icon

Odísť z práce v azylovom dome?

7. dec 2023

Pokúsim sa v skratke opísať svoju situáciu.
Pracujem v azylovom dome. Všetci klienti musia byť sebestačný, to znamená, vedieť sa sami vykúpať, umyť, proste existovať bez pomoci. Občas maximálne dopomôcť. Máme klienta, ktorý má zápal pľúc, je na izbe s ďalšími 15. Leží, takmer neje, nehýbe sa. Má plienku. Vedúca po mne chce, aby som skontrolovala a prípadne vymenila plienku..ja toto odmietam z toho dôvodu, že toto nie je domov dôchodcov. Ale nemám gule na to jej to povedať takto priamo. Príde mi to drzosť od nás vyžadovať takéto veci, ak by som chcela meniť plienky, tak sa zamestnam v domove dôchodcov. Kolegyňa je tiež riadne vytočená. Ide to tu od 10 k 5.
Ďalším problémom sú kolegovia, konkrétne manželský pár. Robia zle kde sa dá, snažia sa pred vedúcou pôsobiť dojmom, že len ono vedia všetko najlepšie a že sú nepostrádateľní a my s ostatnými nič nevieme. Pchajú sa jej do zadku.
Neviem či sa mám snažiť to tu ešte vydržať alebo radšej skončiť.

Strana
z2
autor
8. dec 2023

@lenicka999 Za tie nervy to veru nestojí. O kolegyni sa vyjadrila veľmi vulgárne predo mnou. Absolútne neprofesionálna. Nemám nad čím premýšľať. Škoda, bavilo ma to než prišla ona. Predtým sme mali super vedúcu.

autor
26. dec 2023

Nakoniec klient nemal zápal pľúc, zle ho diagnostikovali v nemocnici. Má tuberkulózu.

lenicka999
26. dec 2023

To ale, takže on má tuberkulózu čo teda nie je žiadna sranda sa týmto nakaziť a ty si okolo neho mala chodiť a starať sa. Úplne žasnem nad vašou vedúcou.

lulu5
26. dec 2023

Tak to mal byť v nemocnici, tak už ohrozuje každého okolo seba.

autor
26. dec 2023

@lenicka999 Žasneme nad ňou viacerí, ostatným klientom to zatajila, povie im to až po novom roku a pôjdu všetci, vrátane nás zamestnancov na testy. Ale ten zápal pľúc asi zle diagnostikovali v nemocnici, neviem ako je to možné.

autor
26. dec 2023

@lulu5 Už je v nemocnici, je na pľúcnom oddelení.

autor
26. dec 2023

Ale teda celé dni som okolo neho chodila, lebo stále niečo potreboval. No ďakujem pekne.

Strana
z2