icon

Obavy zo zamestnania po rodičovskej

eribel
7. sep 2018

Uz som sem pisala, aka som zufala ohladne svojho buduceho zamestnania po RD, ktora mi konci o rok v septembri. Prave som sa zacitala do diskusie tu na MK, kde pani s vysokou kvalifikaciou si dlho nevie najst pracu....a moje zufalstvo narasta....Mam ukoncene ucitelstvo matika-geografia, ucila som rok, potom 5 rokov asistentka vedenia spolocnosti, potom 5 rokov doma s 2 detmi......nemcinu mam relativne aktivnu (aj som prekladala), anglictina horsie, ale pred odchodom ma MD mi lektorka povedala, ze by som spravila pohovor v AJ (ale za 5 rokov doma som z toho vypadla), inak nic specialne neviem.....Uvazovala som nad sferou IT (som exaktny typ, laka ma tato oblast), 2 mesiace som sa ucila tvorbu webstranok online, ale som pochopila, ze ako uplny zaciatocnik potrebujem aj prezencnu formu kurzu a prilis vela casu na samostudium, co mi nasa rodinna situacia (male deti, manzelova praca) neumoznuje. Tak som zase na bode mrazu, neviem, comu sa mam venovat, co sa ucit vo volnom case najblizsi pol-tristvrte roka, aby som si nasla zaujimavejsiu pracu ako asistentka, lebo tam umrem zaziva. Ake su vase odporucania/nazory? Vycibrit nemcinu? Zdokonalit anglictinu? Naucit sa pokrocily excel? Skusit SQL? Nebat sa Javascroptu/PHP sama doma? Zamestna ma niekto, ked bude v CV, ze samostudium PHP? Ale pol roka je malo podla mna, aby som sa dostala na uroven, ze ma zamestnaju....

Strana
z3
lilitela
8. sep 2018

@deninka233 Toto ma zaujalo, co to vobec je ta optimalizacia? A bavi ta to, alebo tvojou motivaciou bola ta firma? mam na mysli, ze ci si predtym sa pohybovala aspon trocha v podobnej oblasti?

Strana
z3