Neviem sa vyrovnať so stratou práce
Dobrý deň, chcem sa spýtať, či niektorá z Vás si toto zažila. 4 roky sa neviem vyrovnať so stratou práce. Bola moja vysnívaná, veľmi som do nej vložila všetko a prepustili ma. Čo je horšie neviem sa od tohto nijako odraziť uz asi 3 roky. Som na rodicovskej zatiaĺ, no ja mam pocit izolácie a opustenia. Stretla ste sa s tym niektora?
Dakujem
Ahoj. Ja som si tym presla. Ale je to naozaj len v tvojej hlave. Musis sa od toho odputat a posunut sa dalej. Mna sice nevyhodili, ale odisla som, ked uz sa manazment fakt po mne vozil. Tiez som si myslela, ze som super, mala som na starosti 500ludi, velka funkcia, ja mlada, bezala som na vsetkych obrazovkach vo firme. Pracovala som 10hod denne. Teraz mam deti, 50percentny uvazok, nie som viditelna vobec, a zarabam viac ako ked som robila tamto na 100percent.
Posun sa dalej, hlavne mentalne, pre mna to bolo velke ponaucenie. Samozrejme sa mi vytriedil aj okruh ludi.
Dnes by som tu pracu uz nechcela, v podstate ma zdierali a robila som vsetko.
Niekedy vám to zničí život a ste v tom v podstate nevinne. Čerstvo som v 45 ke porodila svoje prvé dieťa. V práci sme sa dohodli, že vedia vykryť celé tri roky, aby som si ho užila. Príspevková organizácia. Celú ju zrušili, novú a s tými istými ľuďmi, na tom istom mieste, s tými istými strojmi vytvorili. Po pol roku po volbách. Nový minister, nové vedenie (riaditeľ, ktorý nebol z odboru, ledva doštudoval VŠ), vedúci výroby, ktorý sa pochválil, že mu vlasy chytilo do stroja. Na mieru robené verejné obstarávania. Tak špecifická práca, na SK sa už iná taká neexistuje. Slušné peniaze. Nájdi podporu, kouča, terapiu, mentora. To by som spravila dnes. Vtedy som sa len starala o dieťa, pomohlo, ale dnes by som si nechala predovšetkým pomôcť. Držím palce.
Kazdy kto si mysli ze je v praci nenahraditelny je riadne mimo.
Som v praci 20+ rokov a asi tak pred 15timi rokmi ma tato naivna idea presla 🤣
Ak by ma vyprevadili asi by som si odplula horku slinu ale isto sa neumarala 4roky.
A ak chces ist na riadiacu poziciu v prvom rade si zmanazuj rodinu.
Ahoj. Veľmi ma mrzí a chápem, že ako sa cítiš. Ja som podobné prezivala pri odmietnutí od jedného človeka a vieš čo, povedala som si, idem konečne po 4 rokoch ďalej. Nemôžeme lipnúť na niekom alebo niečom, keď nás neberú nechcú. Vyzeráš ambiciózny človek, ktorému nie je ťažké dosahovať v práci ciele, výzvy, budovať si postavenie.
Nerozmýšľala si začať niekde a dosiahnuť nejaký cieľ v práci, kariéru, ktorá ťa bude uspokojovať a tešiť a bude závisieť od teba, nie od iných, nebudú rozhodovať iní kde sa dostaneš, ale ty sama.
Sama robím niečo, kde to dáva zmysel, budujem si postavenie, kariéra je samozrejmosťou a ľudia, ktorí ťa podržia, podporia. Ak by si mala záujem začať niečo znovu a zabudnúť na staré rany z predošlého zamestnania, viem o niečom, čo mne pomohlo zabudnúť na moje starosti a dostala som nové pohľady, skvelé zázemie a kariéru, skvelý ch ľudí a podporu vo firme ,ktorá má postavila na nohy a cítim sa opäť, že som užitočná, skvelá, úspešná.
Ja som to mala tiež a stále to mam v sebe ale čas všetko zahojí, treba si povedať že nie sme jediný veľa ľuďom sa to stalo treba sa tým postupne vyrovnať
Nuz podla toho co pises az taka vysnivana praca to zrejme nebola. Pretoze ak si sefovia robili z teba posmech, islo o bossing. Ono su dolezite aj dobre vztahy na pracovisku a dobra atmoska. Aby sa clovek citil v praci oceneny a uzitocny. Ber to tak, ze to bola iba prechodna stanica a ze Ta caka nieco lepsie. Tes sa na to a pozeraj sa dopredu, nie dozadu.
Prepustenie z prace je vždy nefér, tvoje pocity sú opodstatnené, už ivh len prijať a hľadať ďalej .
Rozumiem ti ze ked si bola prepustena mas pocit smutku,ale zivot ide dalej,vsetko zle je na nieco dobre. Aj ja som mala skvreu pracu,bohuzial osud to chcel inak,ochorela som na dlhsie ako rok a rozviazala som s nimi prac.pomer,bohuzial nedalo sa mi este po roku nastupit do prace a ukoncit PN. No beriem to tak,ze to malo tak byt. Teraz sice hladanie tej spravnej prace mi zobralo vela energie,ale verim ze mam taku ako chcem. Ver si. Bude dobre
Jeden fabrikant dal účtovnícke padáka cez fb...
Jeden starosta referentke v sms...
Chrapunstvo nájdeš od korporatov po obecné diery🕳️
@eeffka nejde o pocit nenahraditelnosti. Ten som nikdy nemala a v živote som sa veľakrát presvedcila, ze kazdy je nahraditelny. Aj veľké kapacity...
U mna islo skor o to, ze napriek dobremu vykonu ma vymenili, za niekoho kto nevie ani do 5 napocitat. Nakoniec to ani nerobi lebo to nezvladla ale nechali si ju tam. A spôsob akym to spravili. Dozvedela som sa to nahodou od placucej kolegyni 😃 Sefstvo mi doteraz nic nepovedalo 🤔
Manželovu kolegyňu tak tiez vyhodili. Už je to 5 rokov,je na antidepresíva,prácu nemá,stále sa nepreniesla z toho a vybavila si opatrovateľský na svoju mamu.

Ja si myslím, ze veci ktoré sa nam v zivote dejú nie sú náhodné ☝️si presne tam kde mas byť, ver mi. Zial teraz sa citis ako citis, ale ma ta to nieco naucit a moze to byt kludne predzvest niečoho ovela lepšieho, ale musíš sa zapojiť, chciet! V zivote neexistujú náhody.... Každý mame svoju zivotnu cestu kt je nam predurčená, zalezi len nas......