icon

Nočné zmeny muža narúšajú dennú rutinu

11. nov 2023

Ahojte baby, môj muž pracuje na zmeny, nočné, ranné, poobedne. Nočné sú pre mňa strach a hrôza. Ten týždeň ako ma môj muž nočné, nesmiem nič, ani buchnut, ani dýchať hlasnejšie. Momentálne som tehotná a začína ma to už vážne hnevať. Vždy aj teraz len čakám kým sa zobudí aby som mohla fungovať, napr. treba lo by upratať byt, len musím počkať kým sa zobudí a to znamená ze mam po celom dni zabitom...
Nevravím, treba sa vyspať ale preboha živého aby mu vadilo, že ja budem v byte popri jeho spánku fungovať, variť, umývať riad, vysavat, upratovať? A keď sa malé narodí hneď vravel ze bude chodiť spať k rodičom. Už som vytocena. Ako to máte prosím VY? 🙂

tetaandulkova
14. nov 2023

@harrisson úplne moje slová 👍

lilienlilu
14. nov 2023

@harrisson super napísané tiež som prekvapená čo za ženy tu sú len ja ja ja smutné.

pink_lady
14. nov 2023

Stuple musia byt kvalitne, nie tie z obi či tedi a spravne za zavedene. S
Aj v lekarni sú také co stojan za prd ale aj kvalitnejsie. Plus k tomu pustit trebars Henryho z yt.

silvia2013
14. nov 2023

Nehnevaj sa, ale vysavat možeš aj poobede, ked sa zobudi, či prave vtedy potrebuješ vysavat, ked spí? Vysávaš kaýdý den? To asi nie. Prach vieš utierat aj bez buchania a pri varení tiez nerobis hluk. Urob si čo potrebuješ a vysavat budeš poobede, alebo snad ti pomože s vysávanim on.

janulka1802
14. nov 2023

Môj ex takto k mamke chodieval spinkať. Inak, v práci v noci spal. Určite by som sa vyhla vysávaniu, mixéru a pod, ale inak by som fungovala normálne. Neviem, ako zvládne dieťa...

sense
14. nov 2023

Prepáč ale keby zapne niekto vysávač keď spím a nemusím byť ani po nočnej tak by zobudil vo mne driemajucu furiu.... Ved pivysavat môžeš aj keď sa vyspi. Robiť na smeny je náročné aj keď nerobíš manuálne.... Toto pochopí ten kto na smeny robil alebo matky ktoré mali deti nespavcov, aké je to úžasné sa vyspať "až" hodinu dve alebo kľudne aj 5 ale prerušované....
Môj robí len ranné a poobede a dní keď príde po polnoci domov ráno nevysavam, nepoužívam žiaden spotrebič ktorý vydáva zvuk, max teda kavomat, a nevyklafam mycku.... Nie preto žeby to vyžadoval ale preto ze viem ze aj mňa každý such zobudí. Co on napr zo začiatku nechápal ale naučil sa, ze keď ja spím musí byť ticho

cusik
14. nov 2023

Nočná-nenočná, pri mne by mohli bagre na švihadlo skákať a pohoda.
Juj ale veď počas jeho spánku po nočnej predsa nevŕtaš, nerobíš party, nehráš na bubny, nekričíš.

Dobre možno kým spí, nebudeš vysávať, používať mixér, fén, ale zase aby si si musela dávať pozor na to či nebodaj aj hlasnejšie nedýchaš, to je už veľa.

dixitka
14. nov 2023

Biely šum by mu nepomohol? Napr. zvuk dažďa alebo mora, sú na to aj apky alebo pozrite na youtube. Ja to používam pre bábo, ale občas keď si chcem ráno pospať a muž vezme malého do obývačky, pustím si to a spím 😁 inak by ma zobudilo každé synovo zamrnkanie a zo spánku by nebolo nič

googlinqa
14. nov 2023

To isté mi napadlo aby išiel spať niekde kde bude mať kľud alebo sa obhliadat po novej práci

stellasweet
14. nov 2023

A kedy si zvykne po nočnej ľahnúť/ odkedy dokedy spi?

