Ošetrovanie člena rodiny cez vianočné prázdniny
Mozem byt na ocerke cez vianocne prazdniny a moze ma vypisat aj iny doktor ked nas ma dovolenku, resp. Zastupujuci
@petulda333 ja zasa nechápem tomu, že sa niekto nevie zariadiť niekoľko mesiacov skôr, keď veľmi dobre vie, že bude problém, kam s dieťaťom. Tolerancia nechýba, skôr chýba niekomu stratégia a schopnosť organizácie.
@petulda333 na navstevy sa chodi bezne 25,26.12. Nie cele prazdniny. Ale jasne z poslednych prispevkov citit ten zufaly podton za kazdu cenu ziskat odpoved 'oo ano, tak teda ocr je ok' ;) cize cokolvek navrhne protistrana, je okamzite znegovane lebo ocr je jedine riesenie predsa.
@evittam mne sa to ťažko chápe v rodinách, kde sú na všetko dvaja. My sme za celých 17 rokov nepotrebovali deti postrážiť. Rodina strážila iba, keď deti chceli ísť k nim. Ale nie cielene, že lebo potrebujeme. A to má manžel takú prácu, že v januári si musí voľno naplánovať na celý rok. No čo myslíš, ako plánuje? Ja plánujem, cez prázdniny, kedy on nemá voľno, on kedy ja nemôžem voľno. Celý rok máme takto naplánovaný. Prázdniny predsa vieme kedy sú. A v práci to dávame vedieť niekoľko mesiacov dopredu. Máme deti 3 a už len z toho princípu ich nikde nedávame. Nebudem predsa niekomu dávať 3 deti na krk.
Iné je matky, slobodné matky, alebo ako vy, manžel v zahraničí.
@petulda333 ono tu tu zacina, potom tu mame fingovane materske (vsak realne nerobim, ale akoze pracujem u manzela ci kamarata ci svagra), rozne akoze predlzene rodicaky pre nic za nic atd
Tolerancia coho? podvodov v tomto state? Malych podvodov, ale ked si to das dokopy, ide o miliony. Lebo vsak ja mozem, som chudobna, tak preco by som si neprilepsila...
Co na tom, ze nepriamo okradam tych ostatnych
@mircalla neprehanaj pre boha!! Ja to neschvalujem,ale narozdiel od teba a tebe podobnych som ochotna pripustit,ze moze nastat situacia,ze sa to inak neda. To je vsetko! Keby ste tak riesili ine veci v tomto state!
baby,vy ste tu tak vyhrotili diskusiu...
ok...budeme sa ucit od mamiciek,kt.vsetkymi strastami zivota presli,prebojovali sa a hrdo sa k tomu hlasia-mozu nam radit ako ist zivotom,s hlavou vzpriamenou
tak-ok,aj ja som si nieco odzila a mozem radit,davat rady aj tu...ale nebudem,lebo napriek vsetkemu,viem,ze su na tom ludia podstatne horsie na tom ako ja-ano,chcela by som si hladkat ego ako som to zvladla s manzelom,ale nebudem...mozno pred rokmi by som to robila,neviem...ale asi ano,ale zivot ma tiez naucil,ze netreba velmi odsudzovat ciny inych,nevieme,co by sme robili na ich mieste
a ked uz si nepomahame,aspon sa nedeptajme
nehrotme to tu a nezachadzajme do svedomi inych,ja myslim,ze kazdy mame co robit sami so sebou
klud,bude-budme radi,ze niektore veci a situacie sme ESTE nezazili...ale co nie je,moze byt....a uz hned zajtra,pozor na silacke reci.
@petulda333 A ktora je to situacia? Ta v uvode, ze si planujem 2 mesiace dopredu ocerku? Pridem sem a zistijem si ako na to? Ty si tiez planujes pnku alebo si ju cerpas, ked si realne chora?
Situacia, ze zamestnavatel mi nechce dat volno, neni skolka, vypadne opatrovatelka a na celom Slovensku nie je jedina ina zodpovedna osoba, co by mi postrazila dieta neexistuje.
@mircalla dúfam že do takej situácie nikdy neprídeš. Autorku nepoznám, neviem či má alebo nemá iné možnosti a popravde je mi to jedno, keď tu niekto radu chce tak poradím ale nepátram. Kto chce ,,odrbať,, odrbe aj tak. A skôr odrbú taký, ktorí sa tu nepýtajú, ale rovno majú prešpekulované možnosti. A ver, že také situácie a ešte horšie existujú. Len si to vie málokto predstaviť kto nezažije.
@dkethe no dobre....cize uz riesis vztahy v rodine u
@evittam ...a mne by si co poradila?
ked viac ludi na cintorine....rodicia,svokrovci...hm?teda-svokor uz coskoro asi tiez tam,kedze uz ani nerozprava,ani nechodi
akoze...ja sa divim,divim...divim
zeny,budte-budme radi,ze neriesime vazne veci....co to tu vy vytvarate z tejto temy?
