icon

Opustiť prácu kvôli zlej ubytovni?

25. nov 2023

Ahojte... Ide o to, že som sa presťahovala do čiech kvôli práci (nemocnica). Plat nebol o nič extra lepší ako na Slovensku, ale kvôli lacnému ubytovaniu som šla. Od júna som volala vedeniu ubytovne s tým, či nemajú jednolôžkovu izbu, ale povedali mi, že tie majú všetky komplet dlhodobo obsadené a majú voľné iba dvojlôžkové s tým, že ľudia v tých dvoj bývajú osamote (ale že keby to kapacitne nevychádzalo, museli by aj dvaja, ale že to sa nedeje, že ľudia tu dlho bývajú sami). Tak som teda na to pristúpila a prišla zo SR. Po mesiaci, čo som tu bola, prišla moja spolubývajúca do druhej izby. Ona si žiadala o izbu v októbri a prišla na konci októbra. Včera mi volal správca ubytovní, že budúci týždeň príde niekto bývať na moju izbu.... Tá izba je zariadená akoby pre jedného a aj tie postele sú vedľa seba ako manželská (dajú sa od seba odsunúť tak 20cm). Na moju otázku, či teda presťahujú nábytok, aby to teda bola normálna dvojlož. mi odpovedal, že nie, že sa len odsunú tie postele.... Takže v podstate mi dali človeka bývať do postele... A najviac ma dostalo, keď mi spolubývajúca (češka) povedala, že ona v októbri dostala jednolôžkovu, že jej to vybavili (tá izba bola celú dobu voľná)... Mňa mali v paži a ešte aj klamali... Teraz som strašne zrútená a reálne sa mi chce zabiť, že tu budem musieť bývať a spať v jednej posteli s niekým cudzím. Úplne mi je z toho zle mám sto chutí sa zbaliť a ísť nazad na Slovensko...

Strana
z2
lenuska9999
25. nov 2023

Ja nerozumiem prečo si šla do ČR do práce, ak na Slovensku zarobis tak isto. Neviem koľko by mi museli platiť, aby som žila niekde na ubytovni a ešte zdieľala izbu s cudzím človekom. Buď by som na tvojom mieste zabrala a naučila sa napríklad nemčinu, platové podmienky pre zdravotnícky personál v Nemecku a Rakúsku sú oveľa lepšie , alebo teda išla naspäť na SK s tým, že by som si prenajala buď garsónku, alebo teda zdieľala spoločný byt s niekým iným, ale mala vlastnú izbu a svoj priestor. Ak si teda nemôžeš dovoliť zaplatiť byt sama. Môj názor

harrisson
25. nov 2023

@pribinak máš nepríjemné komentáre. Pani sa slušne spýtala

mamina7070
25. nov 2023

nasla by som si inu nemocnicu v cechach alebo teda chod za veducou povedz aky mas problem mozno ak ta potrebuju to poriesia

melanta
25. nov 2023

@kandelabra veď píše, že ubytovala sa na dvojlôžkovej izbe. Čiže nemá nárok žiadať aby jej tam druhého človeka nedali.

melanta
25. nov 2023

V úvode máš písané že odišla si pracovať do Čiech kvôli lacnejšiemu bývaniu. Tak ak si odišla do Čiech kvôli ubytovni a ubytovala si sa v dvojlôžkovej izbe, tak nerozumiem teraz tvojmu rozčarovaniu. Veď toto sa dalo čakať, že tam budeš bývať s niekým cudzím na izbe. Bývaš v ubytovni na dvojlôžkovej izbe, nie v Kempinski. Výpoveď nemusíš dávať, ak si s prácou a kolektívom spokojná. Nájdi si iné bývanie.

kandelabra
25. nov 2023

@melanta lenze cely ten cas mali volnu aj jednolozkovu, o com jej klamali. Taktiez jej povedali, ze sa malokedy stava, aby dali druheho k nej na izbu. A ked uz teda, tak mali aspon prestavit nabytok, nie aby mala s cudzim clovekom postele od seba 20 cm.

melanta
25. nov 2023

@kandelabra ale to sa bežne robí na ubytovniach. Že sa "lepšie" izby držia pre niekoho iného. Netvrdím, že je to v poriadku, ale ak pôjde do prenájmu a prenajme si byť sama, nebude mať tento problém.

kandelabra
25. nov 2023

@melanta pravda, ale tym ze sa ozve a nenecha so sebou zametat nic nestrati. Odist sa da vzdy.

autor
25. nov 2023

@melanta máš pravdu. Bohužiaľ som v prahe a z 1000 eur tu vyžiť, platiť nájom je nereálne pre mňa... Preto som pristúpila na to ubytovanie a na ten plat. Budem musieť asi odísť niekde inde

dharmasanata
25. nov 2023

Ja ako človek ktorý býval na intraku, a pracoval v zahraničí kde som bývala s kadekym, aj v malých kuticiach či obytnom kontajnery to nevidím zas až tak čierne 😄 je to len zvyk, a možno si padnete ako kamošky a zažijete ešte veľa srandy. Záleží od vás oboch ako to uchytite a či sa spriatelíte. Ak ti je v práci dobre a si spokojná, dala by som tomu šancu a neskôr uvidíš. Nieje to vec na zrútenie, možno ťa to posunie v živote ani nevieš kde.

barborachors
25. nov 2023

Prenajmi si garsónku alebo zdieľaný byt. Toto by som nedala ani ja.

Strana
z2