icon

Nezmyselné ponuky z úradu práce

potkan212
14. aug 2018

Čaute, som evidovaný na úrade práce od apríla. Už raz má úradníčka poslala do konkrétnej firmy na nezmyselnú pracovnú pozíciu. Hovorím si ok, potvrdil som si to. Dnes mi príde domov pošta
s názvom druhej spoločnosti a, že do 3 dní to musím doniesť potvrdené.. Inzerát som si našiel na nete a hneď prvé dve podmienky. Hladajú ženu, ktorá perfektne ovláda ukrajinský jazyk. Ja som muž a ovládam slovenský jazyk. Je toto normálne? Možem sa na to monštrum dakde sťažovať za šikanovanie? Ďakujem za rady....

benculka
14. aug 2018

@judar máš pravdu, 400-500 ľudí denne neobslúžim, to by som urcite nezvládla😊 ja som len poukázala na to, že práca s ľuďmi je náročná. A hlavne naučiť sa nehádzať všetkých do jedného vreca....preto si myslím že tie zamestnankyne tak reagujú, lebo určite tam chodia aj ľudia ktorí využívajú systém. A nikto nevidí pozadie...k čomu sú tlačené. Ono každá práca ktorú nerobíme vyzerá možno jednoduchá a dobre platená. Robím v banke a tiež viem aké predstavy o tejto práci má väčšina ľudí 😊

zuzanka.zuzu
14. aug 2018

@9lf9 "pokial je niekto poberatel davky v hmotnej nudzi, tak je za neho platene zdravotne a teda nemusi byt v evidencii" - mýliš sa, podmienkou na poberanie dávky v hmotnej núdzi je práve tá evidencia (no a keď je niekto evidovaný, tak sa za neho platí zdravotka, čiže všetko ide v súbehu)

@polovnicka92 a nedalo sa prísť skôr než o pol piatej??? aké iné povinnosti ste ako nezamestnaní mali? píšeš že vás tam bolo viac... navyše úrady robia do 15h čiže toto bola asi streda predĺžený deň kedy robia až do 17... ehm... teraz som prišla z tesca a 20 minút pred záverečnou hlásili, že máme dokončiť nákup a ísť k pokladni. možno by toto mali zaviesť aj na úradoch práce, aby tam po nich klienti 30 minút pred záverečnou nezjapali 🙂

@kalkulacka111 nemusela si to tu spamovať, toto sa dá dohľadať na nete, stačil uviesť odkaz

v každom prípade všetky tu uvedené príklady (viacerí ste tu písali svoje zážitky) NIE SU meritórne pre sťažnosť na danú pracovníčku pretože ona jedná len v rámci toho, čo môže (musí) takže sťažnosť je zbytočná. možno pekným slovom by mnohí z vás toho docielili viac 😉 iste dá sa aj hádať, keď vám vaše ego stojí za 63 eur mesačne 😃 (to je suma zdravotky, keď vás vyradia z evidencie a vy nemáte iného platiteľa)

a ešte si treba uvedomiť, že evidencia nie je povinná, takže áno, pokiaľ nedodržiavate pravidlá (s ktorými ste podpisom súhlasili) tak jasné, že vás vyradia. ako všade inde. nedodržiavaš pravidlá v práci, končíš. jednoduché... netreba sa sťažovať na zamestnancov, nabudúce si radšej zvoľte lepšiu vládu 😉

potkan212
autor
14. aug 2018

Ja sa na ňu ajtak budem sťažovať, u riaditeľa si nechám potvrdiť druhú kópiu mojej sťažnosti a navyše si budem priať byť telefonicky vyrozumený o tom, aké opatrenie proti tejto drzej úchylačke podnikli... Navyše sa budem sťažovať aj na to, že neovláda pravopis keďže rovno na dverách má hrubku v ozname, čo tam písala. A navyše ako jej pôjdem odovzdať ten zdrap papiera, po tom ako zabliká moje čísielko, ani nezaklopem ako si vážená želá a vyzýva k tomu 15 cm písmenami na dverách!!!! 🙂

