Odvody pri dohode o pracovnej činnosti
Ahojte, hľadám na googli a neviem sa vysomarit... Prosím Vás, keď som odpracovala na dohodu dva týždne v mesiaci, mala som teda 20 hodín odpracovanych, sú tam stiahnite nejaké odvody? Na hodinu som mala dohodnutých 7 eur. Lebo som dostala zaplatenú plnú sumu, a teraz neviem, či nastala chyba, ale je to ok. Ďakujem.
ty si student ci co si.
to bola zjavne dohoda o nepravilnom prijme ze?
pri nepravidelnom sa totizto neplati ZP ani SP
''Ďalším rozdielom medzi pravidelným a nepravidelným príjmom je, že z nepravidelného príjmu sa neplatí nemocenské poistenie (zamestnanec 1,4 %, zamestnávateľ 1,4%) a poistenie v nezamestnanosti (zamestnanec 1 %, zamestnávateľ 1 %). Na jednej strane ušetríte, na druhej strane nie ste poistný nemocensky (nemocenské dávky) a ani v nezamestnanosti.''
ak ti nezaplatili ZP, to si musis do 8 dna nasledujuceho mesiaca doplatit sama ako samoplatca
na ZP ( SP nie je povinne)
ty si student ci co si.
to bola zjavne dohoda o nepravilnom prijme ze?
pri nepravidelnom sa totizto neplati ZP ani SP
''Ďalším rozdielom medzi pravidelným a nepravidelným príjmom je, že z nepravidelného príjmu sa neplatí nemocenské poistenie (zamestnanec 1,4 %, zamestnávateľ 1,4%) a poistenie v nezamestnanosti (zamestnanec 1 %, zamestnávateľ 1 %). Na jednej strane ušetríte, na druhej strane nie ste poistný nemocensky (nemocenské dávky) a ani v nezamestnanosti.''
@balerina2025 od kedy sa pri nepravidelnom prijme neplati ZP a SP? Pravda je iba to s tym neplatenim poistenia v nezamestnanosti a nemocenskeho poistenia, inak sa plati vsetko.
@balerina2025 od kedy sa pri nepravidelnom prijme neplati ZP a SP? Pravda je iba to s tym neplatenim poistenia v nezamestnanosti a nemocenskeho poistenia, inak sa plati vsetko.
@tynto nebola som specificka
Môžeš uviesť podstatne informácie? Je to možné, avšak dokopy nič nevieme o tvojej situacii, dohodnutých podmienkach.
Si dôchodca alebo predčasný starobný dôchodca, uplatňuješ si odpočítateľnú položku, nezdaniteľnú cast na daňovníka? Pracovala si aj v sobotu, nedeľu, v noci, či vo sviatok? Máš výplatnú pásku, čo na to hovorí zamestnávateľ? Boli ste dohodnutí na 7€ netto, dostala si tie peniaze na účet či v hotovosti?
Odpracovala som 3 plne mesiace, v nadpise mám uvedené, že ide o dohodu o vykonanej práci. Mám vyplatne pásky z predchádzajúceho obdobia, teraz som končila, čiže som posledný mesiac odpracovala len dva týždne. Peniaze mi došli, pasku nemám, personalista má ešte celý týžden dovolenku. Nie som študent, ani dôchodca. Počas víkendov ani svoatkov som nepracovala. Peniaze som dostala na účet. Podľa mňa došlo k chybe.

Doplním, zle som uviedla. Pocas dvoch týždňov som odpracovala 20 hodín, jeden týžden 10 a druhý tiež. Viem, nepodstatné, ale nech to opravím.