icon

Obaja rodičia pracovne v zahraničí

powerica1
8. jan 2015

Ahojte maminky, ani som nevedela ako pomenovat nazov diskusie. Potrebujem radu, resp. nazor nazaujatych ludi. Moj muz pracuje v zahranici chodi domov na vikend niekedy aj vo stvrtok vecer, ked sa piatky nerobia. S mojim synom 3 roky sme nato zvyknuty a v podstate nastaveny. Maly nastupuje teraz do skolky a ja hladam pracu. Muz mi ponukol, ze u nich potrebuju brigadnikov. A nastava dilema, ze neviem co robit, maleho by opatrovala cely tyzden babka s muzovej strany a samozrejme do obeda by bol v skolke. Cize by som chodila s muzom v pondelok rano a prisli by sme bud vo stvrtok vecer, alebo piatok vecer. Maly je na mna navyknuty viac ako na muza tak neviem ako to zvladne. Nebojim sa, ze by sa babka o neho nevedela postarat, skor ako to psychicky zvladne take odlucenie. Muz mi vravel, ze aspon do vtedy kym si najdem pracu na slovensku. Aký mate nato nazor prosim. Dakujem za kazdu radu

Strana
z2
simca06022011
8. jan 2015

mozno kratkodobo, ale hladala by som si pracu tu... alebo sa prestahujte do rakuska ak je moznost... urcite na dlhodobo by som s tym nesuhlasila.

kimina7
10. jan 2015

@eeffka no nie kazdy tak rozmysla. Mam kamaratku z ukrajiny, ale nezije tam a ona mi povedala, ze co nedam deti k mojim rodicom a idem zarabat, ked som predtym mala super pracu aj zarobok a teraz s detmi ma bud neprijmu...lebo na svk je to zvyk alebo prijmu za take peniaze, ze sa mi popri plateni dozoru pre deti po skolke, skole neoplati do tej prace ist....

lenzdravo
5. aug 2022

Ahojte. Mam na vas taku otazku k teme. Financne problemy ma tlacia do toho aby som isla aj ja aj manzel pracovat do zahranicia. aspon na par mesiacov ine legalne riesenie uz nemame. A teraz otazka ked necham deti u starej mamy bude to po socialnej stranke vsetko ok.? Mam za deti zodpovednost. Aby som nemala z toho problemy ze deti budu u babky

Strana
z2