benculka
14. aug 2018

@potkan212 no vás musela teda riadne nahnevať... Ale ak sa správa naozaj veľmi drzo, možno to k niečomu pomôže. 😊

erikavesela
14. aug 2018

@zuzanka.zuzu pises, ako by si tan robila...prepac, ale pri niektorych tych zenskych ani slusnym sposobom nic nedosiahnes...mam pocit, ze sa vyslovene odbavuju na ludoch a je jedno, ci ide o up alebo iny urad...

potkan212
autor
14. aug 2018

Doteraz oukej, aj keď mi liezla na nervy. Ale akože teraz ma pošle rovno do centra mesta, kde nemám ani kde parkovať, dať potvrdiť papier. Úplne zbytočne, keďže tam hľadajú ženu :D A samozrejme potom jej to musím ísť odniesť na úrad. Doprajem jej orgazmus hneď ráno, keď už po nociach nemá kto :D

zuzanka.zuzu
14. aug 2018

@erikavesela nie, nepracujem, ja som kedysi dávno riešila sťažnosti na tieto a iné tety 🙂 nie som matematik, ale asi 95% boli podobné "hovadiny" ako sú tu v tejto diskusii uvedené, pričom v mnohých prípadoch stačilo, keby v niektorom štádiu jedna zo strán zvolila iný postup (podľa toho kam to až nechali vyhrotiť). iba RAZ sa mi stalo, že sme pracovníčku naozaj prepustili.

bruneta880
14. aug 2018

@zuzanka.zuzu netreba sa sťažovať na zamestnancov?Akože "netreba"?
Nedalo sa prísť skôr?
Pekným slovom by ste docielili viac?Ty si rada necháš skákať po hlave?A miluješ, keď ťa niekto ponižuje a šikanuje alebo...pracuješ na upsvar?

Ja sa chystám zaevidovať na úpsvar od októbra, nakoľko moje pracovisko bolo zrušené a momentálne som na RD
No situácia je taká, že mi dieťa do žiadnej škôlky nevzali nakoľko nikde nebolo miesto. Manžel má živnosť pracuje.
Ja od svojich šestnástich pracujem, či už to bola dohoda a od osemnástich na trvalý pp.

Toto som práve popísala moju situáciu aj zhodou okolností, situáciu v ktorej je moja kamarátka ktorá je na úpsvar evidovaná cca štyri mesiace.
S touto mojou kamarátkou, tam pani komunikuje tónom a štýlom, ako s poslednou handrou, posiela ju tiež na nezmyselné pohovory, ktoré absolútne nezodpovedajú jej možnostiam pracovného času a ani vzdelaniu.Tá arogancia je neskutočná, samé ponižujúce narážky...naposledy keď jej kamarátka povedala, že na pracovné miesto kam ju posiela je práca predsa na smeny a ona nemá kam dať dieťa, jej pani povedala, že nech sa jej páči, že ona s ňou má len "ROBOTU"
( neviem čo iné by pani v práci chcela "robiť" , nehovoriac o tom, že inak by svoju "prácu buzerovať ľudí " ani nemala)
a má sa ísť teda zahlásiť do ZP keďže dieťa ešte nemá šesť rokov.

