Osobný bankár vo VÚB

edenka100
21. feb 2020

Máte niekto skúsenosť s pozíciou Osobný bankár vo VÚB? Je to už iný typ práce, kde nevybavujem klientov, co prídu do banky, ale si iba bonitných klientov volám na stretnutia. Je to zvládnuteľné, čo sa týka plánov a tejto práce? Ďakujem

maria1678
21. feb 2020

@edenka100
mna to zaujíma práve z opačného pohľadu. Mám prideleného osobného bankára, ešte som sa s dotyčnou pani nestretla, no telefonický kontakt ma príliš nepresvedčil, ale vyskúšam. Vedela by mi vyjednať nižšie úroky napr. ?

ivkazba
21. feb 2020

@edenka100 úprimne, niekedy je jednoduchšie plniť plán na pobočke kam chodia rôzni klienti ako s vlastným portfóliom klientov. Tí, čo to robia roky, sú v pohode, majú už vzťahy, nováčik to má náročné, možno s portfóliom náročnejšie ako na pobočke. Máš svojich klientov, voláš iba tých, ak nemajú záujem prísť, tak máš smolu. A pokiaľ niečo nepotrebujú, tak nemajú dôvod prísť a volať každý mesiac im nemôžeš.

@maria1678 nižší úrok sa vie vybaviť pre bonitnejšieho klienta s osobným bankárom alebo aj pre klienta s bežným príjmom. Každý chce nižší úrok, ale pochopiteľne nie každý ho môže dostať, lebo výnimka na sadzbu je výnimka. Záleží od mnohých faktorov, komu ju schvália.

ivkazba
21. feb 2020

@edenka100 a ešte jedna vec ma napadla, ak nejde o pobočku magnifica, tak aj ako OB budeš občas vybavovať klientov, ak bude plná pobočka, či ak finanční poradcovia budú na dovolenke či na PN, vybavíš aj bežných klientov. Na bežnej pobočke sa tomu nedá úplne vyhnúť. Na mojich pobočkách keď bolo mega veľa ľudí, tak OB kľudne počítal s pokladníkom v kase peniaze, ak pokladníkovi prišiel obrovský vklad a nemal mu kto robiť druhé oči. Čiže netreba počítať s tým, že ako OB si budem robiť iba svoje a zvyšok pobočky ide mimo mňa.

0silvia0
21. feb 2020

@maria1678 mňa takto volávajú pravidelne, stratím tam pol hodinu, chcú ma stále do niečoho navliekať, ja už mám na túto starostlivosť o klienta alergiu. Minule som sa dala nahovoriť, ale vzápätí som to oľutovala.

karolinakr
21. feb 2020

@0silvia0 🤣🤣