Opatrovateľský príspevok a ukončenie pracovného pomeru
Zienky,ak by ste vedeli poradit,budem vdacna.Mama(60r) vybavuje OP na otca,predbezne schvalene od 1.12,ma si dat dokopy este papiere z prace.Musi dat vypoved k tomu 1.12? Ma tam odrobenych cca 30r,cely rok drela ako mulica,bez pn,cakala na koncorocne odmeny,neratala s touto situaciou.da sa to este nejako obijst,zeby dala vypoved az ku koncu decembra? Nestastna je z toho,si to asi viete predstavit... dakujem za akukolvek radu
@domca1408 ona podavala papiere v oktobri,na urade jej povedali,ze maju vela toho a najskor v decembri jej pride rozhodnutie,nasledne ze do 60dni ma cakat peniaze,ak to schvalia,cize cca januar-februar.presne tak to mala aj vyratane,dokoncit rok,odovzdat pracu a odijst.no nejako sa poponahlali a vcera jej uz volali zo socialky,ze to ma schvalene predbezne🤷♀️ono ja jej pomaham s otcom,som tu ked je ona v praci,ako teraz napriklad..len skoda toho mesiaca,bude ju to velmi mrziet ako ju poznam.
problém je, že oni vyplácajú aj spätne odkedy je podaná žiadosť ak to schvália. čiže známa podávala žiadosť a všetky papiere cca 14.12. (neviem presne deň ale bol to december), schválené to bolo v januári a prvé peniaze došli v marci ale prišlo je december, január a február spolu. a aj za december musela doniesť príjem už malý do 200 eur len z dohody. z toho čo píšeš mi dokonca vychádza, že ak má papiere podané tak jej to budú rátať už od oktobra. jedine ak tým ženám na úrade povedala, že od decembra končí v robote a oni jej to dajú do systému až od toho decembra.
bude ukoncovat PP dohodou? lebo pri vypovedi este musi pocitat aj s vypovednou lehotou...
@nelca84 toto ma uz vybavene,ze moze odijst hned

myslím, že obísť sa to nedá, nemôže to počkať a schvália jej to od nového roka? áno je mi jasné,že pokiaľ otec potrebuje akútnu opateru tak zrejme nie, ale v tom prípade ak jej to schvália tak ona nesmie mať väčší príjem ako životné minimum (čiže cca max 200 eur mesačne) akonáhle by mala na výplate viac tak jej to zrušia. známa poberá opatrovateľský a musí každý mesiac nosiť na úrad aký má príjem ako dohodárka. plus nesmie odrobiť viac ako 4 hod.denne ale ráta sa tam aj cesta do roboty a cesta z roboty za opatrovanou osobou. čiže ak mamina robí povedzme pol hodinu od bydliska tak môže byť v robote ked jej to schvália max tri hodiny.