Odmietam po 3 nočných ťahať 3 denné zmeny
Robim v jednej firme kde robime na smeny. Ja mam koncom mesiaca 3 nocne a hned zas denne. Osobne mi to pride vela a naozaj odmietam po 3 nocnych tahat 3 denne.
Nocne chcem odrobit ale premyslam,ze na denne nepridem do prace myslim si ze mam na to pravo.
Dala 2 kolegynam volno a ked som jej hovorila povedala, ze oni maju prednost lebo maju deti, ze ked si spravim decko potom mozno bude aj mna uprednostnovat. Mna to.stve lebo ja stale.zastupujem kolegyne ktore chodia.po.dovolenkach a mne uz 2x.zrusila dovelnku lebo Lenka ide predsa na.dovolenku s detmi. My mame teraz zaplatenu dovolenku a.mm mi povedal, ze nech sa opovazim to zrusit.
Praveze ja som ju upozornila ale ona mi povedala, ze ju to nezaujima. Bezne nam dava robit 24 a 48. Ked som sa ozvala,ze mam aj sukromny zivot odbila ma tym ze mi zobrala osobne. Mne praveze ide o to, aby mi dala vypoved lebo keby som jej dala ja nedostanem odstupne.
@martul volno nemam ziadne. Pridem 31.8 do nocnej a odchadzam domov 1.9 o 20:00 a rano o 6:00 nastupujem do dalsej dennej
@miriam11 ja som sa pytala co poviete na to ked jednducho 1. 9 nepridem do prace?
A čo robíš? O akú robotu sa jedná?
Je ten rozpis nejaký oficiálny, písomný? Nahlásiť na inšpektorát práce, snáď Ťa potom prepustí aj sama
Ak neprídeš vyhodí ťa za porušenie pracovnej disciplíny a ani odstupné nebude.
Ak ti dá absencie, tak to bude brané ako porušenie pracovnej disciplíny a odstupné tak či tak nedostaneš. Odfoť rozpis a šup na inšpektorát práce s ním
Vies co je protizákonné... ťahať každý deň 12.. 10 dní v kuse... a potom sa zlozis od vyčerpanosti...Mam to doma tak viem o com hovorím... Už som vravela manželovi, že tvoja firma má iné zákony
Tak toto určite nie, vytlač si paragraf, baby tovaru spomínali kde je napísané koľko musíš mať voľno medzi smenami a nezabudni jej spomenúť inšpektorát práce.
@hanaxxx ak je písomne potvrdenú dovolenku zrazu zrušia ma nárok požadovať preplatenie zvyknutý h nákladov a tiež jej ju môžu zrušiť len za určitých podmienok a nie preto ze si janka kúpila last Minute za dobru cenu. My sme veľká firma a aby bol zabezpečený chod firmy, zadávam dovolenku rok dopredu čiže na začiatku júla 2023 som zadával dovolenku na celý rok 2024. Plus mame bodový systém a každý týždeň v roku je inak obodovany a tým sa určite aj poradie v akom si zamestnanci zadávajú dovolenku, každý týždeň v roku môžu mať naraz 15 ľudí dovolenku, ak je ten týždeň plný tak smola...
Ked ti nevadi, ze ti daju vypoved, tak jej napis mail (aby si to mala pisomne), aby upravila tu prvu dennu smenu, lebo inak sa obratis na insepktorat prace. Ak sa da, sprav si nejake zaznamy (odfot, vytlac ten plan smien), aby si mala dokazy. Na svoju ziadost o zmenu trvaj na odpovei mailom. Ak s tym nic nespravia, odpracuj tu prvu dennu smenu a na dalsie dve si zozen priepustku. A rovno chod s dokazmi na ispektorat prace. Pokial chces dostat vypoved, tak mas volne ruky (ale rob iba v medziach zakona), nemas co stratit. Ak pravidelne zamestnavatel rusi zamestnancom dovolenku (lebo nie je schopny spravit realisticky plan prace), je to sikanovanie, dalsi dovod ist na inspektorat.
Nemôžeš jednoducho neprísť do roboty, musíš mať,, papier v ruke, pn, očr, vyšetrenie u lekára. Aby si si nespravila sama sebe zle.
