icon

Opatrovateľka v Rakúsku

26. jún 2020

Prosím Vás je tu nejaká skupina? Nič som nenašla. Potrebovala by som info.

Strana
z2
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
osky
27. jún 2020

@bambulienka25 velmi zaujimave.
A akoto ze si to mala zadarmo?
Ak to teda nie je tajne...
Dakujem

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
luccija
28. jún 2020

@osky iste kazda práca má pre a proti.Su chyžné, upratovačky, pomocnícky v kuchyni aj na pol uvazok.V Rakúsku sa dáva 65 eur čistého deň plus agentúre plus odvoz v Bratislave a blízkom okolí už rovnaká suma bez poplatkov, keď to rozratas na hodinu je to almuzna bez rodiny, na turnusy možno tvoje finančné podmienky sú iné, teraz píšem koľko mala kamarátka vyskúšala aj AT aj SK

autor
29. jún 2020

@luccija Preto opatrovateľka, lebo potrebujem chodiť domov aspoň každé dva týždne k deťom. Ako chyžná by som nemohla chodiť takéto turnusy. A mám deti doma. K malým deťom nemám vzťah taký.

autor
29. jún 2020

@luccija Myslela si, že kamarátka opatrovala na SK v BA? Že to nie je veľký rozdiel myslím SK a AT?

autor
29. jún 2020

Prosím vás a skúsenosti s agentúrami IVA, AIW, Schindler Misstelbach? Prípadne tipy na overené a spoľahlivé. Napr. orientujúce sa na oblasti pri hraniciach - Hohenau a pod. Je pravda, že čím bližšie k hraniciam, tým horšie platové podm.? Či neplatí to? Koľko je také optimum na deň? Aj vzhľadom k odvodom? Tých cca 60? Pridala som sa do skup.aj na FB. Myslíte, že má význam nejaký kurz nemčiny? Odhovárajú ma, vraj aj tak sú nárečia, že najlepšie tam sa naučím. Ja som sa učila jazyk ale dávno to bolo. Viem, že až po 15 rokoch je nárok z hľadiska finanč. stránky ale normálne roky odrobené sa riadne započítavajú do rokov do dôchodku? Veľa rôznych názorov počúvam, tak som v neistote či sa to vôbec oplatí alebo radšej nešpekulovať aby som nedopadla ešte horšie nakoniec ako na SK.

autor
29. jún 2020

Naozaj sú Rakúšania takí hrozní, resp. lakomí? Že tie ženy berú ako pracovnú silu len, nie ako dajme tomu člena rodiny (na SK sa nájdu také rod.)

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
29. jún 2020

@bambulienka25 To je len o šťastí, pravda?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
29. jún 2020

@bambulienka25 Sa bojím nechať robotu tu a potom mať "smolu". Iná vec by bola, keby som bola nezamestnaná. Tam nemám čo stratiť a len skúšať a skúšať🙂

klara546
26. apr 2025

Ako ste nakoniec dopadli, cez akú agentúru ste vycestovali? Ste spokojná?

Strana
z2