icon

Ohrdnutý kolega

diaamax
31. jan 2022

Ahojte.

V decembri som si našla brigádu a tam sa do mňa "buchol" kolega. Ignorovala som ho ako sa dalo - bola som jeho presný opak a poukazovala som na to pri každej prilzitosti. Aj som stále vravela, že vzťahy na pracovisku nepestujem. Normálne zo seba spravil mužskú verziu mňa. Z extroverta bol zrazu introvert, keďže ja som kedysi dávno fajcila tak zrazu prestal aj on (prestával každý deň, vraj keď nájde nefajčiarku okamžite položí cigi ved predsa nepobozká svoju milú zaúdený), stále ma chcel odprevádzať z prace domov ja som musela poprosiť syna nech po mňa chodí, aby ma nečakal. Stále chcel ísť ku mne domov s niečím mi pomáhať lebo keď nemám v byte muža treba mi mužské práce porobiť, ja ze neboj za tie roky co som sama som sa aj v mužských prácach zdokonalila. Keďže jedna kolegyňa tiež ma záľubu vo varení a pečení tak sme si nosili kostovky mi pripomenul že mu mam nosiť jedlo vraj to priatelia robia.... Začal klamať a vymýšľať si historky, ale také obrklamstva, že to sa už nedalo počúvať. Hlavne ja som vedela ze klame a už som to nevydržala a som mu to pred každým vytmavila. Keďže som mala nevyvratitelne argumenty a on začal iba hapkat a všetci sa mu smiali, do mňa skočil, tak ze som myslela ze mi aj facku da a od vtedy samozrejme začalo peklo. Skončilo to tak, že na mňa hodil krádež a šéf mu to uveril keďže je profesné "nado mnou" . Z prace som odišla, ale sme malé mesto a šéf sa vyhrážal, že o mne všade rozšíri, že som zlodejka a nenájdem si už v blízkom okolí nijakú prácu. Lebo mi ako "kompenzáciu" nechcel dat plat ale to som sa nedala a plat som si vybojovala

lintu
31. jan 2022

Vyhrážať sa môže, ide o to, či to aj naozaj spraví. Neraz to zostáva pri rečiach. Majú nejaké dôkazy, že si skutočne kradla ty? Lebo ak nie, je to slovo proti slovu a aj ty si sa mohla povyhrážať oznámením za krivé obvinenie.

Kolega si ťa predpokladám po odchode z práce už nevšíma.
S čím vlastne potrebuješ pomôcť?

diaamax
autor
31. jan 2022

@lintu chcela som len vedieť, či sa dakto už s dacim podobným stretol. Kolega to vzdal keď som ho strapnila odhaleným klamstvom a poníženim pred zvyškom osadenstva. Aj keď ma stalkoje vždy keď som vonku. Mne ani tak nejde o to dokazovanie, tam je všetko na mojej strane lebo neexistujú nijaké dôkazy, len tvrdenie toho ohrdnuteho magora, kamerové záznamy sef ani nechcel sprístupniť keď som ho o ne ziadala nic a šéf sám má na rovasi, len to ze sme malé mesto klebety atď. Nejde mi o právnu stránku veci tam nespraví nič ale keď o mne rozšíri že kradnem tak budem musieť za prácou dochádzať

pribinak
31. jan 2022

@diaamax napísala by som šéfovi mail, že ak neprestane na teba útočiť, budeš celu situáciu riešiť s právnikmi.
Dala by som tam aj niečo take, že ohováranie a poškodzovanie dobrého mena sú trestne činy a budeš sa súdiť a žiadať kompenzácie

Nech vie, že sranda sa skončila

lintu
31. jan 2022

Jasné, klebety sú blbé. V podstate som za jedno s @pribinak. Ale ak si už dlhšie z práce a so šéfom už nie si v kontakte, neviem či by som sa v tom ešte angažovala. Ako píšeš, ten pán nie je svätý a snáď si je toho dobre vedomý. Verziu svojho príbehu môžeš kedykoľvek zverejniť v miestnej skupine napríklad na fb. Nie som presvedčená o tom, že vyjdeš z toho ty zrovna ako ten blbec. U nás už niekto takto písal sťažnosť na bývalého zamestnávateľa. Síce v inej veci, ale miestni pána podnikateľa pekne vysmiali. Ten stalker, ktorému si rozdupala ego na prach, by ma asi viac znepokojoval.