Takže za 1.Pokiaľ tam ku mne bude nejaká pani rovnako drzá, áno budem sa sťažovať.
Po 2. Predstav si že aj nezamestnaný majú svoje starosti a povinnosti, a keď je úpsvar až jeden deň do 17.00 tak sa z toho nepototo, chúďatká uradníčky veď musia byť istotne strašne unavené z toho každodenného urážania a ponižovania ľudí.
A za 3. Ja dávku v nezamestnanosti nepotrebujem nutne k svojej finančnej pohode, ale určite si ju zaslúžim viac ako nejaký vživotenechytímničdoruky.A preto na ten úpsvar pôjdem, ale pokiaľ tam ku mne nebudú slušný, tak nebudem ani ja lebo si myslím, že je maximálne nevhodné a DRZÉ, povedať niekomu kto celý život pracoval a odvádzal dane, porodil dieťa (ďalšieho budúceho platiteľa v tomto štáte)
(a štát toto dieťa nedokáže umiestniť do zasranej škôlky, lebo škôlok v tomto našom štáte je ako maku)
že s ním "MÁM ROBOTU " a posielať ho na trojsmenu do výroby.No trošku sebareflexie by pani úradníčkam nezaškodilo.
Ja si zo seba šaša alebo rohožku, našťastie nemusím nechať robiť, len mi je ľúto ľudí, ktorí toto musia tolerovať alebo sa takémuto správaniu nedokážu postaviť.
Ja som vždy ku každému slušná, ale ak si pani moju slušnosť v hlave vyhodnotí, ako jeeeejdneskasikopnemajdoteba tak bude počuť čo v živote ešte nepočula.✌

erikavesela
14. aug 2018

@zuzanka.zuzu
A nemyslis, ze by ten postoj mala zmenit ptaveburadnicka, ktora je za to platena, pomahat ludom a byt ustretova?...ano, ked sa nik nebude stazovat, tak zeny, ktore vykonavaju pracu, ako vykonavala ty nebudu matndo coho pichnut a vsetci sa budeme tvarit, ze vrd system funguje...no...prekvapenie...nefunguje...presne pre take pixle, ako doteraz spomenute...preco v mcdonald ide vsrtko s usmevom na tvari?..aj ked mozno nie uplne uprimnym, ale zakaznikovi sa tam chce vratit, preco to ide v de, zila somvtam 10 rokov, na uradoch?..pteco to nejde u nas?

krystofkal
15. aug 2018

správanie úradníčok je hlavným problémom. Je nemiestne a asi aj neakceptovateľné, aby si človek prišiel po radu a odchádzal z kancelárie dourážaný a s žiadnymi relevantnými informáciami. Je to hanba na niektoré tie úrady radšej ani nechodiť

polovnicka92
15. aug 2018

@zuzanka.zuzu ked je raz pracovna doba do 17tej jej povinnostou bolo zaevidovat. Ja tiez robim na upsvare a ked mi pride obcan aj 15:05 vybavim ho cize je to o cloveku. A jej spravanie bolo tak isto nevhodne ale to svedci o nej.

9lf9
15. aug 2018

@zuzanka.zuzu nemylim sa podmienka evidencie je nutna ori poziadani aby sa zdokladoval narok na podporu a po priznani davky sa moze z evidencie vyradit tak ako som pisala

zuzanka.zuzu
15. aug 2018

@bruneta880 vidím, že máš problém s porozumením písaného textu, takže pre teba ešte raz 😉
1) NIE nepracujem na upsvare (už som to písala viď. príspevok presne nad tvojím 😀 )
2) kde píšem, že sa netreba sťažovať? ak sú sťažnosti oprávnené, tak samozrejme... ale ja som písala, že všetko čo som doteraz prečítala podľa mojej mienky nevyzerá na to, aby bola nadriadeným orgánom sťažnosť zhodnotená ako opodstatnená (morálne? možno. zákonne? vôbec nie, podľa doteraz napísaného pracovníčky jednali v súlade s pokynmi, predpismi atď)

