa manažérka nestáva tak často.
@ivv8 toto vyzera fakt ze idealne. Ja ti budem drzat palce, nech si spravne vyberies ktorukolvek ponuku. Ja sa v tomto prostredi asistentskom pohybujem viac ako polovicu svojho zivota, takze presne viem, co ta praca obnasa. A velakrat sa stava, ze jedna vec su veci na papieri a dalsia v realite, tak snad to nebude tvoj pripad.
Brala by som možnosť číslo 2. V prípade že by ti práca nevyhovovala sa dá vždy zmeniť. Radšej by som zvolila 2hu možnosť. Dôvody : vyšší plat, zaujímavejšia práca, práca pre súkromníka (môže aj nemusí byť výhoda, to sa vždy uvidí až časom) no a hlavne viac sa tu naučíš, takže je to prínos keby si si v budúcnosti hľadala novú prácu.
Brala by som dvojku. Co sa tyka jednotky, na karierny rast by som sa spoliehala len v pripade, ak by som mala naozaj nieco slubene a vopred dohodnute so sefom. Celkovo karierny postup v ramci korporacii byva castokrat dost obmedzeny. A tiez si neviem uplne predstavit, kam by ta od zakladania sanonov vedeli posunut. Ked si tak v hlave prebehnem, robila som v dvoch korporaciach a asistentky vzdy zostali asistentkami aj po rokoch vo firme. Za mna lepsi vrabec v hrsti, teda dvojka.

Urcite 2