No keď neprídeš to je porušenie pracovnej disciplíny a žiadne odstupné ani nič iné nebude
@ptvw ja keď som robila u kórejcov vo fabrike, tam bolo bežné že na linkách sa ťahalo aj 15-20 dní po sebe a 12tky. A tí ľudia boli ticho, lebo to aspoň riadne mali zaplatené. Ja som bola v kancelárii tam, ale o ich platoch som ani nechyrovala (ani len tých základných). No mne by to napríklad za to nestálo.
@sense prave tie podmienky, za ktorych moze dovolenku zrusit, ma zaujimaju. Muz ma tento problem so zamestnavatelom. Tiez velka firma, ale neschopny sef. Ma schvalenu dovolenku (pol roka dopredu) a sef na neho tlaci, ze ho potrebuje pocas dovolenky jedno popoludnie (cez vikend, muz robi remote) a ze ak to neodrobi, tak mu zrusi celu dovolenku. Nam nejde o preplatenie nakladov, ale o to, ze ideme k rodine, ktoru sme nevideli dva roky, cize rusit to pre nas neprichadza do uvahy a tak muz opat(toto sa stalo uz druhy krat, ze je tlaceny do prace pocas dovolenky, pod hrozbou zrusenia dovolenky) bude robit pocas dovolenky.
A to v akom odvetí pracuješ ?
Ja som z tej prace uz vyhorena. Nevybavim si nic pretoze 1. je piatok a k doktorke sa nedostanem ma dovolenku a 2 a 3.9 je vykend
to mas 12h "sluzby"?
@autorka, ja som takto vyhorela v predchádzajúcom zamestnaní. V sobotu som protestne išla na pohotovosť a bolesťou chrbtice (mala som s ňou problémy už roky) a v pondelok mi na základe správy z pohotovosti moja doktorka dala paragrafy na sobotu aj nedeľu.
Ale u teba to vidím skôr na výpoveď. Aj mne už plynula výpovedná, keď som utekala na pohotovosť, lebo vedúca si myslela, že za ten čas čo mi ostáva ma ešte zoderie z kože, no prerátala sa .
A hlavne 1.9. je štátny sviatok.
na tvojom mieste to nahlasim na inspektorat. Rozpisy si pofot, ak ich nemas na papiery. Mzdy, dochadzky podla toho pekne vypisuju a spravne rataju? lebo za 5 dni mas hned nadcas.. tyzdenny pracovny cas nepusti... Je to ale diskriminacne riadne, ja som toto riesila davno s jednym zamestnavatelom, tam manazer nic. Presne ako pises katka ma dceru, zuzka ma dceru a bla bla.. tak sa islo na personalne a za sefom, a aj ohladne odmien. Okrem toho u nas tie casy upravovali, realne sme boli v praci viac ako nam ratali...
Do prace len tak neprist nemozes, ale uz ked vam davaju rozpisy, tebe musi sediet pracovny cas. Cize jej to tam treba povedat, ze nie, toto je vela tu mam narok na prestavku 12h, a dokopy to nesedi. Skus.
Mozes ist ale na urgent, k zastupujucej lekarke, mozes ist k zubarke, mozes ist ku gynekologovi,...ak by nebolo ine riesenie. Popravde ja som to pred rokmi tak riesila, ked vyskakovali preotze sme viaceri odmietali uz robit za mamicky a od rana do vecera, a vikendy tiez, tak som sa supla na 2t na PNku, nedali volno na sviatky aj ked vedeli ze mamula ked o 11tej skonci a 11:15 je doma a my ostatny sme boli z domu 200-300km? tiez som isla na PNku. Proste nech si vezmu brigadnikov, alebo dalsieho zamestnanca, alebo proste nech urobia ako tak spravodlive rozpisy.
@ptvw 3x porusenie discipliny treba na vyhadzov ;) Toto nie je vazne porusenie discipliny na okamzity vyhadzov jedna absencia zvycajne.
@simca06022011 ale 3 dni absencie už sú. Aspoň u nás sa za to vyhodilo pár ľudí 🙂

Nemôžeš mať 31.8. Nočnú a 1.9. Dennú, medzi smenami máš aký čas ,, voľno "?!