icon

Ostať v súčasnej práci alebo začať s hotelom?

28. dec 2024

Zacnem s tym ze aktualne som zamestnana, mam dobry job, personal je super ale pracujem 10-12 hodin denne, a roboty je tu ako na kostole. Fakt chodim domov rozbita kedze mame malo personalu a tazko sa zhana novy kedze sme dost v odlahlej lokalite. Mam pocit ako keby som robila za troch ale zas plat nemam zly. A sef chce aby som si tu spravila meno, v januari by ma ma do novin, a prisli by ma podporit spickovy gurmansky kuchari. A mohla by som ,, ist na michelin hviezdu,,. Este dodam ze som neni nejaka karieristka a rodina je u mna na 1. mieste na ktoru mi ale momentalne vela casu neostava kedze aj cez volno musim riesit milion veci.

A teraz. Dostali sme s manzelom ponuku prebrat jeden Hotel ale tam je zas problem, ze nema v okoli dobre meno lebo sef je cholerik a nezvlada stres. Takze by to potrebovalo isto cas kym by sme to my napravili a spravili Hotelu zas dobre meno. Na zaciatku by sme boli obaja zamestnany ale za ovela mensi plat. Neskor by sme ho vsak mohli prebrat. Ale mohli by smw byvat aj hoteli( je tam byt) za ktory by sme nemuseli platit nic. A aj jedlo aj sme mali tiez zadarmo.

Nasa dilema je, ostat tu kde som teraz alebo to risknut a postavit nieco nove na nohy.

Za kazdu radu cam budem vdacna ❤️

Strana
z2
beata_k
28. dec 2024

A co viete o vedeni hotela?

ivinkapink
28. dec 2024

"neskor by sme ho mohli prebrat"....nato dostanete nejaku zmluvu alebo su to ustne sluby???

3petka
28. dec 2024

Taký hotel je na 24 hodín denne nie len na 10-12. Treba si to riadne premyslieť.

rozculena
28. dec 2024

ako zamestnanec za mizerný plat by som nešla dávať dokopy hotel,ktorý má zlé meno,a ešte aj s debilom vo vedení.Garantujem ti,že sa tam narobíš viac ako doteraz a ak sa to rozbehne,tak ti ten hotel nedajú...alebo teda neviem,čo znamená,že by si ho prebrala

pribinak
28. dec 2024

Len pekne zostaň tam kde si.

Neskôr prebrať plat …sľuby sa sľubujú, blázni sa radujú
Šéf je cholerik…..taký šéf tá vyrazí aj s dverami a sú vybavená a estw ti aj pokazí meno

luccija
28. dec 2024

Prvú... druhu určite nie.Sef chce, aby som si tu spravila meno....v prvom rade to bude aj jeho cest mať tam dobrého kuchára.Zostala by som kde som a po kurze žiadala zvýšenie platu🙂

berenika39
28. dec 2024

Hotel je kde? Pokud máš odvahu, přijmi výzvu🙂 Někdy bys mohla litovat, žes to neudělala. Hodně záleží na tom, jak jste zajedno s manželem, jestli to spolu chcete táhnout.....Mě se to líbí - posune tě to, vás....

autor
28. dec 2024

@ivinkapink nie, normalne by sme mali zmluvu. On ma uz 82rokov a uz to nechce robit

@beata_k On to kupil ale je uz stary a nema uz silu na to robit to dalej

@3petka to viem ale hotel sme chceli uz davno

@rozculena Do najmu by sme to zobrali on je uz stary a nevladze
@pribinak
@luccija dakujem baby za vase rady. To by nebol ako kurz, len by mi dali par rad, napadov

@berenika39 ved to ze o Hotelu uz snivame dlho kedze mame obaja hotelovku a uz plno skusenosti. Restiku sme uz mali ale budova sa predala a my smw museli ist prec a znovu sa zamestnat

rozculena
28. dec 2024

no tak nech vám to dá do nájmu a potom to rozbehnite,ak si trúfate a viete,že to utiahnete.....len neviem,z čoho budete platiť nájom,keď má hotel zlé meno

ivinkapink
28. dec 2024

Tak ked to budete mat pravne osetrene a citite sa na takuto non-stop pracu, risknite to..

beata_k
28. dec 2024

Urobit mu "dobre meno" chce riadnu financnu injekciu. Kym vam to zacne vynasat, tak potrva mesiace kym si to ludia obludia. Dovtedy do toho budete iba liat peniaze.

