icon

Odpočúvanie na pracovisku

elem23
5. júl 2025

Dobrý deň, prosím Vás, stretli ste sa niekto s tým,že by Vás na pracovisku Váš nadriadeny odpočíval prostredníctvom "ploštice". Pýtam sa preto,lebo už viackrát sa nám stalo že to čo sme sa bavili,tak hneď nadriadeny vedel alebo na to zareagoval atď... Ak skúsenosť máte,prosím Vás ako to vyzerá,kde by sme to mali hľadať? V pevnej linke?

Ďakujem za reakcie

vanilkovazmrzka
5. júl 2025

Take nieco je nelegalne. Skor mu niekto donasa

vevesh
5. júl 2025

Nemate kamery v kancelarii alebo na prevadzke? Vacsina z nich sa vyraba s odposluchom, i ked mal by byt vypnuty, ked nahrava....

denkabemommy
5. júl 2025

@elem23 nenájdeš, aj keby si sa snažila a teda ani nedokážeš 🙂 zažila som podobné

smoulingirl
5. júl 2025

Uz som videla aj plosticu zabudovanu v predlzovacke. Ak plosticu naozaj mate a dotycny bol kreativny a dal si zalezat, sanca najst ju je miziva. Mozno ak by ste s niekym preluskali markety na dark webe, tam sa da pozriet v akych roznych formach sa predavaju a potom cielene hladat a skusat.

marca12
5. júl 2025

@elem23 Dokaz nemam,ale som presvedcena,ze v byvalej praci nas odpocuvali. Take veci vedeli,ze inak ako odpocuvanim sa to nemali ako dozvediet.

frflos_nespokojny
5. júl 2025

ano stretol a bol to zabudovany mikrofon a je to par rocikov spat

maranco
5. júl 2025

@elem23 Môžeš skúsiť jednoduchý test.
Povedz rôznym kolegom na rôznych miestach odlišné verzie nejakej neškodnej, ale vymyslenej informácie. Všetko si priebežne zapisuj - komu si čo povedala a kde.

Ak sa neskôr k tebe dostane reakcia od nadriadeného, podľa obsahu a kontextu vieš vystopovať, cez koho alebo kde sa informácia dostala von. Pomôže ti to určiť, či je problém konkrétny človek alebo určité miesto.

mariska1989
5. júl 2025

Malo by byť zariadenie ktoré odhalí ale čo stojí netuším ale to tiez by ste museli pochodiť po všetkom. Môže to byť aj blbé pero ,

mariska1989
5. júl 2025
mirokub
Odpoveď bola odstránená
ika02
6. júl 2025

Ahoj, skús si prečítať príspevky a pozrieť fotky z 24.2. tu na MK, " Ako odhaliť odposluch v byte?"

mahony6
6. júl 2025

existujú na to rôzne detektory, tak isto ako aj rušičky. Bral by som si zo sebou rušičku a čau

larisa
6. júl 2025

Kupila by som si rušičku a dala do vrecka do nohavíc,alebo do kabelky a nosila stále zo sebou aj na WC by som to zobrala. 😁😁

maranco
6. júl 2025
@larisa

Kupila by som si rušičku a dala do vrecka do nohavíc,alebo do kabelky a nosila stále zo sebou aj na WC by som to zobrala. 😁😁

@larisa na akú frekvenciu by si kúpila rušičku?

ingames
6. júl 2025

@elem23 máte kamery ? Lebo aj cez tie sa dá počúvať čo sa rozprávajú ľudia !

maranco
6. júl 2025

@elem23 Odporúčam, aby ste o citlivých témach komunikovali výlučne písomne. Najjednoduchšie je napísať správu na mobile, ukázať ju kolegovi/kolegyni na obrazovke a dohodnúť sa, že odpovie rovnakým spôsobom. Takto sa vyhneš tomu, že by vás niekto mohol náhodou či zámerne počuť.

ekira1
6. júl 2025

U nás áno, ale tá ploštica má dve nohy 🫢

smoulingirl
Autor odpoveď zmazal
smoulingirl
6. júl 2025

No baby vy jej tu niektore radite 😀...nie som odbornik, ale nejake prakticke skusenosti mam a teda: UV svetlo je lacne mozete vyskusat, podla mna blbost, na 99,9% nepomoze, navyše je potrebne riadne šero. Termo kamera je zbytocna ak je plostica v zariadeni, ktore prirodzene emituje teplo, nenajde ju, odskusane. Su firmy co take kamery poziciavaju za par desiatok eur na den, lacne sa kupovat neoplati, autorka moze vyskusat. Najspolahlivejsie su naozaj detektory RF, lenze tie za par supov su skor reklamny tah ako v praxi pouzitelne zariadenia, vela falosne pozitivnych aj negativnych signalov. Kvalita zacina niekde na stovkach eur a pohybuje sa do park tisic.

Pouzivanie RF rusiciek, je, mimo autorizovanch osob, na uzemi EU zakazane, okrem pokuty moze hrozit aj kriminal. Na trhu su ultrazvukove rusicky, ktore skresluju zvuky a znemoznuju nahravanie, su cca vo velkosti powerbanky stoja okolo 200€, ale to by ju musel mat pri sebe kazdy kolega.

Autorka skus dat detaily pracoviska, je to kancelaria? Otvorena hala? Sklad? Inac existuju odsposluchy aj cez stenu, nemusi to byt zrovna len plostica.

caroline_
6. júl 2025

@elem23 ja som pred piatimi rokmi robila v sportisime a v zmluve bolo nieco ze nas mozu zvukovo monitorovat

letfenixa
6. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub nápad dobrý, ale ublíži sefovej žene. Skôr naopak, nejakú šťavnatu klebetu o šéfovi.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
mamina7070
6. júl 2025
@smoulingirl

No baby vy jej tu niektore radite 😀...nie som odbornik, ale nejake prakticke skusenosti mam a teda: UV svetlo je lacne mozete vyskusat, podla mna blbost, na 99,9% nepomoze, navyše je potrebne riadne šero. Termo kamera je zbytocna ak je plostica v zariadeni, ktore prirodzene emituje teplo, nenajde ju, odskusane. Su firmy co take kamery poziciavaju za par desiatok eur na den, lacne sa kupovat neoplati, autorka moze vyskusat. Najspolahlivejsie su naozaj detektory RF, lenze tie za par supov su skor reklamny tah ako v praxi pouzitelne zariadenia, vela falosne pozitivnych aj negativnych signalov. Kvalita zacina niekde na stovkach eur a pohybuje sa do park tisic.

Pouzivanie RF rusiciek, je, mimo autorizovanch osob, na uzemi EU zakazane, okrem pokuty moze hrozit aj kriminal. Na trhu su ultrazvukove rusicky, ktore skresluju zvuky a znemoznuju nahravanie, su cca vo velkosti powerbanky stoja okolo 200€, ale to by ju musel mat pri sebe kazdy kolega.

Autorka skus dat detaily pracoviska, je to kancelaria? Otvorena hala? Sklad? Inac existuju odsposluchy aj cez stenu, nemusi to byt zrovna len plostica.

@smoulingirl utz rusicka je z pohladu zakona ok? ja som presvedcena ze nas odpocuvaju tak som tiez rozmyslala nad rusickou
uzavreta kancelaria je tam aj poziarny hlasic

motylik2559
7. júl 2025

A nebude ta plostica niekto z kolektivu s kym sa tam bavite? 😄 skor mi to takto pride