icon

Opatrovanie dieťaťa

lolobriadok
12. feb 2022

Ahojte ľudia.Potrebujem poradiť.Švagrinná ide pracovať a má malý bude mať v máji 3 roky.Naskytla sa jej robota kde pracovala tak má šancu ísť teraz lebo potom by ju už nezobrali tam kde teraz má ísť a asi ťažko si nájde robotu tak ako ja.Som nezamestnaná.No a tu potrebujem poradiť.Poprosila ma či jej malého nebudem strážiť a že mi budú platiť 100%€ mesačne.Len doobedu a keď bude mať poobednú tak na tri hodiny kým dojde chlap z roboty.Myslíte si že je to veľa?Či mám povedať menšiu sumu?Ďakujem za pomoc

Strana
z2
lolobriadok
autor
12. feb 2022

@travelllerka pri ňom by babička za takú sumu nebola..nezvládla by to..

travelllerka
12. feb 2022

@lolobriadok ak to ozaj berieš ako výpomoc rodine, nemusíš sa hanbiť zobrať 100€. Im je to jednoznačne výhodné tak či tak.

lolobriadok
autor
12. feb 2022

@travelllerka berem to ako výpomoc lebo viem že keď potrebujem ja pomôžu mi oni...už sme si to takto prešli davnejšie..ďakujem za pomoc

travelllerka
12. feb 2022

@lolobriadok aby si ozaj nemala výčitky, my platíme rodinnej prislusnicke za opatrovanie minimálnu mzdu a odvádzame aj odvody a teda vôbec nám to nie je blbé, sme šťastní, že deti mozu byť s niekým, koho majú radi a poznajú.

lolobriadok
autor
12. feb 2022

@travelllerka malý keď ma vidí hneď úsmev a chce ísť na ruky..áno preto pomáham a chcem a aj oni nám pomáhali keď sme to potrebovali..viem že sa môžu obrátiť na nás ako aj my na nich..len som chcela vedieť či to nie je veľa lebo som ešte tak nestrážila..

travelllerka
13. feb 2022

@lolobriadok úsmev dieťaťa je úplne na nezaplatenie 🙂 majú šťastie, že Vás maju 🙂

gurags
13. feb 2022

@lolobriadok na tvojom mieste by som si buď pýtala symbolickú hodinovku a to môže byť kľudne 2€ alebo kľudne 50€ týždenne. Mamička bude mať do 3 rokov ešte rodičovský príspevok, takže bude mať na to prostriedky. Nám keď pomáhala svokra, odkladala som jej symbolicky 2€ na hodinu, ona peniaze nechcela. Na konci roka sme jej kúpili z tých peňazí šperk a povedali sme jej, že to má za pomoc s dcérkou na pamiatku, že spolu strávili krásny čas.

gurags
13. feb 2022

@lolobriadok a ešte jedna pripomienka, priprav sa, že možno sa ti tie hodiny nafúknu, lebo v práci nadčas, nakúpiť ešte, možno aj keď bude chorý budeš pomáhať. Chápem, že chces pomôcť, ale bude ťa to stať dosť času.

lolobriadok
autor
13. feb 2022

@travelllerka ďakujem a áno úsmev je to najkrajšie od dieťata..preto som sa pýtala či to nie je veľa a od rodiny toľko brať kedže som teraz bez peňazí tak chcú pomôcť aj mne a aj sebe.

lolobriadok
autor
13. feb 2022

@gurags to je pekne že ste to takto vymysleli..áno aj ja nerada zoberem peniaze lebo som to takto neriešila ešte..

lolobriadok
autor
13. feb 2022

@gurags tak nadčasy jej chlap nerobí..a chorobu by tiešila očr ona..

Strana
z2