@erikavesela v prvom rade si myslím, že správanie pracovníčky aké tu popisovali je neadekvátne a nemala sa tak správať. ale predstav si takú vec, že prídu k tebe čo i len 3 ľudia. 2 na teba vrieskajú a ty si samozrejme podráždená, nahnevaná, cítiš krivdu... príde ten tretí (napríklad ja). aj na mňa si mrzutá, nevrlá a úplne neoprávnene lebo som si ešte poriadne ani nesadla. ako môžem ja reagovať? môžem sa osopiť, že čo si to dovoľuješ sa ku mne takto správať a vynadám ti aj ja. alebo môžem byť na teba milšia než si ty na mňa, povedať ti, aby si sa netrápila, že to bol len blbý deň, že je teplo/zima, že zajtra bude lepšie, že chápem, že máš veľa roboty (mňa to nič nestojí, len pár viet navyše). a zatiaľ sa mi VŽDY osvedčilo byť milá, pretože som vždy vybavila viac vecí a aj úradníci boli ústretovejší 🙂 takže áno, je to o človeku ale OBOJSTRANNE 🙂

@polovnicka92 samozrejme, do 17 ich mala vybaviť. ja som len písala, že je to o človeku OBOJSTRANNE, že ak sa nezamestnaným ráno nechce vstávať, ale všetci sa dotrepú 30 minút pred koncom, tak tiež to niečo vypovedá aj o nich... a pozor, tu písala, že sa išli ZAEVIDOVAŤ a nie že sa išli zahlásiť (už evidovaní).
to že si ty niekoho zobrala o 15.05 je tvoja vec. tvoje rozhodnutie. nemusela si. rovnako tak nemusí ani tá pracovníčka. a nie raz sa mi z reálnej praxe (čiže netrepem do vetra) stalo, že tie "oprávnené sťažnosti o neochotných úradníčkach, ktorým padla 30 minút pred koncom pracovnej doby" boli absolútne vymyslené!!! ľudia sú neuveriteľní klamári ak o tom ešte nevieš 🙂 ono totiž keď som išla na kontrolu, tak som ju nemusela vopred hlásiť (niektoré inštitúcie musia zo zákona, ja som nemusela, ja som mohla operatívne reagovať na podnet). čiže pracovníčka sa na mňa nemohla vopred "pripraviť". dala som si okrem spisov k nahliadnutiu aj elektronický systém. a hádaj čo? o 17.15 ešte boli vykonané zmeny v systéme, čiže pracovníčka presluhovala 15 minút... PRESNE v ten deň, kedy "jej padla 30 minút pred koncom". či na niekoho kričala, to ja neviem. ale podľa reálnych dôkazov som predsa nemohla sťažnosť posúdiť ako opodstatnenú a odporučiť rozviazanie pracovného pomeru. vtedy by to bola krivda!

zuzanka.zuzu
15. aug 2018

a mimochodom, kludne si na tie pracovníčky vrieskajte, len sa potom nečudujte, že veľa toho nevybavíte 😀 zákon akcie a reakcie...

duun
15. aug 2018

@zuzanka.zuzu Chápem, že ich obhajuješ. ALE.. aj tie panie na úrade si svoju prácu vybrali dobrovolne. Ak tam s nervami nevydržia = môžu ísť inam. Kým sú na úrade, musia sa vedieť správať korektne. Pracovala som na úrade (aj keď dosť špecifickom - pamiatkovom) a hlas som zvýšila iba raz - keď na mňa vybehol podnapitý vlastník v teréne a mal v ruke sekeru, pričom som ho iba pozdravila a stála som na verejnej komunikácii. Nikdy som si nedovolila niekoho šikanovať, vždy som sa správala slušne a so snahou pomôcť. Odišla som presne preto, lebo po istom čase som už nevládala - a zmenila som prácu, aj preto, lebo by som sa už nedokázala ovládať a správať sa tak, ako sa úradník má správať. Nuž.. možno ale viaceré tie pani úradníčky ale už nemajú kam odísť, s ich vzdelaním a praxou a desia sa oprávnene toho, že by im podobné kolegyne mali hľadať prácu.