Pytala som sa co viete s muzim o riadeni hotela. Mate skusenost aspon ako zamestanci hotela? Je ine viest restauraciu a ine hotel

berenika39
28. dec 2024

Pak neváhej.

autor
28. dec 2024

@beata_k ano mame niekolkorocne skusenosti ale ako zamestnanci

@rozculena nasetrene nieco mame, a videli smw cisla od jeho uctovnicky takze vieme kolko zaraba

@berenika39 ved to ze nechcem potom lutovat ze sme to neskusili

colsami
28. dec 2024

Je to velky risk - a ci do buducna bude zisk, uz je na vas. Co sa tyka mena a majitela hotela, (ver mi), ze ono sa aj v tejto brandzi vzdy velmi rychlo rozkrikne ze "vzali to novi ludia" a uz sa robi inak (aj ked len do najmu, vacsinou sa o tom vie, aj hovori, a ludia su zvedavi, co z toho).
Tak cierne by som to nevidela.
Cierne by som videla len to, ako je to na Slovensku s gastropriemyslom a hotelierstvom (mame rodinnu firmu) a okrem toho ze je to 24/7... Napr nikto z nas by uz do toho druhy krat nesiel. Co neznamena, ze pre vas to nemoze byt zivotna sanca. Premyslite si to, aby to nebola zivotna chyba.

rozculena
28. dec 2024

ak si videla účtovníctvo a vieš,aký má čistý zisk,tak si vieš vyrátať,koľko ti zostane po odrátaní nájmu.....asi záleží,aká ta cifra je vysoká.
Len nezabúdaj,že toto nebude práca od do....ale nonstop budeš niečo riešiť.
Ja som pesimista 😂 pozerám na všetko z tej najhoršej možnej stránky,ale zase potom nie som sklamaná.
už je to fakt len na tebe,tak vyskúšaj.

maru33ka
28. dec 2024

Suhlasim s komentárom vyššie, že sa to rýchlo rozkríkne, že sú noví majitelia, čo bude vyžadovať značne investície a inovácie, aby ste presvedčili. Na druhej strane, keď mate skúsenosti a dôležitá je aj lokalita a cieľová skupina ľudí, ktorých chcete osloviť, iné sú napr. školské výlety, hodinový hotel a gastroturistika

ahhola
28. dec 2024

Berte ten hotel, kasli na michelin💫💫💫😅

lienka.7
28. dec 2024

@autorka koľko peňazí mate na to? Aspoň nejakých 50k na začiatok?

mojemenonikto
29. dec 2024

Nuž, ťažko tu zmysluplne poradiť, keď máme tak málo informácií. Netušíme, či ten hotel má vôbec potenciál, či ho netreba rekonštruovať a podobne. Má ten hotel ešte aj nejakého iného vlastníka, alebo ten šéf je zároveň aj vlastník? "Prebrať hotel" znamená, že by ste si ho mohli časom odkúpiť? Máte na to prostriedky? Ak nebudete mať istotu, že ten hotel dostanete do vlastníctva, tak by som do toho nešiel. Ľahko by sa mohlo stať, že sa tam nadriete s manželom ako kone, hotel začne vynášať a napokon vás majiteľ odtiaľ aj tak vyhodí. A ani si nestihnete zarobiť. A ako tu už niekto spomínal, keď ti teraz vadí, že pracuješ 10-12 hodín, tak hotel bude nonstop. Vrátane víkendov, žiadne sviatky, žiadne Vianoce. Zabudni v takom prípade na rodinu minimálne najbližších 5-10 rokov. A ako bonus k tomu hotelu dostaneš cholerického kolegu, z ktorého ťa bude triafať šľak. Alebo on odíde?
Je to len môj pocit, ale ak máš teraz slušne našlapnutú kariéru, tak je to oveľa väčšia istota a ako michelinská kuchárka si časom môžeš otvoriť vlastnú reštauráciu. Zároveň keď získaš meno, tak budeš oveľa viac žiadaná aj inde. Takže ja by som to bral ako investíciu do seba. V prípade toho hotela budeš robiť na niekoho iného. Navyše hotel má úplne iný biznis model, nie je to reštaurácia. A sú tam aj iné riziká. Ja by som chcel skôr pracovať na sebe, získať si to meno a do budúcna by som uvažoval na tvojom mieste nad vlastnou reštauráciou. A budeš mať napokon aj viac času pre rodinu a budeš sa venovať viac tomu, čo ťa baví. Ale každý sme iný 😉

patus_2
29. dec 2024

Pokiaľ ten hotel nie je tvoj, nešla by som do toho. Pri človeku, ktorý má 83 rokov, nevieš čo čakať o týždeň, mesiac... Aby sa nestalo to, že sa tam nadriete a nič z toho nebude. Ak hotel zdedia deti majiteľa, nevieš ako sa zachovajú.

