OČR a práca

11. nov 2022

Ahojte. Nastúpila som do práce, 2 mesiac, mi ochoreli deti, čo sa dalo čakať, lebo je to také hlúpe obdobie. Tak som bola najprv doma na očr 5 dní na malého a chytila to od neho uz potom aj dcera tak som bola s ňou týždeň aj 1 deň.
Teraz odchodili v škôlke týždeň a znova je malá chorá. V noci neskutočný kasel a teplota, malý je zdravý. Čo mam teraz robiť? Môžem ist znovu na OČR? Uz pri prvých mali problém, že keď budu časté ma vyhodia z prace, lebo som agentúra :(.. otec detí sa nezaujíma, vydá ich len raz za mesiac len platí výživné. Nemám ich pri kom nechať.
Poradíte mi?

natalienka12
11. nov 2022

Ziadny zamestnavatel ti nebude tolerovat caste ocrky. Ale ked nemas deti s kym nechat, tak je este moznost si zaplatit sukromnu opatrovatelku. Ine riesenie nie je. O cas Ocr mas predlzenu skusobnu dobu, a v podstate ta mozu vyhodit zo dna na den.

mogaa
11. nov 2022

tak tam toho veľa nevymyslíš...ak si cez agentúru a k tomu v skúšobnej dobe, tak ti skúš.dobu nepredĺžia...tam treba preklenúť skúšobnú dobu a potom ísť na OČR...povarovať mama, babka, suseda, kamarátka, opatrovateľka, príp.zavolať otcovi dieťaťa nech s nou ostane na OČR....príp.jeho rodičia nech povarujú....veď ATB zvládnu podať

lb1984
11. nov 2022

Za mňa jediná šanca je pre teba home office ak si na deti sama. Ináč si to neporiesis. Čas ktorý si na OCR využi na hľadanie. Prip brigády ak máš niekoho kto by ti vedel deti postrazit. Detto ak by si mala muža poradila by som ti robiť nočné tak by si sa s ním vedela prestriedat. To ale ako budeš potom vyzerať je druhá vec ale ináč sa to skutočne nedá. Na SR niesu tak vysoké zárobky aby si človek dovolil opatrovateľku lebo všetky peniažky co za zmenu zarobíš by išli na jej plat tak radšej pol platu na OCR ktorým zaplatíš účty. Ak ti už pri nástupe povedali ze častá neprítomnosť je dôvod na ukončenie PP nepomôžes si ináč. Co sa týka detičiek ak by sa časté choroby opakovali tak na imunologiu nehovorím ze to pomôže ale nám aspoň choroby z 2 týždňov trvania teplôt atď klesli na jeden s miernym priebehom. Ja som mala to šťastie ze mala nastúpila do škôlky keď začal COVID tak som mala home office len tento rok som už nezvládla chore dieta a práca tak som odkvecla na 5 mesiacov s ňou takže dávaj pozor aj na seba lebo potom si už fakt nepomôžes.

77katarina
11. nov 2022

.