@terezka1947 myslis ze som sisi? nebudem ti uz radit nic. Ja uz som sa vyjadrila ze cokolvek sa napise vzdy to bude znegovane. Prislo mi usmevne ako evitam pise ze sa s nikym v rodine nebavi :P
@terezka1947 Super, otocme to nakoniec proti tym, co su neni za taketo podvody, my sme lietadlo. Ja ked citam, kolko zien sa tu snazi osklbat stat ci kohokolvok o kazde euro, je mi fakt zle, takych tem je x. Priklad - idu mi dat vypoved v skusobnej, idem sa dat na pnku, mozu ma vyhodit? To bola jedna z tych menej zlych...
@dkethe cize ma kto, len nechce
@jamika27 ja tiez dufam, ze sa do takej situacie nedostanem, ale garantovane by som ju tak neriesila. Ja som ten idiot, co pracuje aj pocas choroby (fakt je ze mozeme z domu) napriek tomu, ze mi zamestnavatel plati 100% pnky a to az 2 mesiace. Takze nehrozi, proste tak nerozmyslam
@dkethe Úsmevné?! Možno tebe. Nikomu neprajem taký život aky som mala ja. Ale po pravde-som aj vdacna za takú skúsenosť,mozno by som nebola dnes tam kde som a nemala by som to co mam len vlastnou zasluhou. Ako kopec tych prepistanych deciek co mali vždy všetko a kazdeho za zadkom. A inak vdaka za odsúdenie.
@mircalla ale kto to proti tebe otaca?pisem o klude a tolerancii...a o tom,ze radit lahko...ale nie sme v situaciach inych. A je rozdiel mat male deti,velke deti,rozdiel byvat na dedine-nemusi byt automaticky panu bohu za chrbtom a v meste,je tazko niekedy zohnat starsiu pani,ked tie bud pracuju alebo strazia svoje vnúčatá a dalsie dve deti,oooo,to nie...a nechce ani zaplatit nieco extra.
Ano,studentky su..tie normálnejsie sa ucis,maju kadejake seminare a ked uz si chcu zarobiť,tak niekde,kde deti nie,jedna mi povedala,ze radsej bude medzi mladymi,ako s detmi,davat na me pozor od 7-15kym pridem....potom boli take,ktore by aj nocne tahali,ale ked som.ich videla,cigaretky,telefon vzdy v ruke,mnohe poznam z videnia,cestovania....rodina?ked blizka nie je,urcite s radostou cudzie deti na tyzden,dva zoberu...a hlavne na sviatky.atd,atd. Nevravim,ze neexistuju solidne opatrovatelky,ci dochodkyne pri sile,kt.by deti zvládli....ale ja take nemam. Ano...vela veci sa da zvladnut,aj presne sko píšete...ale nie vsetky mamebtie moznosti,mozno sme ozaj neschopne,no mozno realne ozaj nejde riesenie tak lahko. A este dopisem,kto zamestnanie ma a je v nom rad,nezneuziva ani pn,ani ocr....ide na ferovku,riesi,planuje...lenze su situacie,kedy to nejde,nieco vybuchne,je nuteny riesit situacie sposobom,o kt.by povedal,ze jemu sa toto nikdy nestane...lebo,lebo...a mozno je to.prave pripad autorky
Ak uz chces podporit,poradit...tak zvol iny,nie mentorsky styl,kt.uz hranici s vysmechom neschopnej matky....lebo mizno autorka si aj poplakala...a ani by som sa jej nedivila,ked to tak citala
A rozmysla o tom,aka je neschopna mama,naco ma deti,ked kazda si to zariadit vie,iba ona nie
Ze to ja uz hrotim a utocim na city?a co ked nie...co ked ozaj to zle padlo toto cele....
@mircalla tak potom to máš veľmi ,,jednoduché,, to nazvem. Poviem ti situáciu. Lacná opatrovateľka stojí 2 eurá, 1 deň 10 hodín, to je 20 eur. Týždeň máš 100. Sestra slobodná matka zarobí 500, žije u mamy, dochádza do roboty 20 km. Dieťa najprv nosí do škôlky na bycikly 2 km, potom na vlak, potom robota a späť. Unavená jak ,,hov...,,. Otec - raz platí raz nie po 70 eur. ČIzže na druhú osobu sa nedajú čerpať Pčka. Pred prázdninami bol malý na operácii. Prázdniny škôlka zavretá. V septembri 2 krát chorý (rozumej sople), v októbri škôlka zavretá kôli rekonštrukcii strechy. Teraz na dušičky zavretá týždeň kôli sviatkom. Neviem čo bude do decembra, ale vianočné sviatky majú pani učiteľky do troch kráľov. Starý rodičia mŕtvi (okrem mamy ktorá robí na železnici nočné a kadejaké nástupy). S malým jej pomáham ja, vláčim ho do roboty kde sa nevyspí, nemá normálne podmienky. Poviem ti očr asi ešte nevyužila neoprávnene, ale vôbec by mi to nepripadalo nefér. Nefér je to v akom postavení sú matky v tomto štáte. Napriek všetkému malý lieta kde môže, ale je to brutál vyčerpávajúce aj pre nás okolie. Preto vôbec neodsudzujem druhých
@terezka1947 No a este si o teba budú usta obtierat ako som si zariadila ze nemám sesternice, bratrancov a neviem koho na strázenie.....😉

@sasa1310 och boze,tolerancia ludom chyba! Nepisme tu akoby autorka isla spachat vrazdu! Nie som za podvody,ale ak je to ojedinela situacia,kt sa stane raz za x rokov tak kludne