silvia2013
14. nov 2023

@googlinqa ty si urcite slobodna

doda3103
14. nov 2023

Môj práve spi po nočnej. Nie ako tvoj,že sa nenarobí. Má 12tky ťažká práca fyzická. Zajtra už má 12tku rannú a potom 12tku nočnú. Piatok sobota nedeľa voľno a potom 4dni zas. Vždy ho nechám po nočnej sa vyspať chodím po špičkách ale aj uvarím a operiem. Vysávač púšťam hneď ráno ako zoberieme malú do škôlky a on si ide ľahnúť má vysávač hotovo.
Neviem si predstaviť,že by nespal a to nemá štuple v ušiach. Aj keď zalahne okolo 7:30-8h hore je už okolo 11-11:30h proste nevie spať. Skôr ho to zlomí okolo 16h čo zas pospi hodku ale už v obývačke.
Ale určite ho nechaj sa vyspať potichu sa všetko dá.
Môj keď zaspí prvú hodinu môžu aj tanky padať on koľkokrát ani nevie,že som niečo hlučnejšie robila a to máme spálňu pri kuchyni 😊
Robila som nočné a 12tky viem čo to je keď ma niečo zobudilo.

eternity24
14. nov 2023

Práca na nočné je veľmi náročná a to už nehovorím, keď ma tvoj muž celý týždeň nočné. Človek sa cez deň tak nevyspí ako v noci a takto fungovať celý týždeň, no klobúk dole. Chápem ta, že ti to vadí, ale ja by som sa mu snažila vyjsť v ústrety a teda v case keď spí by som sa snažila byt preč z domu, šla na prechádzku, na kávu s kamoskou a tie aktívne činnosti doma ako varenie by som presunula na poobedie resp večer, keď sa už zobudí. Určite by som keď spí nevysavala. Predstáv si seba, žeby si bola unavená po nočnej , chcela spať a tvoj partner by vysaval. My sme to mali doma, ale ja som sa v case spánku po nočnej snažila s dieťaťom odist z domu keď sa dalo, šli sme von alebo niekam na návštevu. Samozrejme, že sa to vždy nedá, ale väčšinou sa mi to podarilo. Najhoršie je teraz toto chladneobdobie, ale keď je už teplo, to sme boli von.

alexka89
14. nov 2023

Tak veď naj ide k rodičom sa vyspať...a potom na ďalšie nočné sa snim dohodni že ty pôjdeš na celý týždeň k rodičom nech ma on pre seba byt...veď raz za 3tyzdne bez seba týždeň vydržíte...a už keď nechcete byť bez seba tak pokiaľ manuálne nerobí ten spánok nemusí mať až taký dokonalý ako taký robotník čo aj robí za strojom a nedajbože má aj nočnú 12ku.

sima524
14. nov 2023

Pamätám si keď som robila nočne,Išla som si po nocnej ľahnúť a okolo 9-10 tu začala poštárka vykrikovať (zobudilo ma to aj cez zatvorené okno ) a suseda jej vraví že spím lebo som po nočnej.. a poštárka na to Čo má čo spať po nočnej? Keby nie som taká rozbitá (vždy som sa cítila ako po opici) tak jej asi niečo pekné poviem...
Za chvíľu mi končí RD ale už teraz viem že nočné nikdy viac..
Každú sobotu muž bral deti mimo domu aby som sa vyspala
Treba ho nechať vyspať lebo sa môže hocičo stať

michkat
14. nov 2023

@alexka89 Ty si robila niekedy nočné? Nedá mi neopytat sa.

maciatkolulu
14. nov 2023

@gabriela2952 panička snáď tiež nebude potrebovať oddychovať ,nie? Keď sa narodí dieťa. Bože,niektoré ste tu fakt úplne,ale úplne mimo....
@jenisjenis .... asi nevadí ťahať nočné a zarábať peniaze na ženu,čo sedí doma už pred narodením dieťaťa xy mesiacov a bude xy rokov. Nech panko nechá prácu a panička,nech masti na nočné a uvidíme 😉

ibatanecnica
14. nov 2023

variť, prať, žehliť sa dá robiť aj tak, aby si ho nezobudila. Nech sa zatvorí v izbe a spí. Hlučné činnosti rob, keď je hore.

gabriela2952
14. nov 2023

@maciatkolulu mimo si tu možnože ty, chcem dieta ale budem chodiť spávať ku maminke. Tak sa asi treba nejako zosúladiť a nie hneď aby odchádzal. Môj muž robí, teraz som začala už aj ja chodiť do roboty a mame 8mesacnu dcérku, takže času na oddych je fakt malo a ani raz mi nepovedal, žeby sa išiel vybuvinkat niekam inam lebo ho dcérka ruší.

