Oplatí sa študovať učiteľstvo výtvarného umenia a geografie na Slovensku?
Dobrý deň,
chcem sa opýtať či oplatí študovať túto kombináciu?
Bude podľa Vás dostatok vyučovacích hodín ?
Ked som si vyberala aprobaciu tak za mna hned HV a k tomu bybsom si dala VV lebo ma to bavilo...
Ale logika! Ak potrebujem nazbierat na tyzden oducenych 21-23hodin na plny uvazok, tak nie je sanca...ani s kombinaciou, ktoru uvadzas...takze preto som si k HV dala SJ, kedze tej je najviac a bol to dalsi predmet, ktory ma bavil....ale inal na.margo tych vychov...naozaj ich vacsinou ucia nekvalifikovani ludia, aby zaplnili uvazky...a hudobnici tak nemaju sancu...o to menej ak bola HV uz len od5-7roc....to su uz len 3 hodiny tyzdenne a kde je zvysnych 20....treba brat do uvahy aj to 😊😉
@veronika9797 s kombinaciuo HV a VV by si sa vedela uplatnit v ZUS 🙂 a zase tvoje hodiny by mohli byt veeeeelmi zaujimave, keby si mala tuto komnimaciu.
ale mas pravdu, je to nie velmi ziadana komninacia. ja keby som si vyberala este raz, urcite by som si dala cudzi jazyk. to su potom po skole uplne ine moznosti.
@sweetdreams na ZuSke som teraz ako naukarka ale prd mi je to platne, ked sef ziada odo mna, aby som si urobila konzervu...preto by som radsej po rodicovskej dovolenka isla niekam na ZS kde by som mohla vyuzit obe kombinacie 😊
@monao Pozri, ak je to tvoj sen - učiť deti výtvarnú výchovu, tak choď do toho. Lebo zase mať takých učiteľov, čo sú zapálení pre svoju službu, je na nezaplatenie. Len si musíš byť vedomá toho, že vôbec nie je ľahké nájsť si zamestnanie. Áno, na krúžkoch by si sa uplatnila, v centrách voľného času väčšinou vždy zháňajú niekoho, ale zase si uvedom, že krúžky väčšinou bývajú poobede. Keby si bola zamestnaná v cvč, alebo ako hudobníci v zuš, alebo jazykári v jazykovke, tak pracovná doba je poobede do večera. Vravím, treba si to zvážiť, zrátať plusy a mínusy. Ja som jazykár, mám dva jazyky, a prácu som si našla v inom meste a musím dochádzať. A to všetci vravia, že jazykárov je málo - nie je, je problém si nájsť prácu aj s tým. Ak teda nie si z Bratislavského kraja - tam učiteľov je nedostatok (lebo učiteľský plat ťažko pokryje výdavky na život a bývanie v BA).
@monao ja by som este skusila pouvazovat si dat nieco k tej VV co ma vacsie casove pokrytie v rozvrhu 😉

@erikavesela Nie je to určite ok a ani samotní učitelia nie sú nadšení, keď majú učiť predmety mimo aprobácie. Ale zase na ZŠ napríklad nejdeš s učivom tak do hĺbky, aby deti zistili, že nie si odborník (väčšinou). Tam riešiš milión ďalších vecí.