paladia
15. aug 2018

@potkan212 nemam cas citat celu diskusiu, ale viem,ako sa nahadzuju ponuky do systemu,s ktorym upsvar pracuje. Nie vzdy je to nahodene spravne,nie vzdy si to zamestnavatel nadiktuje tak,ako potom zverejni inde. Netvrdim,ze ta pracovnicka nemoze sikanovat, ludia su rozni. Ale pred podanim staznosti by som zasla za referentkou s vytlacenou ponukou,ktoru som nasla inde a opytala sa,ci sa nestal omyl, resp. by som sa uistila,ci to robi umyselne. Ak sa mi potvrdí,ze ano...az potom by som sa stazovala.

zuzanka.zuzu
15. aug 2018

@duun nie, neobhajujem, ja už dáááávno nie som v štátnom sektore, odkedy sme zobrali ďalšiu hypotéku, lebo by ma nevedeli zaplatiť 😀 práve preto som napísala ten druhý komentár, že nech ľudia robia ako uznajú za vhodné, len nech potom nevyplakávajú po fórach keď sa aj im ich neadekvátne správanie vráti 😉
a k tej šikane... vieš ono je to tak, že "všetci úradníci sú hrozní". a podľa tejto kolektívnej viny to potom aj vyzerá. ja totiž NEVERÍM (naozaj neverím, nie že obhajujem) že sa niektoré popísané "hrôzy" udiali tak, ako tu boli vykreslené 🙂
možno profesná deformácia a možno len reálne skúsenosti z praxe 😉 ktorých mám asi viac než tu diskutujúci, preto som aj prispela, inak mi to žily netrhá, niektorí si budú mleť furt svoje, ale niektorí sa možno zamyslia, že mohli aj oni konať inak... to je všetko. nič iné za tým netreba hľadať.

majuska72
15. aug 2018

Je milión ľudí čo povie že si ide dať podnikanie a prejde 5 rokov a stále nič. Kým nemáš papiere , akoby si to ani nemal , čiže neberie sa to do úvahy.
Pre mamičky čo majú dieťa a dostanú odporučenku, aj keď vás príjmu, vy to môžte odmietnuť a nič sa vám nestane , pretože sa staráte o dieťa (platí to do 10 rokov života dieťaťa ) takže treba si to poriadne naštudovať aké máte práva, ale aj povinnosti keď ste uchádzačmi 😉
Ako to tu už bolo spomenuté , ste na úrade DOBROVOĽNE a nikto vás nenúti tam byť.. je to vaše slobodne rozhodnutie . Pekný deň

polovnicka92
15. aug 2018

@zuzanka.zuzu nie bolo to tak ze ja nerobim na pracovisku kde byvam brat po vyske sa potreboval zaevidovat tak cakal kym ja pridem domov z roboty aby som sla snim. Ona urobila chybu neprevzala vyplnenu ziadost, mala pripomineky kde bol doteraz a osocovala ho ci je nesvojoravny a podobne. Ona nevedela ze sme kolegyne a nie som jedina co sa na nu stazovala bolo mi povedane ze to nie je prva ani piata staznost na jej osobu.. ale to je jedno. Proste nekonala ako mala a bodka. A bohuzial je vela jej podobnym ktore z nejakeho dovodu maju potrebu urazat a ponizovat druhych ale to hovori len o nich.

polovnicka92
15. aug 2018

Vyjadrila sa ze k ziadosti chybaju doklady o studiu pracovnom pomere nedalo sa jej vyhovorit ze proste nerobil este .. a tu ziadost mala prevziat na dolozenie potrebnych dokladov ma obcan 7 dni

lucia147852
15. aug 2018

na upsvar som bola na praxi, keďže nemali ľudí bachli má na prvý kontakt. Denné prislo tak 10 Max 15 ľudí ako si človek objednal, plat tie na tpp mali s vs 850€, bez 800 v hrubom. Čo je na štátnu správu ukážkové. A bolo to v roku 2012. Dnes majú vyššie. Takže česť slušným ľuďom čo tam robia ale v štátnej správe robia poväčšine mimo ľudia.