A predstav si, tak akoby sa chcel vyspať on ,bude sa chcieť vyspať aj ona. Tak čo? Sa zoberie a pôjde na víkend het lebo ju ruší dieta ? Myslím, že je dospelý a vie co obnasa mat dieta .

maciatkolulu
14. nov 2023

@gabriela2952 tak nech s autorka zbalí a ide preč od blba. Jeden znáša tak mocne,druhý inak, hold asi vedela ako ich znáša otec jej dieťaťa a veru neupratovat pár hodín musí byť des. Ja osobne by som v pohode poslala muža späť k matke,svokre,kde má proste ticho a kľud. Ono nemáš to jedno,kde spí? Či v spálni,či niekde ďalej? Predpokladám,že nepôjde späť z Bratislavy do Košíc,všakže😉a úprimne,lepšie je vyspatý muž,manzel,otec,ako nevyspaty,nervózny a podráždený. Ale veď každý sme strojcami svojho šťastie. Kľudne nech toho blba nenechá vyspať a potom bude cumiet a fnukat zase. Dokedy to blb vydrží,je otázne. Ale všetko jedno dohode a je nanajvýš zaujímavé,že autorke to začalo vadiť teraz.
Len pre informáciu,keď spí môj muž po skorej rannej,väčšinou so synom odídeme prec. Nevidím na Tom nič zle. A aby som ho nazvala blbom. Ja neviem. Len blba žena podľa mňa nepochopí,že po nočnej je spánok cez den fakt nič moc a že upratovanie počká. Kľudne nech nenavari,nech dupka nozkami podporená rakosom podobných ženských a potom môže fnukat u matky s deckom. A čudovať sa,že chlap bude radšej sám ako so ženou,bez pochopenia. Zaujímavé,že chlap musí chápať ,že žena je unavená materskej. Hm,dobre.

gabriela2952
14. nov 2023

@maciatkolulu ja som reagovala len na to, že chce chodiť spavať inam keď bude dieta. O upratovani som nci nepísala, to je normálne, že ho nebude predsa rušiť nejakými hlucnymi prácami. Lenže dieta proste keď chce plakať tak plakať bude.

maciatkolulu
14. nov 2023

@gabriela2952 a keď on bude spať o tri ulice ďalej a vyspí sa v kľude,je to problém,či proste musí v spálni a nechať sa budiť? Tomuto,pardon ,nerozumiem. Je to pár dní do mesiaca. A či leží v spálni ,alebo u matky ,svokry,ja v tom problém nevidím. Ale ako som písala,kto chce,vidí blba aj v tomto.

xxxslniecko
14. nov 2023

Jednoduche riesenie, nech poupratuje a navari on ked vstane. Vy ste tehotna, mate oddyychovat

mondolina
14. nov 2023

@gabriela2952
koľko nočných si odrobila?

gabriela2952
14. nov 2023

@maciatkolulu a keď pôjde na rannú? Q dieta bude v noci plakať? :D

gabriela2952
14. nov 2023

@mondolina neviem co ta to tak veľmi zaujíma, ale 7 rokov som pracovala nočné

gabriela2952
14. nov 2023

@mondolina nejako si stichla, proste keď už bude z neho otec tak sa musia všetci traja nejako prispôsobiť a nie hneď zdrhat. Môže ísť do práce kľudne ona a muž môže zostať na MD

alexka89
14. nov 2023

@michkat áno vyše 4rokov...a viem aké mali nočné údržbári a aké my obrabaci

mondolina
14. nov 2023

@gabriela2952
5 minút neodpisujem a už som stíchla? 🤣
aspoň vidíš aká si smiešna.

gabriela2952
14. nov 2023

@mondolina to je celá odpoved na to ? Lebo si si myslela ze som v živote neodrobila nočnú? Nieje jediný na svete .. každý má na výber kde bude pracovať ;) to by ste ale museli zo sebou aj niečo robiť;)