Odmietam po 3 nočných ťahať 3 denné zmeny
Robim v jednej firme kde robime na smeny. Ja mam koncom mesiaca 3 nocne a hned zas denne. Osobne mi to pride vela a naozaj odmietam po 3 nocnych tahat 3 denne.
Nocne chcem odrobit ale premyslam,ze na denne nepridem do prace myslim si ze mam na to pravo.
Dala 2 kolegynam volno a ked som jej hovorila povedala, ze oni maju prednost lebo maju deti, ze ked si spravim decko potom mozno bude aj mna uprednostnovat. Mna to.stve lebo ja stale.zastupujem kolegyne ktore chodia.po.dovolenkach a mne uz 2x.zrusila dovelnku lebo Lenka ide predsa na.dovolenku s detmi. My mame teraz zaplatenu dovolenku a.mm mi povedal, ze nech sa opovazim to zrusit.
@simca06022011 áno, ale zmeny má 3 - 1.9 2.9 a 3.9 ak som si to dobre zapamätala. Takže ak by neprišla ani ja jednu, má 3 porušenia a výpoveď
@lopka1313 je to podľa zákona. Priepustka je na nevyhnutne dlhy čas na vyšetrenie/ ošetrenie. Nie na deň. To skôr sa firmám nechce s ľuďmi naťahovať a tolerujú sa tu takéto často "dovolenky". (Píšem.casto lebo sú aj výnimky niekedy človek strávi v čakárni aj celý deň, inokedy ide na zákrok PP ktorom napr fyzickú prácu neurobí atď)
Ako hneď? To nemáš ani deň voľna?
Nahlas to hned a okamzite na inspektorat prace. A bolo by fajn, keby tam si a pridu aj na kontrolu toho 1.9. 🙂
Neviem v akom odvetvi pracujes ale odpocinok medzi smenami je alfa omega, v pripade takto daneho rozvrhu smien by som sa obratila na vedenie, v pripade neuspechu rovno na IP. Za zmienku tiez stoji nariadenie prace vo sviatok, nie je mozne tak urobit pri kazdom povolani.
Ale ja 3.9 odchadzam na dovolenku.A naposledy ked som rano sla k lekarke mi volala sefka,ze ako som si dovolila neprist do prace. A musela som ist k lekarovi
@babulkomale tak... narovinu. Teraz to nechápe, ale keď bude mať deti uvíta takú diskrimináciu.
zalezi ci tam chces ostat alebo nie. ono oddych medzi takymito smenami je dolezity. ak ti neustale nieco rusia a menia len kvoli inej kolegyni, asi to nebude to prave miesto, kde by som ja napriklad chcela ostat
U nás bežná prax ze skončíš štvrtú nočnú napr v pondelok a potom ti dajú v pondelok zmenu napr 14-22/15-23 lebo to zákon povoľuje

@mima1608 ale ona sa pýta na jeden deň. 1.9.