benit
29. dec 2024

Preco vam ten hotel neda do prenajmu hned ale az casom?

mk1111111111
Autor odpoveď zmazal
mk1111111111
29. dec 2024

Vezmi si do prenajmu restauraciu, nie hotel. To su uplne odlisne veci. Musela by si mat jo vela penazi a vediet, co riadenie hotela obnasa.

lujza123
29. dec 2024

Možnosť c2 vyzerá lákavo, akurát by som sa asi bála šéfa cholerickeho dedka. Do toho by som sla iba keby je to riadne podchytené zmluvou, kedy a za akých okolnosti preberáte hotel (a teda čím skôr) …
Ono pre niečo/niekoho je ten hotel v stave aký je a robit pre debila vie byt extrémne vyčerpávajúce. Aspoň teda ja som to tak mala ze ak bol niekde divny šéf odišla som hneď, to mi nestalo za ziadne peniaze

maminkadeticiek
29. dec 2024

Si si taka ista ze da hotel.2 cudzim ludom?Ze ho nepodedi rodina???1.moznost.

tenerifka
29. dec 2024

Autorka, viem kto si, a ak sa rozhodnes akokolvek, velmi ti fandim.
Nepises, ci ma hotel vytazenie po cely rok, ale poviem ti, ja mam svoju restiku, malicku, len jeden zametnanec a my dvaja s muzom, a je to to najlepsie, co sa mi mohlo stat. Pred covidom sme mali restiku s 10 zamestnancami a otvorene cely deñ, a take nieco uz nikdy nechcem zazit. Teraz mame len vecere, od 17 do 21,30 je kuchyña, 2 dni do tyzdña zatvorene a 48 dni dovolenky v roku. Veris, ze zisk z jedneho aj druheho podnikania je porovnatelny? Ak by neprisiel covid a neskoncilo by to prve, asi by sa to casom podpisalo na nasom zdravi, zamestnanci a ich vrtochy a problemy su najvacsi bolehlav. Takto robime a davame do toho vsetko pre seba, a nie na to, aby sme museli zaplatit zastup ludi, ktori si bez vacsieho zapalu pridu len odmakat sichtu.
V tvojom pripade, kde sa dvaja biju, treti vyhrava, ja byt na tvojom mieste zostanem tam, kde som, dohodnem lepsi pracovny cas, a cakam na inu, lepsiu prilezitost

katkaseiner
29. dec 2024

mna by znepokojovalo to ze ak majitel hotela otrčí kopyta, dediči ti to mozu skomplikovat... ak je to vas sen, chodte do toho ale radsej si to inak zariadte, nie ze pridete o svoje sny a financie. Drzim palce, sny sa maju plnit

sissy27
29. dec 2024

Teraz pracujes 10-12hod denne a aj to urcite nie kazdy den a je ti to vela (comu sa necudujem). Ten hotel by bol 24/7 a s velmi diskutabilnym pozadim (stary majitel, ktory potrebuje len nejake “tazne kone” ale zisk bude mat on a este ako majitel bude mat vzdy posledne slovo, takze nie vsetky vase plany sa budu moct uskutocnit).

sovica
29. dec 2024

@autorka, tak ako @tenerifka, ešte som nemala dočítaný ani celý príspevok a už som vedela, kto si. Ja Ti veľmi fandím, poznám Tvoj príbeh, si šikovná a pracovitá žena, ale poradiť Ti neviem. Asi si budete musieť s manželom sadnúť, spísať pre a proti a porozmýšľať nielen srdcom ale aj logicky a pragmaticky. Na jednej strane má pravdu @tenerifka a na druhej strane je tá veľká výzva, o ktorej ste s manželom vždy snívali. Zdravotne je on teraz na tom už v poriadku, zvládol by ten nápor a veľký stres? V každom prípade, držím Ti palce nech sa rozhodneš akokoľvek🍀👍
P.S. Možno by si ešte mala pre nezainteresované dodať, že hotel nie je na Slovensku.

tundra
29. dec 2024

Z môjho pohladu, je najväcsi problem zohnat personal.Manželka pracovala v hoteli 9 rokov,teraz skončila...Robila raňajky a izby +pomahala v servise.Hotel prevzali manželia on šefkuchar,ona robila v servise,teraz to riadi.Po roku sa žeru, ako psy,ludia v servise, sa menia,ako na bežiacom,pase a nema kto robit....a ano,tiež je to vo Švajčiarsku....

Strana
z2