polovnicka92
15. aug 2018

@lucia147852 tak k tym platom bodaj by ste mali pravdu

tykat
15. aug 2018

@potkan212 ...a vy si teda hľadáte prácu či nehľadáte prácu či ako? Pozerám že ste z BA z Ružinova...Posiela Vás do centra mesta, tam sa dá v pohode ísť z Ružinova aj MHD, počasie pekné, leto, pohoda...pozrite či niekde okolo nie je nejaká iná vhodnejšia pracovná ponuka...tak to potom môžete spojiť.

zuzanka.zuzu
15. aug 2018

@lucia147852 bez vš 800 v hrubom nemajú niektorí ani na ministerstve práce a nie že na úrade práce a to sa bavíme o súčasnosti a nie o r.2012 🙄😂😂😂

olive777
15. aug 2018

@potkan212 Výplach môžeš robiť, lenže na toto správanie úradníkov si treba rýchlo zvyknúť, lebo oni sú platení štátom nie súkromníkom..preto si dovolia to čo si dovolia a ty sa môžeš aj na hlavu postaviť a keď zrobia chybu oni tak však o nič nejde, ale doplácať na to bude ten, kto je vedený na úrade práce...zažila som už kadečo po úradoch aj na polícii pri výdajoch dokladov...sťažovať sa môžeš, ale možno ešte ty budeš mať nakoniec z toho problémy..

lucia147852
15. aug 2018

@zuzanka.zuzu ja som sa pýtala u nás baby čo tam robila a ona mi dala túto infosku. Dorabala si bc lebo chcela tých 50+. Do výplatnej pásky som už nevidela.

olive777
15. aug 2018

@erickatt Tak to je arogantne hovado...dúfam, že sa mu v budúcnosti bude dariť v biznise...všetko sa vracia ako bumerang.

potkan212
autor
15. aug 2018

Som tam bol u toho pána notára a ten dokonca vyžaduje aj vietnamčinu, a že to na úrade dobre vedia, lebo tak napísal svoju ponuku.....

bruneta880
15. aug 2018

@zuzanka.zuzu
Problém s porozumením, dokonca vlastného písaného textu máš zrejme ty, tak si to po sebe ešte raz prečítaj 😉
To že nepracuješ na úpsvar som si nevšimla pretože som písala svoj príspevok 😄

Tiež som toho názoru, že každý môžeme mať zlý deň
(to teraz reagujem na tvoj príspevok, že si na pracovníčky máme kľudne vrieskať...aj keď neviem kde niekto písal že by "vrieskal" alebo bude, no nevadí)
ALE ona je na tej pracovnej pozícií predpokladám dobrovoľne, nikto ju tam nasilu nedrží, tak ako mňa tam nikto nenúti chodiť sa hlásiť. Tak keď na takú prácu nemám, tak ju nerobím, ja pracujem s ľudmi celý život a takto niekoho ponižovať alebo osočovať som si nedovolila nikdy, je mi to proti srsti (ani to nerobím "keď mám zlý deň")aj preto, pretože JA som na tej pozícii pre toho druhého človeka.
Ja nikde nepíšem, ako sa ty teraz snažíš navodiť debatu svojími nezmyselnými príspevkami, že hneď z príchodu začnem po nejakej pani vrieskať a vlastne jej podľa tvojich predstáv asi rovno vykopnem dvere 😄 to nieee 🙈
Ale v jednom s tebou súhlasím, akcia vytvára reakciu, takže v prípade ako som písala, to bude moja reakcia a nie moja akcia 😉
Nikto od nich nežiada úsmevy, červený koberec, ani kľaňaťsapaničke nemusia, žiadam len vecnosť a slušnosť o blbé poznámky, kvôli jej zlému dňu nestojím.

rebeka25
15. aug 2018

@lucia147852 Ospravedlňujem sa ale toto je tak do neba volajúca hlúposť že až.