simona92101
31. jan 2022

@diaamax mala som jedneho mladeho kolegu,ktory ked k nam nastupil do firmy chcel byt s kazdym ihned velky kamarat,vymyslal si neskutocne pribehy ktore sa v jeho veku isto nemohli stat,lebo bol cerstvo po skole,hovorili sme mu "rozpravkar".akonahle niekto bol empaticky a tvaril sa nanho milo, tak sa nanho nalepil a nedalo sa ho zbavit.seba prezentoval ako nieco lepsie ako su ostatni,a tvrdil o sebe ze vie viac ako sef atd..to ze robil denne neskutocne prusery si nedal pripustit,napriek tomu ho nik neriesil.mame vsak rocne hodnotenia,hovori sa tam co treba zlepsit popripade pochvaly..tam mu moj pracovne starsi kolega jemne naznacil aby zacal normalne pracovat inak dostane pokarhanie a siahnu mu na bonusy..odvtedy zacalo peklo.z rozpravkara sa stal hajzel co podaval pravidelne podnety na HR za mobing na pracovisku a ine blbosti,pritom to nebola pravda.z firmy ho nakoniec vyhodili,avsak na tohto kolegu si tak zasadol,lebo urazil jeho hrdost(pritom mu rozumovo ani skusenostami nesiahal ani po paty) a podal nanho trestne oznamenie,a cuduj sa svete aj na riaditela..a uz sa sudy vlecu par mesiacov,kedze tento hajzlik si od zaciatku viedol na kazdeho podrobnu kartoteku o tom kto co povedal a urobil,kto vzal uplatok od klienta(flasu vina na vianoce)....
Takze by si skor dala pozor na toho kolegu a poradila sa s pravnikom ako postupovat.ta "kradez" aj bola presetrena?

babina_33
31. jan 2022

@pribinak noooo ako ak uz nie je ina moznost, da sa to brt ako sikana na pracovisku a to by malo riesit vedenie. Bude to sice podla mna neprijemne dokazovanie ale tak mne by to za to stalo, ak by sa teda uz nedalo inak

diaamax
autor
Autor odpoveď zmazal
diaamax
autor
31. jan 2022

@simona92101 no to nemám slov. Krádež nebola presetrena lebo sa to nedalo dokázať. Ide o absolútne nepodložené tvrdenia. Keď na mňa chcel zavolať políciu som mu povedala ze nech sa páči budem mat aj ja co k tomu dodať. A jak vravím Sam ma na rováši. Ten kolega no co poviem, to je psycho normálne na mňa chcel čakať všade kam idem, ma voziť, chodiť ku mne domov a pod. Úplne neodbytny ale uvidím na zbieram dôkazy a pdam trestné oznámenie ja na neho za Stalking

diaamax
autor
31. jan 2022

@simona92101 ak som správne pochopila, Váš "rozprávkar" hovoril historky zo života len asi nie z vlastného.... Tento exot mal také teórie že darvinove teórie sú blbosti, sú dokázané a podložené fakty o mimozemšťanoch (ked som len tak jemne podotkla druhohory a pojmy krieda jura a Trias domnieval sa ze sa bavím o tej veci co sa s ňou píše na tabuľu a píše nou nejaký roztraseny senyl) tak som sa odmlčala a nechala ho tliachat, potom ze on studoval astrealnu projekciu a zvykol si robiť výlety mimo svojho tela a bol reálne na 2och miestach naraz, že rakovina je hypochondoria a farma biznis. Bez problémov ju človek vylieci bylinkami, že ľudia umierajú na rakovinu iba preto, lebo ich zabije chemoterapia. To už som nevydržala keďže mam onkopacienta v rodine a povedala som mu svoje vrátane latinských pojmov a všetky teórie ktoré som žiaľ Bohu nadobudla pri starostlivosti o onko pacienta 😢 a spýtala sa ci teda má k tomu co dodať. Začal sa zajakavat hapkat, zvyšok kolegov pomaly šlo do kolien od smiechu a začali že no hovor.... To už sa nedalo počúvať.... zakaždým keď idem dakam beriem aj psa lebo ona vycíti keď dakde číha

simona92101
31. jan 2022

@diaamax on rozpraval vymyslene pribehy o tom,ako robil riaditela pobocky len to neuviedol do zivotopisu lebo by mu nik neveril (20r chalanko),ako ma nasetrene miliony,otec zije vo vile v Spanielsku(realne je v base v Spanielsku za drog.trestnu cinnost),a podobne reci ako ty pises,o vselijakych teoriach,ze je vegan (v mekáči ale hamburger moze),a dristy rasisticke a proti zenam.
Ak mas pocit ale,ze ta sleduje,nahlas to na policiu,nechodievaj nikde sama,a hlavne teda toho pravnika kontaktuj..drzim palce