icon

Nič sa mi nedarí

alfonz24
8. aug 2023

Mám taký ťažko si nájdem prácu keďže som na invalidom dôchodku zo sluchom slabo počujem počujem len cez načúvací strojček ťažko ma zamestnajú kvôli hlučnosť ja som bol zamestnaný 1 a pol roka prepustil ma kvôli tomu ked som bol v robote o 10h rano som musel súrne odísť stala sa taká situácia žena bola sama doma sdietatkom 2 rocnom ked ze odpadla.bola bez vedomi a dieta bola na zemi plakala našťastie suseda tam vosla a zolala sanitku aj mne ze okamžite mam prist domu samozrejme som dal.vedeiet sefovi aj som vysvetlil tak mi povedal ze hej mam ist a na druhy den mi povedal ze mam vypoved ze dovii a nebavil sa somnou ... 3 mesiace sa snažím si najst prácu mam aj úver nemam ako platiť uver samozrejme uz som aj v omeškaní vedeli by ste poradit niejaku prácu v zahraničí cez agenturu napr pomocné práce operátor výroby atd ... Vopred ďakujem

bimbina
8. aug 2023

Úrad prace, profesia, kariéra sk . Túto pochybujem že nejaká ponuka prijde

roja01
8. aug 2023

@alfonz24 treba ist na urad prace a ziadat o pomoc s hladanim prace a zaroven ziadat aj financnu podporu. Dalej je mozne poziadat o pomoc aj na stranke ludialudom.sk

gemerka17
8. aug 2023

@alfonz24 počas výpovednej doby, ktorá ti plynula si si už dávno hľadať prácu mohol. O prácu sa musíš sám zaujímať, nespadne ti len tak z neba. Baby ti tu dali dobré stránky. Skús si aj zverejniť životopis na profesii. A nutne zlepši písaný prejav, tvoj výlev v guči sa hrozne zle číta a trhá to oči. Veľmi zle to pôsobí a pokiaľ sa takto prejavuješ aj na pohovoroch, tak nájsť prácu bude veľmi obtiažne. To, že dobre nepočuješ neznamená, že píšeš ako negramotný ťarťam.

jaskolka
9. aug 2023

Neverím, že ťa vyhodili len preto ze si šiel pomôcť svojej žene.A dupľom nie okamžite, v zmysle hodinová výpoveď, takže počas výpovednej doby sa dalo hľadať dačo iné.
Okrem toho, bol si na Upsvar? Veď ak si pracoval 1,5 roka tak máš nárok na podporu. Aj ponuky práce tam majú, takže určite by to bolo ľahšie nájsť, ako tu.

0silvia0
9. aug 2023

@alfonz24 ked mas uver v banke, komunikuj s bankou o znizeni splatok pocas tohto obdobia.
Alebo ked ozaj nevies nic najst, vymente sa na cas so zenou. Ona do roboty, ty na rodicovsky.

zlatkapaps
9. aug 2023

Som si ista, ze sa ti podari cez urad prace nieco najst. Aj kamarat bol v podobnej situacii a cez urad mu pomohli velmi rychlo najst si dobru a stabilnu robotu. Vyskusaj, istotne sa pre teba nieco najde 🙂 Len treba pre to aj nieco spravit. Ta praca k tebe sama neprijde.

apolka77
9. aug 2023

Keď si bol zamestnaný 1 a pol roka tak to si už nebol v skúšobnej dobe a nemohli ťa len tak vyhodiť zo dňa na deň.
V každom prípade treba navštíviť úrad práce a hneď sa zamestnať hocikde aj brigádu lebo budete v hrozných "srackach" ..zároveň ísť do banky požiadať o zníženie splátok alebo sa poradiť čo robiť, ak máte poistenie možno teraz keď nepracujes jeden dva mesiace sa splátky môžu pozastaviť...ale to treba riešiť v banke.
Držím palce ...ak budeš aktívny určite sa podarí nájsť rýchlo prácu a vyriešiť situáciu.
Len ak dôvod vyhadzovu bol iný ako uvádzas to musíš vedieť ty a nastaviť si zrkadlo v budúcnosti sa vyvarovať chýb keďže máš zodpovednosť za rodinu a deti...veľa zdravia prajem.

alickapusinka
9. aug 2023

Ako slabo počujúci máš nárok na ID takže sa skús spýtať. Mám kamarátku ktorá musí nosiť načúvací aparát a a má ID Takže sa chod poradiť. A tvoje žene je čo.